Yoga og meditasjon

Jenny Sørensen Vaage

Velkommen til en uke med varierte yoga-klasser fylt med rolig avspenning, bevegelsesglede og velvære! Sammen med yogalærer Jenny Sørensen Vaage får du en herlig uke fylt med yoga, meditasjon og pranayama. I løpet av oppholdet får du prøve ulike former for yoga som tilpasses etter behov og passer for alle. Fokus er på tilstedeværelse i øyeblikket og velbehag i kropp og sinn mens du roer ned og nyter de vakre omgivelsene. En nydelig måte å lade batteriene.


Timebeskrivelser

YIN YOGA er en rolig og meditativ form for yoga med fokus på stillhet og avspenning. De fleste stillingene utføres liggende eller sittende på matten og stillingene holdes passivt over tid (ca 3-5 minutter) for å åpne og påvirke bindevev, sener og ledd. I disse timene kan du øve deg på å gjøre mindre, men til gjengjeld være mer til stede.

ROLIG YOGA veksler mellom bevegelse og hvile, og starter gjerne dynamisk med skånsomt styrkende stillinger før vi finner roen mot slutten. Dette er en mild og skånsomt dynamisk time som passer bra om man er litt stiv og støl. Du må hverken være fleksibel eller sterk fra før av, stillingene tilpasses etter behov. Vi fokuserer særlig på bevegelighet og skånsomt styrkende øvelser i tillegg til pust og avspenning. 

HVILENDE YOGA er en rolig og avspennende time med fokus på pust og tilstedeværelse. Timen går om kvelden og er en nydelig måte å avslutte dagen på, hvor du kan puste ut og finne hvile. Vi kombinerer hvilende yin yogastillinger med en lengre dyp avspenning (Yoga Nidra) liggende på rygg. Her får du anledning til å lade batteriene og finne ro i kropp og sinn. 

HATHA YOGA er også kjent som klassisk yoga. I Hatha yoga lærer vi viktige verktøy for å ha det godt i hverdagen, fysisk og mentalt: styrke, balanse, fleksibilitet, konsentrasjon, selvrefleksjon og avspenning. Som alltid i yoga jobber vi bevisst med pust og tilstedeværelse. Tempoet kan være langsomt eller raskere, alt etter hva vi har fokus på. Timene kan være litt mer intensive og krevende, men som alltid er pusten i fokus.

MORGENYOGA er dagens første økt. Her vekker vi kroppen skånsomt med meditasjon, pusteøvelser og enkle myke strekk. Morgenen er en fin tid for yogapraksis. Du har fortsatt nattens tyngde og treghet i deg, er fortsatt myk i sinnet og kan sette tonen for dagen som kommer. Her starter vi rolig sittende på matten. Vi bruker pusten til å få opp energien, strekker oss ut av søvnen og våkner! Så løsner vi på kroppen, strekker stramme muskler og mykner opp i ledd. En perfekt måte å starte dagen. 

Yogatimene passer for alle, og stillingene tilpasses etter behov.

Info om uka

Pris: All trening denne uka er inkludert i prisen når du bestiller et opphold på det aktuelle hotellet denne uka.

Dato & hotell:

29. sept.-6.okt. 2024 Levante – Powered by Playitas, Rhodos

7.-14. des. 2024 på Aqua Vista -  Powered by Playitas, Hurghada

8.-15. mars 2025 på Monte Feliz, Gran Canaria

Avreise fra:                       
Levante: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger
Aqua Vista: Oslo
Monte Feliz: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Kristiansund

Dette er inkludert:                     

  • All trening denne uka er med gjesteinstruktør Jenny.
  • Aktiviteter i følge hotellets eget program
  • Topp hotell & treningsanlegg.

Bestill Levante – powered by Playitas

Bestill Aqua Vista – powered by Playitas

Bestill Monte Feliz

Kontakt oss: [email protected]


Program

Gjesteinstruktøren holder 2-3 timer hver dag, med unntak av ankomst- og avreisedagen. Programmet presenteres på plass på respektive hotell


Hvem kan delta?

Alle kan være med på de forskjellige timene, uansett nivå. Instruktøren sørger for at det er plass til alle og at alle får en deilig og opplevelsesrik ferie. Dog må du ha fylt 15 år.


Hvordan bestiller jeg og hva koster det?

All trening med våre gjesteinstruktører er inkludert for deg som bor på det aktuelle hotellet den uka det er gjestespill. For å bestille så klikker du på bestillingslinken til høyre og går til datoen for treningsuka, så er det bare å bestille reisen din som vanlig. Forhåndsbestilling er ikke nødvendig for å kunne delta på timene.

Vi tar forbehold om endringer eller avlysning av treningstimer som følge av at treningsinstruktør blir syk eller forhindret av andre forhold, eller at det inntreffer spesielle hendelser som gjør at treningstimer ikke kan gjennomføres.


Om instruktøren


 

Jenny Sørensen Vaage

Jenny Sørensen Vaage

Jenny har en funksjonell og inkluderende tilnærming til yoga. Hun tilbyr alltid alternativer og tilpasser yogastillingene til den enkeltes behov. I yogatimene har hun særlig fokus på pust, tilstedeværelse og avspenning. Hun er kjent for sin behagelige stemme og avslutter gjerne timene sine med mantra chanting. Hun har to av sine lærerutdanninger fra yogaens hjemland, India, og er Yoga Alliance sertifisert. Siden hun fullførte sine første yogautdanninger i 2018, har hun regelmessig fylt på med videreutdannelser og selvstudier. Jenny jobber fulltid som yogalærer og har blant annet undervist på flere yogastudio i Bergen og Tromsø, i tillegg til bedriftsyoga, privattimer og arrangementer. Hun har tidligere vært medeier og daglig leder for et yogastudio i Tromsø, men etter å ha vært bosatt i Tromsø og undervist der i flere år, har hun nå valgt en mer fleksibel livsstil der hun reiser rundt og underviser. Hun har siden 2022 vært styremedlem i Norsk Yogalærerforbund og brenner for formidling av yoga som livsfilosofi. Du kan lese mer om Jenny her.  

Følg henne på Instagram
 

Foto: Elena Graham Photography

 


Hotellene


 

Levante - powered by Playitas

Levante - powered by Playitas er et nytt tilskudd i vår powered by Playitas-familie, et sportshotell med fokus på en aktiv ferie for familien, par, singelreisende og veltrente hobbymosjonister. Her velger du tempoet og kan trene så mye eller så lite du vil, og det beste er at de fleste aktivitetene er inkluderte, i det vi kaller Sports Inclusive. Levante – powered by Playitas på Rhodos’ østkyst ligger perfekt til i rolige omgivelser, på Afandoustranda. Med et enestående utvalg av sport- og treningsmuligheter, herlig sandstrand, høy hotellkomfort og generøse bassengområder fins alt du trenger for en vellykket treningsreise eller aktiv ferie.

Les mer om Levante - powered by Playitas

Aqua Vista - powered by Playitas

På vårt Apollo Sports-hotel Aqua Vista – powered by Playitas tilbys alt, hva du kan ønske deg av en komplett sol- og treningsferie der sunnhet og velvære står i fokus. På hotellet er der flere nybygde treningsområder samt et stort fitnessenter med det nyeste innen utstyr. Du kan delta i gruppetrening hver dag, trene på serven på tennisbanen, spille padel eller utfordre deg selv sammen med andre i vår crossfitbox.

Les mer om Aqua Vista - powered by Playitas

Monte Feliz 

Monte Feliz er Apollo Sports nye sportshotell på Gran Canaria der alle som har interesse for trening, fra hverdagsmosjonisten til eliteutøveren og proffe kan toppe formen. Beliggenheten på høyden i Bahia Feliz er utenom det vanlige flott og treningsmulighetene i gruppe eller individuelt er omfattende – både på land og til vanns. Akkurat som på alle våre Apollo Sports-hotell garanteres et høyt nivå på alt fra service til treningsinfrastruktur, trening og helseriktig mat. Stedet er et paradis for deg som elsker trening og sol.

Les mer om Monte Feliz