Legg til innsjekket bagasje

– for en enklere reise

Når du reiser med Apollos charterfly er alltid håndbagasje opp til flyselskapets vektgrense inkludert. Merk at et Apollo charterfly kan flys av for eksempel SAS eller Braathens. Innsjekket bagasje derimot er et tillegg mot en ekstra kostnad. Det enkleste og snilleste mot lommeboka er å legge til innsjekket bagasje når du bestiller reisen. 

  • Billigere enn på flyplassen
  • Forhåndsbestill ut- og hjemreise
  • Raskere og enklere innsjekking

Charterreise - pakkreise med chartret fly

Innsjekket bagasje er ikke inkludert i reisens grunnpris, men bestilles som et tillegg. Dette kan du gjøre i forbindelse med at du bestiller reisen din eller du kan legge det til i etterkant enten via Min reise eller ved å ringe oss. Prisen kan variere, men det er alltid rimeligst å gjøre det i forbindelse med at du bestiller reisen. Eksakt pris får du ved bestilling.
Se under respektive flyselskap hva som gjelder for nettopp din charterreise. 

Pakkereiser med rutefly

For pakkereiser med rutefly er reglene noe annerledes og varierer fra flyselskap til flyselskap. De fleste flyselskap har innsjekket bagasje som et frivillig tillegg, men noen har det også inkludert i reisens pris.
Sjekk respektive flyselskap for mer informasjon om hva som gjelder for nettopp din reise.

Verdt å merke seg

Maksvekt for håndbagasje er som regel inkludert og tillatte mål er 45x35x20 cm. Dog kan mål og vekt variere fra flyselskap til flyselskap. Det er en internasjonal regel om at vekten per bagasjeenhet aldri må overstige 32 kg, uansett om du som passasjer velger å betale overvekt eller deler bagasjen med andre i reiseselskapet.
Les mer om bagasjevekt for charterreiser og reiser som du selv setter sammen under respektive flyselskap.

Ikke bestilt reise ennå?

Finn og bestill reise her og legg til bagasje som tillegg når du bestiller reise med Apollo.


Verdt å vite om bagasje

Her under finner du informasjon om skadet bagasje, bortkommen bagasje og annen informasjon om bagasje som kan være nyttig for deg.

Håndbagasje

Vær oppmerksom på reglene som gjelder for transport av væske i håndbagasjen. Det er kun lov til å ha med en begrenset mengde av flytende væske, samt flasker/bokser i håndbagasjen.

Man kan ta med seg væske dersom de ligger i en gjennomsiktig, lukkbar 1-liters plastpose. Hver beholder får maks inneholde 100 ml til en sammenlagt mengde av 1 liter. Plastposens innhold skal kunne rommes i posen uten problemer, og posen skal være helt lukket. Denne skal deretter vises fram i sikkerhetskontrollen. Disse reglene gjelder ikke for væske som er kjøpt etter sikkerhetskontrollen, for eksempel i tax free-butikken, hvor flaskene blir forseglet dersom man skal bytte fly underveis. På visse flyplasser vil tax free-varene leveres ut ved ombordstigning.

Som flytende væske regnes drikke (også vann), gelé, kremer, blandinger av væsker og faste emner, samt innhold i trykkbeholdere, for eksempel tannkrem, hårgelé, drikkevarer, supper, saft, parfyme, barberskum, sprayflasker og annet med lignende konsistens.

Barnemat og medisin er unntatt disse reglene.

Flytende væske som kjøpes etter at du har passert sikkerhetskontrollen, f.eks. taxfree-varer, tillates utover de reglene som er spesifisert ovenfor. Disse pakkes i forseglet pose. 

Mer informasjon om reglene samt artikler som er ulovlig å medbringe om bord, samt i håndbagasjen, finner du på Avinor sine nettsider.

Mål for håndbagasje

Når det gjelder størrelsen på håndbagasjen varierer målene mellom de ulike flyselskapene, og enkelte selskaper har også ulike restriksjoner for ulike billettyper. Vi anbefaler derfor at du tar kontakt med flyselskapet du skal reise med eller går inn på deres nettsider for å få informasjon om hvor mye håndbagasje du kan ta med deg. Vanlige mål hos de fleste flyselskaper er 56 cm x 45 cm x 25 cm. Visse unntak kan gjøres for for eksempel musikkinstrumenter.

Bagasjeregler "Kun fly"

Når du bestiller "Kun fly" hos oss er dette flyseter om bord i chartrede fly eller flyseter som Apollo disponerer på rutefly hos samarbeidspartnere, og som kan kjøpes uten at man har en pakke med fly+hotell. Du betaler for innsjekket bagasje hos de fleste flyselskap (maks. 1 kolli pr. person). Det koster fra 250,– tur/retur om sommeren og fra 400,– tur/retur om vinteren. Vekten skal ikke overstige flyselskapets vanlige regler for frivekt. Har du ytterligere bagasje utover 1 stk. kolli som du ønsker å sjekke inn, må det betales overvekt for dette. Pris for overvekt beregnes pr. kilo og varierer mellom de ulike flyselskapene.

Du kan ta med 1 kolli håndbagasje gratis. Håndbagasjen må være i henhold til flyselskapets regler. Du vil bli informert når du bestiller om du må betale avgift for innsjekket bagasje, enten du bestiller pr. telefon eller på nettsiden vår. Avgift for bagasje gjelder også om du har oppgradert til SAS Charter Plus. Det tas forbehold om at avgiften for bagasje kan endres uten varsel.

Ekstra- & spesialbagasje

På mange av våre flyvninger kan du forhåndsbestille eventuell overvekt, plass for sportsutstyr og annen spesialbagasje til lavere priser enn hva du må betale på flyplassen.

Se respektive flyselskap for informasjon.  

Datautstyr og elektronikk

Bærbar PC og store elektriske artikler må tas ut av håndbagasjen før screening ved sikkerhetskontrollen. Les mer hos Avinor.

Dyr om bord

Det tillates ikke dyr om bord, verken i kabinen eller i fraktrommet med unntak av førerhund. Skal du ha med førerhund, må du kontakte oss om dette så snart du har foretatt din bestilling.

Bagasje for barn under 2 år

Reglene avhenger av hvilket flyselskap du reiser med. Les mer om det enkelte flyselskaps regler her

Bagasjehåndtering

Bagasje som har kommet på avveie eller blitt skadet under transport må omgående meldes til flyselskapets representant på flyplassen. Du vil da motta en bekreftelse på hendelsen/skaden, en såkalt PIR-rapport.

• Apollo er ikke ansvarlig for skadet/forsinket/mistet bagasje under transport.
• Skaderapporten må vedlegges hvis du ønsker skadeserstatning.
• Eventuelle krav skal rettes til flyselskapet. Flyselskapet avviser kravet dersom PIR-rapport ikke foreligger.
• Kompensasjon for ev. redusert ferieutbytte er vanligvis ikke berettiget.

Om noe skjer med bagasjen din får du erstatning i henhold til flyselskapets gjeldende regler. Flyselskapenes erstatningsansvar er begrenset, og vi ber deg lese den informasjonen som finnes på boardingkortets bakside. Har du reiseforsikring, gjelder den oftest også for skade og tap av bagasje. Hør med ditt forsikringsselskap.

Skadet bagasje

Dessverre skjer det fra tid til annen at bagasje blir skadet/ødelagt under transport. Dette må omgående meldes til flyselskapets representant på flyplassen. Du vil da motta en bekreftelse på hendelsen/skaden, en såkalt PIR-rapport (Property Irregularity Report). Flyselskapet avviser kravet hvis denne rapporten ikke foreligger. Du kan også søke forsikringsselskapet om erstatning. Kompensasjon for ev. redusert ferieutbytte er normalt ikke berettiget.

Ta kontakt med en veskeforhandler, barneutstyrsbutikk e.l. for å undersøke om skaden kan repareres. Når reparasjonen er utført, får du en kvittering som sendes inn sammen med billett, boardingkort/bagasjekvittering i original og PIR-rapport til flyselskapet, ev. til ditt forsikringsselskap.

Kan ikke bagasjen repareres, ber du butikken skrive en bekreftelse på dette, samt gi en vurdering av bagasjens verdi. Bekreftelsen sendes, sammen med PIR-rapport, billett og boardingkort/bagasjekvittering sendes i original til flyselskapet, alternativt til ditt forsikringsselskap. Du må også oppgi innkjøpspris og når gjenstanden ble kjøpt. Har du kvittering for opprinnelig kjøp, legges denne ved. Send også med kontonummer, samt IBAN og Swift-nummer, da flyselskapet trenger dette til utbetaling.

Bortkommet bagasje 

Er bagasjen din komme på avveie, må dette meldes omgående til flyselskapets representanter på flyplassen som fyller ut en skaderapport (PIR-rapport) som du får et eksemplar av. Flyselskapet etterlyser bagasjen og sørger for at du får beskjed så snart den kommer til rette. Om bagasjen ikke kommer til rette innen et antall timer på utreisen, utbetaler flyselskapet vanligvis en viss kompensasjon til dekning av nødvendige innkjøp.Vær oppmerksom på at reiseforsikringen også vanligvis dekker nødvendige innkjøp under oppholdet inntil bagasjen kommer til rette. Se forsikringsvilkårene for informasjon.

Dersom bagasjen ikke kommer til rette kan du fremme krav om tapt bagasje til flyselskapet eller ditt forsikringsselskap. Husk å vedlegge PIR-rapport, reisedokument og boardingkort/bagasjekvittering i original.

Regler for pakking av bagasje

Bagasjen må ikke inneholde effekter som kan skades under flygningen, for eksempel flasker og ømtålig gods som glass og porselen, eller ting som ikke er forsvarlig pakket. Bagasje som sjekkes inn skal være forsvarlig pakket slik at den tåler å håndteres med annen bagasje i lasterommet. Vær oppmerksom på at skader på ryggsekk ikke erstattes av flyselskapet dersom den ikke legges i en lukket plastpose.

Flyselskapene anbefaler at medisiner, ømtålig og verdifull bagasje som lommebok og kamera oppbevares i håndbagasjen. Det er forbudt å medbringe våpen av noe slag, som skytevåpen, kniver, sprengstoff og farlig gods. Vær oppmerksom på at tollmyndighetene har rett til å åpne innsjekket bagasje hvis de mener at det er behov for å undersøke innholdet nærmere. Dette gjelder også om bagasjen er låst.

Detaljert informasjon om artikler som er ulovlig å medbringe ombord finnes på Avinors nettside.


Tillegg til charterreisen

Se flere av våre mest populære tillegg, alt for at du skal få en så bra og behagelig reise som mulig.

Innsjekket bagasje

Når du reiser på charter med Apollo så er alltid håndbagasje inkludert dog etter flyselskapets vektbegrensning. Innsjekket bagasje er et tillegg mot en ekstra kostnad.

Les mer om bagasje

Transport til og fra flyplassen

Med en forhåndsbestilt transport mellom flyplassen og hotellet får du en smidigere reise. Reis trygt, sikkert og enkelt – til og fra hotellet.

Les mer om transport

Alle tillegg

Hos Apollo har vi en rekke tillegg som du kan legge til reisen din for å gi den det lille ekstra. Velg blant tillegg før reisen, under flyreisen og på reisemålet.

Se alle tillegg