Premiumreiser Rhodos – skreddersydde fellesreiser

 • • Sosiale fellesreiser med reiseleder
 • • Flyreise, hotell og halvpensjon
 • • Håndplukkede opplevelser

Apollo service

Her jobber Apollos dyktige reiseledere som alltid er tilgjengelige for å gi deg informasjon, tips, og evt. hjelp ved behov. Du møter reiselederne på flyplassen og de kan nås døgnet rundt på servicetelefonen. Du kan også besøke de på kontoret.

Rhodos er en velkjent perle i det greske øyriket og et svært populært reisemål. At øya er en av de store, klassiske favorittene, er ikke vanskelig å forstå – øya har vakre strender som innbyr til late dager i sola, unike minnesmerker fra oldtiden og, ikke minst, et vell av fornøyelser og adspredelser utover kvelden og natten.

Helios er en solgud i gresk mytologi, og sønn av Hyperion og Theia. Selv om det har versert flere solguder enn Helios i mytene, ble Helios spesielt dyrket av grekerne på Rhodos. Sagnet skal også ha det til at Helios var så betatt av Rhodos at han ba Zevs – gudenes konge om å få denne øya til sitt rike. Helios opptrer normalt i ungdommens skikkelse, oftest kjørende i en vogn bak fire hester på vei over himmelen fra øst til vest. Om natten seiler han over havet i en gyllen båt i motsatt retning. Akkurat som solen egentlig.

Bli med oss på vår Premiumreise til Rhodos og opplev denne flotte øya. Flyreise, et bra hotell, måltider og utflukter med reiseledere er inkludert i prisen.

På premiumreisene til Rhodos kan du velge å bo på hyggelige Dionysos  eller vårt Apollo Mondo Enjoy-hotell Poseidonia. Begge hotellene ligger i Ialyssos & Ixia.

Populære hoteller – Premiumreiser Rhodos

Bassengområdet

Premiumreise Dionysos

Fra 8 498 NOK
Bassenget

Premiumreise Poseidonia

Fra 7 998 NOK

Dette er inkludert i reisen:

 • Direktefly fra Oslo, Stavanger, Bergen &Trondheim.
 • Transport mellom flyplass og hotell.
 • 7 netter i delt dobbeltrom på et hyggelig hotell.
 • Reiser du alene? Ikke noe problem, vi tilbyr enkeltrom mot tillegg.
 • Frokost samt flere av ukens måltider avhengig av program.
 • Drikke til måltidene (halv flaske vin, øl, mineralvann).
 • Skreddersydd program med 3 utflukter.
 • Skandinavisktalende guider og reiseledere.


Merk: Turen har begrenset antall plasser!

Sommer, sol og historie

Legenden om Helios vår mye av årsaken til at Rhodos i antikkens tid var hjemstedet for et av verdens syv underverker - Kolossen på Rhodos, en gigantisk bronsestatue laget til ære for solguden. Statuen raget 32 meter over bakken og var dokumentert stående i utkanten av den trafikkerte havnen. Dessverre ble den ødelagt av et jordskjelv 226 år f.Kr. for aldri å bli rekonstruert igjen. De tidligste bosetningene på Rhodos stammer tilbake til Minoene, men på grunn av sin strategiske beliggenhet i Egeerhavet har Rhodos vært befestet av utallige folkeslag opp gjennom historien.

I Rhodos by finnes tallrike murer og byggverk tilbake fra Johannittertiden, og gamlebyen i sentrum byr på en herlig blanding av bysantinsk, romersk og tyrkisk arkitektur. Om legenden om solguden er sann er det nok ingen som vet, men kanskje gir den en del av forklaringen til Rhodos sitt antall av soltimer per dag. Det er i alle fall få andre øyer i Middelhavet som kan matche Rhodos på dette.

I dag er Rhodos en yndet ferieperle for soltørste turister fra hele Europa. Snittemperaturen holder seg normalt over 20 grader fra mai til oktober. Fra de mange hotellene er det oftest kort vei til en av de flotte strendene rundt øya. Det er mye å se og oppleve på Rhodos. Kanskje kan en rusletur opp til Apollons tempel i Rhodos Akropolis være en god avveksling til en dag på stranden?