Det greske kjøkken

Det greske kjøkkenet

Fruktige oliven, olivenolje og ekte fetaost – det er noen av grunnpilarene i den sunne kosten i Hellas. Her er det enkelt å få tak i lokalproduserte, ferske råvarer, noe du kjenner i hver eneste bit. Spis noe du aldri har smakt før, nipp til prisbelønte viner og avslutt med en ”søtsak på skje”. Her har vi samlet mange herlige tips på ting du burde teste mens du er i Hellas, og oppskrifter å ta med hjem til hverdagen.

Bestill reise til Hellas >>

Reisetips til Hellas

Hemmeligheten bak Middelhavskosten

Spise seg i form? Forskerne mener det er mulig med Middelhavskosten. Gi deg i kast med godsaker som fisk, grønnsaker, olivenolje og brød og føl deg bedre. Her kan du lese mer om hemmeligheten bak kosten.

Les mer om Middelhavskosten

Gresk kaffe

Det er ikke mye som slår en avkjølt, god frappé på en varm feriedag i Hellas. Les mer om Hellas kanskje mest populære drikk og hvordan lage den selv hjemme. 

Les mer om gresk kaffe

Gresk drikke

På ferie i Hellas er det enkelt å la seg friste og fråtse i god mat og drikke. Her guider vi deg gjennom landets drikkekultur. 

Les mer om gresk drikke

Fetaost

Fetaost, det hvite greske gullet med sin salte, lett syrlige smak og myke konsistens, er en av basisvarene i det greske kjøkkenet.

Les mer om fetaosten

Blekksprut i Hellas

Et vanlig syn i Hellas er blekksprut som henger til tørk i sola. Grekerne er glad i blekksprut og tilbereder den på uendelig mange måter.

Les mer om herlige retter av blekksprut

Greske oliven

Liker du oliven vil en ferie i Hellas falle i smak. Store oliventrær og olivenlunder- det er vakkert og Hellas' nasjonalprodukt!

Les mer om oliven

Gresk meze

Gresk meze er små forretter som serveres på tavernaer, restauranter og ouzerier sammen med vin, ouzo, tsipouro eller retsina.

Les mer om gresk meze

Mirsini Lambraki og Mondo Boutique

Som en av de beste kokkene i Hellas har Mirsini gitt sin ekspertise til artiklene og oppskriftene i vårt "Det greske kjøkkenet".

Les mer om Mirsini Lambraki

Greske søtsaker & desserter

I Hellas elsker de søtsakene sine og en tradisjonell favoritt er Gliko tou Koutaliou – også kalt søtsak på en skje.

Les mer om greske desserter

Greske hovedretter

Fra den enkle, men delikate gyros til en saftig Moussaka – de gode hovedrettene som gjør at vi lengter litt ekstra til Hellas.

Les våre tips om hovedretter