Det greske kjøkken

Det greske kjøkkenet

Fruktige oliven, olivenolje og ekte fetaost – det er noen av grunnpilarene i den sunne kosten i Hellas. Her er det enkelt å få tak i lokalproduserte, ferske råvarer, noe du kjenner i hver eneste bit. Spis noe du aldri har smakt før, nipp til prisbelønte viner og avslutt med en ”søtsak på skje”. Her har vi samlet mange herlige tips på ting du burde teste mens du er i Hellas, og oppskrifter å ta med hjem til hverdagen.

Hemmeligheten bak Middelhavskosten

Spise seg i form? Forskerne mener det er mulig med Middelhavskosten. Gi deg i kast med godsaker som fisk, grønnsaker, olivenolje og brød og føl deg bedre enn noen gang. Her kan du lese mer om hemmeligheten bak kosten.

Les mer her

Gresk kaffe

Det er ikke mye som slår en avkjølt, god frappé på en varm feriedag i Hellas. Les mer om Hellas kanskje mest populære drikk og hvordan lage den selv hjemme. 

Les mer

Gresk drikke

På ferie i Hellas er det enkelt å la seg friste og fråtse i god mat og drikke. Her guider vi deg gjennom landets drikkekultur. 

Les mer

Gresk fetaost

Fetaost, det hvite greske gullet med sin salte, lett syrlige smak og myke konsistens, er sammen med olivenolje og oliven en av basisvarene i det greske kjøkkenet.

Les mer

Blekksprut i Hellas

Et vanlig syn i Hellas er blekksprut som henger til tørk i solen. Grekerne er veldig begeistret for blekksprut og tilbereder den på uendelig mange måter.

Les mer

Greske oliven

Liker du oliven vil en ferie i Hellas falle i smak. Nesten overalt kan du se de store oliventrærne og olivenlundene. Ikke bare er de vakre, oliven er landets nasjonalprodukt.

Les mer

Gresk meze

Ingen Hellas-ferie er fullkommen uten gresk meze, små forretter som serveres på tavernaer, restauranter og ouzerier sammen med vin, ouzo, tsipouro eller retsina.

Les mer

Mirsini Lambraki - kokken bak Mondo Boutique

Som en av de beste kokkene i Hellas har Mirsini gitt sin ekspertise i de artiklene og oppskriftene som presenteres under "Det greske kjøkken".

Les mer om Mirsini Lambraki

Greske søtsaker & desserter

I Hellas elsker de søtsakene sine og en tradisjonell favoritt er Gliko tou Koutaliou – også kalt søtsak på en skje.

Les mer

Greske hovedretter

Fra den enkle, men delikate gyros til en saftig Moussaka – de gode hovedrettene som gjør at vi lengter litt ekstra til Hellas.

Les våre tips