Sykkelferie med Apollo Sports

Landeveis- og terrengsykling i varmere strøk

En sykkelferie byr på fantastisk natur med ulikt underlag – asfalt, grus, over grener, steiner og ned skråninger i kupert landskap og flotte fjell. Mange av våre Apollo Sports-hotell kan tilby spennende og utfordrende sykling like utenfor hotelldøra. Det er også sykkelsenter og sykkelutleie på de fleste av hotellene nedenfor hvor du kan velge blant sykler som landeveissykkel, terrengsykler eller citybikes. 

Se alle typer treningsreiser    Se treningskalenderen


Gode hotell for deg som søker herlige sykkelopplevelser

Det er bra sykling rundt våre treningshotell. Vil du kjøre i morsomt terreng kan vi anbefale la Pared – powered by Playitas. Søker du tropisk varme reiser du til Phuket og Thanyapura. Klassisk landevei på Playitas og Fuerteventura. Flotte omgivelser med herlige sykling i terreng og på landevei finner du i Sivota og på Lesvos.

Levante – powered by Playitas, Rhodos

Flate kystveier og tøffe bakker – området utenfor Levante – powered by Playitas er perfekt for syklister. I hotellets sykkelsenter er det gratis 4 og landeveissykler. 

Levante – powered by Playitas

Sivota Retreat - powered by Playitas, Hellas

Sivota Retreat - powered by Playitas, Sivota

Her er det mange hyggelige runder for både landevei, MTB (hardtail) og Gravel. Et nybygd sykkelsenter med landevei eller gravel finnes også her.

Sivota Retreat – powered by Playitas

Porto Myrina – powered by Playitas, Hellas

Porto Myrina – powered by Playitas, Limnos

Sykler kan leies og guidede turer (social rides) tilbys uten ekstra kostnad. Her er det også et nybygd sykkelsenter og en Wahoo Kickr Bike med innebygde effektmålere.

Porto Myrina – powered by Playitas

Playitas Resort – 100 % trening, Fuerteventura

Rundt Playitas Resort er det gode forhold for landeveissykling, temposykling og terrengsykling. Her er det et velutstyrt sykkelsenter. Flotte veier med lite trafikk!

La Pared – powered by Playitas

La Pared – powered by Playitas, Fuerteventura

La Pared er perfekt for deg som elsker fjell, utfordrende terreng og bakker. Er du terrengsyklist venter grusveier, ørken, fjellpass og lange, runder for crosscountrysykkel.

La Pared – powered by Playitas

De ulike sykkeltypene

Terrengsykkel, mountainbike, fjellsykkel er de vanligste navnene på denne sykkelen som først og fremst er laget for sykling i terreng. Denne sykkelen har vanligvis et flertall gir og grove dekk. Det er terrengsykler med eller uten støtdemping. Terrengsykler eller mountainbikes forkortes vanligvis MTB og har som regel 26-29 tommers-hjul.

Cross Country (XC) byr på variert sykling både i høyden og lavlendt terreng med variert underlag. Utvalgte magiske turstier med en  herlig miks av håndlagde stier, naturlige singletracks og fine utsiktspunkter.

Enduro/all-mountain/trail/stisykling er for deg som er fan av eventyr og adrenalin! Syklene er ofte tyngre enn XC-maskiner, typisk vekt mellom 14 og 16 kg. Disse syklene har større fjæringsomfang, ofte så mye som justerbart til 150 mm både fremme og bak. Sykling i skog eller på fjell på sti. Raske, utfordrende flow trails og stier. Røtter, fjell, stein. Enduro er en blanding av adrenalinfylte downhill-kjøring med den fysiske cross-country syklingen. Her må du komme deg opp for egen maskin men iblant i kombinasjon med heis eller shuttle.

Downhill skjer med hjelp av heiser eller andre fremkomstmiddel der man tar oss opp til startpunktet. Så tar man seg nedover i rolig tempo i uslåelig natur eller rett utfor i rasende fart, man setter selv grensene! Litt oppover, mye nedover. Familier, bedrifter, jente- eller guttegjengen og de mest eventyrlystne ekspertene – alle kan sykle downhill.

Landeveissykkel, også kalt racersykkel; konkurransesykkel, sportssykkel (kjært barn har mange navn) er en sykkel tilpasset konkurranser på landeveier. Den benyttes også av mosjonister og forkortes LVG.

Gravel/Cyclocross. Forenklet kan sykkelcrossen og Gravel sykkelen forklares som en landeveissykkel men med mer robuste hjul, gir og bremser. Den gir ubegrensede muligheter for å komme frem i de fleste typer kjørbare terreng. Du kan kjøre fort på landevei men også på grusvei og sti. Utrolig morsomt!

Nivåer MTB

Vanskelighetsgrader fra lett til vanskelig, i blant markert på samme måte som vi kjenner fra skibakkene med grønne, blå, røde og svarte bakker.

  • Lett: Tilsvarer grønne og blå bakker. Passer de fleste kjørere, både nybegynnere og mer trente kjørere som vil ha det gøy.
  • Middels: Tilsvarer røde bakker for middels gode kjørere og oppover. Du sykler regelmessig og er sykkelmosjonist.
  • Vanskelig: Tilsvarer svarte bakker. Bratt, teknisk utfordrende for den erfarne og avanserte kjøreren.
  • Ekstrem: Forbeholdt virkelig gode kjørere.

 

Apollo Sports hotell med variert treningstilbud

apollo sports
Porto Myrina – powered by Playitas
* Sports Inclusive inkludert

Porto Myrina – powered by Playitas

apollo sports
Sivota Retreat - powered by Playitas
* Sports Inclusive inkludert

Sivota Retreat - powered by Playitas

Se hvordan det er å sykle rundt Playitas Resort og La Pared, Fuerteventura.