Fakta – Rhodos

Mat og drikke:

En 2-retters middag koster ca. 110-160 kroner pr. person. En øl ca. 40 kroner.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen til første hotell i Ialyssos ca. 15 minutter, til Rhodos by og Ixia ca. 25 minutter, og til Kalithea ca. en halvtime. Til Faliraki tar det ca. 40 minutter, til Afandou ca. 50 minutter og til Lindos ca. 1 time. Til Lardos og Kiotari tar det ca. 1 time og 15 minutter. Transporten foregår vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender:

Østkysten har de beste sandstrendene. På vestkysten har strendene ofte en blanding av sand og rundslipt småstein. Her virker imidlertid havbrisen svalende på varme dager. I Lardos er det fine bademuligheter ved strender med grov sand eller rullestein. Sandstranden i Kalithea er grovkornet med små, runde steiner. Flere hyggelige badebukter rundt Lindos.

Uteliv:

Hektisk natteliv i enkelte strøk i Rhodos by med musikkbarer, diskotek og barer tett i tett, mens det går noe roligere for seg i gamlebyen. I Faliraki er det også flere barer. På de øvrige reisemålene er det roligere og kveldene gjerne tilbringes på en av de hyggelige tavernaene. Lindos, som ligger i nærheten av Lardos, har flere hyggelige kaféer og barer.

Offentlig kommunikasjon:

Gode buss- og taxiforbindelser på øya. Utleie av bil, moped, motorsykkel og sykkel. Bilferger forbinder Rhodos med Pireus/Athen. Båt til andre greske øyer og til Tyrkia. Flyforbindelse til Athen, Thessaloniki og flere greske øyer.

Til og med 31.juli 2019 er det ombygning av Rhodos flyplass. Dette komme til å påvirke ventetiden på bagasjen ved ankomst.

Aktiviteter:

I Afandou, ca. 20 km fra Rhodos by, ligger det en 18-hulls golfbane. Daglige turer for sportsdykkere til Kalithea. Vannsportsaktiviteter ved de fleste strender. Windsurfing på vestkysten.

Nyttig informasjon:

Observer at overnatting på Rhodos kan forekomme på hjemreisen fra Tilos eller Symi.