Utflukter – Elounda

Opplev mer i ferien – bli med på utflukt! Vil du være sikker på å få plass på akkurat den utflukten du ønsker, så kan du bestille her og nå. Eller du kan vente til du er vel fremme på reisemålet og bestille via reiseapp'en.

Alle kan bestille utflukter hos oss – det er ingen forutsetning at du reiser med oss.

Last ned app'en


Knossos

Går fra: 

Bli med på en reise gjennom tid og rom til den tiden da minoene levde på Kreta. Det var her Europas første høykultur oppsto med hovedsete i Knossos utenfor Heraklion. Se det imponerende palasset mens guiden forteller om den berømte tronsalen, om verdens første vannklosett og om noen av teoriene om hvorfor denne kulturen forsvant så plutselig ca. 1450 f.Kr.

Vi drar også til Kretas hovedstad Heraklion, hvor du får tid på egen hånd – det være seg til shopping, en matbit eller en rusletur.


Lunsj og entréer er ikke inkludert.
Knossos og Arkeologisk museum: Voksne €16,- (betales direkte)

Voksne (12+ år): 523 NOK
Barn (2-11 år): 257 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Skandinavisk
Varighet: Heldag
Dag(er): Tirsdag
Bestill

Spinalonga – De spedalskes øy

Går fra: 

Vi tar turen langs Kretas vakre nordkyst med buss til Øst-Kreta og deretter med båt til øya Spinalonga, som ligger i den vakre bukten i Mira. Fram til 1957 var øya koloni for spedalske. Tidligere var det butikker, restauranter, en skole og kino her. Øya er også kjent fra Victoria Hislops interessante roman "Øya". På øya får vi en omvisning til fots i de trange og lite tilgjengelige gatene.

Inkludert i prisen: BBQ på båten.
Ikke inkludert: Inngangsbilletten til øya. Den betales på plass, direkte til reiselederen. Prisen er 8 euro for voksne og 4 euro for barn.

Vakre Santorini

Går fra: 

Benytt anledningen til å bli med på dagstur til naboøya Santorini. Øya er viden kjent for sitt dramatiske landskap, sin skjønnhet og et fargespekter som går fra svarte strender til hvitkalkede hus med blå detaljer, rødskimrende klippevegger og klarblått hav.

Etter omvisningen kan du utforske øya på egen hånd. Bli ved Perissastranden for sol og bad eller ta turen til hovedstaden Fira. Det er også mulig å ta en båttur til vulkanøya New Kamenei (bare høysesong).

Inkludert: Enkel frokost og en enkel middag.
Utflukten kan kun bestilles på reisemålet.

Båttur til Chrissi

Går fra: 

Chrissi, som betyr "gull" på gresk, er en av de mange ubebodde øyene utenfor kysten av Kreta. Det er de gylne sandstrendene, som kan minne om Karibien, som har gitt øya sitt navn. Her har det bodd både minoer og sjørøvere.

Etter bussturen til Ierapetra, Kretas sydligste by, venter en ca. 45 minutter lang båttur over til Chrissi. Vel framme har du rundt fire timer på egen hånd til å bli kjent med øya og bade i det klare vannet. Husk dykkemaske og snorkel!

Lunsj er ikke inkludert, men der er en taverna på øya.

Voksne (12+ år): 651 NOK
Barn (2-11 år): 336 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Heldag
Dag(er): Torsdag
Bestill

Landrover på Kreta

Ta med familien på et spennende eventyr langt fra det Kreta du allerede kjenner! Med jeep kommer vi til steder utenfor allfarvei, og i løpet av dagen skal vi blant annet kjøre gjennom Sarakina-ravinen, besøke Europas sørligste strand og kjøre gjennom pittoreske byer.

Vi kommer blant annet til byen Myrtos og besøker Katharoplatået, som ligger ca. 1 200 meter over havet. Vi får et innblikk i Kretas historie og hverdagen på landsbygda. Glem ikke å ta med badeklær og kamera, turen byr på flere flotte bildemotiv.

Inkludert: Lunsj og drikke til selvkostpris

Utflukten er med engelsktalende guide og kan kun bestilles på reisemålet.

Badelandet Aqua Plus

Går fra: 

Et herlig badeeventyr for liten og stor – her blir alle som barn igjen. Her er et lekeland, små vannsklier for de minste og en Lazy river for den som bare vil slappe av og nyte. Men det finnes også flere utfordrende sklier med alt fra Space Bowl og Sorte hull til Kamikaze hvor det kjennes ut som om man flyr. Badelandet har gratis solstoler og parasoller for den som slappe av mellom slagene.

Mat og/eller drikke er ikke inkludert, men der er flere spisesteder å velge mellom inne på området.

Jeeptur på Lassithiplatået

En annerledes utflukt på Kreta! I jeep tar vi oss frem utenfor allfarvei gjennom frodige olivenlunder og pittoreske landsbyer med hvite fjelltopper i det fjerne. Den herlige duften av de mange ville urtene kommer til å bli husket lenge.

Et måltid er inkludert; drikke fås kjøpt.