Reisetips Kreta

Reisetips til Kreta

Hellas' største øy Kreta har et stort og variert tilbud av aktiviteter, severdigheter, vakker natur og god mat. Kreta er mer enn de herlige strendene, som vel må sies å være er øyas største trekkplaster. Her finner du våre beste reisetips om hva du kan oppleve på Kreta og hvor du finner de fineste strendene og koseligste restaurantene.

Bestill reise til Kreta >>

Les flere reisetips til Hellas

Instagramvennlige Kreta

Sjekk ut dette alle Instagram-lovers! Her tipser vi om Kretas mest Instagramvennlige steder! Fyll  feeden din med de kuleste og stiligste bildene fra Kreta. 

Se våre tips for de beste bildene

Med barna på Kreta

Vil dere gjøre noe mer enn å ligge ved bassenget og på stranden er det mye å finne på for store og små på Kreta, fra badeland og fornøyelsesparker til akvarium og muséer.

Våre tips til deg som reiser med barn

Kretas vakre natur

Kreta har en meget variert og frodig natur som byr på mange herlige opplevelser. Turen går gjennom storslagne raviner, mystiske grotter og vakkert landskap!

Våre tips for utflukter

Sportslige aktiviteter

Kreta er et perfekt reisemål for deg som ønsker mange aktiviteter å velge mellom. Fotturer og sykling eller prøv windsurfing, kitesurfing, dykking og snorkling.

Våre tips for en aktiv ferie

Severdigheter på vestre Kreta

På vestre Kreta er det mange interessante severdigheter som du kan utforske i ferien. Her kommer vi med noen forslag som vi mener kan gjør Kreta ferien helt spesiell og minnerik.

Våre tips for vestre Kreta

Severdigheter på østre Kreta

Østre Kreta har et vell av historiske severdigheter. Knossos er det største trekkplasteret, men her er også mange andre ruiner, palass og vakre landskap.

Våre tips for østre Kreta

Kretas byer og steder

Fra koselige små byer til historiske byer – Kreta har mye å tilby deg som gjest og ønsker å bytte ut noen av soldagene på stranda med besøk i små og større steder.

Våre tips for å oppleve Kretas byer

10 fine strender på vestre Kreta

Kreta har mange herlige strender med myk sand og krystallklart vann. Her får du tips om noen av våre favoritter blant strendene langs Chaniakysten og resten av vestre Kreta.

Finn vestre Kretas beste strender

Deilige strender på østre Kreta

Østre Kreta kan skilte med noen av Kretas fineste strender. Her er det både langgrunne, fine sandstrender for barnefamilier og mindre tilgjengelige, små viker. 

Finn din favorittstrand på østre Kreta

Lekker mat på Kreta

Kreterne er kjente for sin gjestfrihet og den gode maten. Ta en tur opp i fjellene, finn en koselig taverna og bestill flere småretter av lokale spesialiteter og del. 

Les våre beste mattips

Restauranter på Kreta

Det er et stort utvalg av hyggelige restauranter på Kreta. Vi tipser om noen av våre favoritter, fra koselige tavernaer til bra sushi og fristende iskrembarer. 

Sjekk våre restauranttips

Shopping på Kreta

Kreta kan også være shopping. Her finner du det meste, fra Heraklions brede utvalg av butikkjeder til hyggelige markeder og lokalproduserte råvarer.

Våre tips for handleturen

Reisetips til Chania by

Chania by er en av Kretas mest kjente byer, og etter å ha vært her vil du forstå hvorfor. I gamlebyens sentrum og i området rundt er det mye å oppdage.

Les våre reisetips til Chania by

Reisetips til Rethymnon by

Sandstrender, historiske severdigheter og massevis av hyggelige restauranter – Rethymnon by har mye å tilby. Vi tipser om hva du kan se og gjøre i ferien i Rethymnon by.

Se reisetipsene til Rethymnon by

Reisetips til Plakias

Plakias ligger på Kretas sørkyst og er et feriested som er mindre kjent. Det gir en unik mulighet for å oppleve mer urørte omgivelser. Rundt Plakias er det en rekke vakre strender

Se reisetipsene til Plakias

Reisetips til Sitia

I den genuine lille havnebyen Sitia finner du strender, restauranter og interessante utfluktsmål - alt i passe avstand. Hva sier du til palmekledde strender og hyggelige små byer?

Se reisetipsene til Sitia

Fotturer på Kreta

Med ravinene Samaria og Imbros byr Kreta stolt på storslagne naturopplevelser. Pass på å gjøre en av de to dagsturene. Bli også bli med på en 7-dagers reise med fokus på fotturer og naturopplevelser.

Les om fotturer på Kreta

Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kreta, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Kreta

  • Den største av de greske øyene
  • Naturopplevelser og fantastiske strender
  • Sommeren varer fra april til november
Les mer om Kreta

Våre hoteller på Kreta

Apollo Mondo-hotellene er vi mest stolte av, og du finner flere på Kreta. Flest er det av hoteller med lokal touch og personlig atmosfære men velg Apollo Mondo Selected-hotell om du ser etter høy standard på strand.

Se alle hoteller på Kreta

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her