Kreta – hvilket reisemål passer for deg?

Hvilket reisemål på Kreta passer best for deg? Vil du til et barnevennlig sted med mange aktiviteter, er du på utkikk etter et sjarmerende og rolig område, eller leter du etter herlige strender? Eller kanskje litt av alt? Vi har mange herlige reisemål på Kreta og vi hjelper vi deg med å finne det rette reisemålet ut i fra dine interesser og hvem du reiser med.


Noe for alle og enhver

Noen steder passer for alle. Her finnes det hotell for alle anledninger, vakre strender og et hyggelig sentrum med restauranter og barer.

Hersonissos, Stalis & Malia

Området passer både for deg som er ute etter rolige dager på stranda med familien eller kjæresten, og for deg som vil ha mange alternativer til en hyggelig kveld ute. Ønsker du liv og røre skal du velge Hersonissos. Der finnes det flere restauranter, barer, et aktivt uteliv og strandhoteller. I Stalis er det et avslappende tempo og langgrunne, familievennlige strender. Også i Stalis finner du små barer og kaféer.

Les mer og bestill reise til Hersonissos, Stalis & Malia

Platanias

I Platanias finner du alt du kan ønske deg i ferien; vakre strender, et aktivt uteliv og både luksushoteller og små, private, leilighetshoteller. Enten du vil ta det med ro, være ute og farte, er på ferie sammen med kjæresten din eller vil leke med barna i strandkanten, så finner du et hotell som passer for deg. Du finner flere av våre Mondo Local-hotell i Platanias, alle med høy standard samtidig som de har en lokal touch.

Les mer og bestill reise til Platanias

By & strand

Liker du blandingen av by & strand når du er på ferie bør du sjekke disse stedene. Der solfylte dager på stranda kan kombineres med shopping, turer og utekvelder.

Sitia-området

I Sitia-området finner du reisemålene Ierapetra & Koutsounari der du deltar i det greske dagliglivet, Makrigialos/Koutsouras som er en skikkelig perle for deg som søker en avslappende ferie ved havet, Sitia som er noe så uvanlig som en helt vanlig kystby dit de store turiststrømmene ennå ikke har funnet veien, eller Palekastro der du får et glimt av det genuine Kreta samtidige som du har kort vei til unike strender, historiske minnesmerker og vakre landskap.

Les mer og bestill reise til Sitia-området

Chania by

Her i "Østens Venezia" ligger det mange hyggelige barer og restauranter langs havnepromenaden, der fornøyelseslivet fortsetter langt ut i de sene nattetimer. Fra hotellene har du kort vei til stranda, og etter en dag i solen er det bare å hoppe i danseskoene og sette kursen mot byen. 

Les mer og bestill reise til Chania by

Rethymnon by

En reise til Rethymnon byr på mer enn shopping og staselige monumenter. Den milelange stranda starter midt i byen, og langs strandpromenaden og i den venetianske havna ligger tavernaer og barer på rekke og rad. Rethymnon er Kretas tredje største by, men det føles allikevel som å være i en gresk småby.

Les mer og bestill reise til Rethymnon by

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos er kjent for å være den mest trendy byen på øya, hvor man gjerne samles for å gå langs den lille sjøen, shoppe, bare være sammen eller ta et glass i det som anses være byens hjerte. Alle våre hotell ligger nærme strendene, som gjør det er enkelt å få det beste fra to verdener.

Les mer og bestill reise til Agios Nikolaos

Genuine byer

Pittoreske omgivelser med fiskebåter som dupper i havna, tavernaer som serverer tradisjonelle retter og urørte strender dit de store turiststrømmene ennå ikke har funnet frem. Den genuine greske atmosfæren er noe som må oppleves!

Almyrida & Kalives

Almyrida og Kalives gir deg den umiddelbare følelsen av å være i Hellas. Kalives byr på frodige omgivelser, der stranda har miljømerket Blått Flagg på grunn av det rene vannet. I Almyrida sies det at det kun bor 75 kretinere, og her serverer restaurantene langs vannet hjemmelaget, kretinske måltider.

Les mer og bestill reise til Almyrida & Kalives

Ierapetra & Koutsounari

Ierapetra på Kreta er faktisk Europas sydligste by! Her ligger alt til rette for en komfortabel ferie. Byen og området byr på shopping, strandliv, severdigheter og mange aktiviteter. Selv om Ierapetra i aller høyeste grad er en levende by, er tempoet her rolig med en tilbakelent stemning.

Les mer og bestill til Ierapetra & Koutsounari

Anissaras

Den lille feriebyen Anissaras ligger åpent ut mot havet, noe som gir høye bølger og perfekte forhold for wind- eller kitesurfing. Langs stranda er det mulighet for å leie vannsportutstyr. Naturen rundt byen er vakker og du bør ta en tur langs de frodige markene som omgir den lille byen.

Les mer og bestill reise til Anissaras


Barnevennlig

På Kreta er det mange steder som passer perfekt for barnefamilier – men noen passer naturligvis ekstra bra.

Plakias

På Kretas sørlige kyst ligger Plakias, en hyggelig og fredelig by med genuin atmosfære. Byen er bygd opp rundt strandpromenaden, med det krystallklare havet på den ene siden og sjarmerende hus på den andre. Små gater som snor seg mellom husene fører deg opp fra strandpromenaden, med sine kaféer, tavernaer og butikker. Her ligger vårt Apollo Mondo Family-hotell Alegria Beach Resort - et vakkert familiehotell like ved havet. 

Les mer og bestill reise til Plakias

Agii Apostoli

Barnefamiliene elsker Agii Apostoli og Chryssi Akti med sine langgrunne strender. Små badebukter med myk sand kantes av solsenger og parasoller. I helgene reiser gjerne folk fra Chania by hit for å koble av. Kveldene er fredelige i Agii Apostoli med et fåtall små og sjarmerende tavernaer, hvor du kan nyte en herlig middag. Det rolige tempoet og vakre badebukter med langgrunne sandstrender innbyr til mange herlige familiestunder.

Les mer og bestill reise til Agii Apostoli

Her kan du ta det helt med ro

For mange handler ferie om å lade batteriene og komme bort fra hverdagen. Vil du helst ligge på stranden i ferien, finnes det flere herlige steder å velge mellom.

Rethymnonkysten

På Rethymnonkysten velger du selv om du vil bo i en moderne badeby eller i en sjarmerende liten by. Noe som er helt sikkert er at du her kan nyte late dager på stranda og at du kommer lbort fra tempoet i turistbyene. For den som har lyst på litt mer liv er Platanes eller Adele gode alternativer. Vil du være i fred bør du besøke Scaleta, hvor strandlivet står i sentrum.

Les mer og bestill reise til Rethymnonkysten

Kolymbari

De som vil komme seg bort fra de større turistbyene bør legge ferien til rolige Kolymbari. Herfra er det enkelt å komme seg til mange av Kretas flotte strender, for eksempel Falassarna som er klassifisert, som én av Kretas beste. Vil du ha litt liv og røre er det gode bussforbindelser til de nærmeste byene.

Les mer og bestill reise til Kolymbari

Gouves

Den lille byen Gouves ligger vakkert til og her er det flere blå laguner som du kan bade i. Byen består av én by ved havet og én eldre by i innlandet, der badebyen kalles "Kato Gouves". Her er det en lang sandstrand, men også mindre steinstrender for de som vil være i fred.

Les mer og bestill reise til Gouves

Georgioupolis

Vil du ha en smak av det landlige og ekte Kreta skal du reise til Georgioupolis. De koselige tavernaene og butikkene er omgitt av frodige eukalyptustrær som bidrar til en herlig atmosfære. Stranda er dessuten langgrunn og passer perfekt for barn.

Les mer og bestill reise til Georgioupolis

Maleme

Maleme preges av strandliv og en rolig atmosfære. Her er det noen få tavernaer og kaféer der du kan slå deg ned sammen med lokalbefolkningen. Her kan du velge å bo på fine Creta Princess Aqua Park & Spa, eller på det litt enklere leilighetshotellet Alexandros M.

Les mer og bestill reise til Maleme

Pulserende uteliv

Er du en danseglad nattsvermer er det flere steder på Kreta som passer bra for deg. Noen av de mest populære er Platanias, Hersonissos og Rethymnon by.

Platanias

Populære Platanias er et herlig sted å feriere for deg som er ute etter fartsfylte kvelder. Når sommeren er på sitt varmeste og ”alle” har ferie er byens restauranter, barer og klubber fylt av partyglade mennesker. Her er det et stort tilbud av strandhoteller. .

Les mer og bestill reise til Platanias

Hersonissos

Er du ute etter litt mer fart i ferien er Hersonissos et godt alternativ. På hovedgata ligger det flere hyggelige restauranter rett ved vannet og utpå kvelden åpner barene og klubbene. Dagene tilbringes på en finkornet strand og her finnes det et stort tilbud av vannsportaktiviteter.

Les mer og bestill reise til Hersonissos

Rethymnon by

Rethymnon by oppleves som en småby, samtidig er det et bra utvalg av barer og utesteder som holder åpent til langt på natt. Flere utesteder langs strandpromenaden og inne i gamlebyens trange gater. De fleste av Apollos hoteller ligger i gangavstand til strand og by.

Les mer og bestill reise til Rethymnon by

Naturopplevelser

Kreta er en naturskjønn øy med mye å utforske. Oppdag øya til fots, på sykkeltur, test wind- eller kitesurfing, eller hva med dykking?

Paleochora

I Paleochora er naturen storslått og det er litt færre utenlandske turister enn på andre deler av øya. Det er hit kreterne selv reiser på ferie. På østsiden ligger en beskyttet klippestrand der det alltid er en liten bris. Gode forhold for windsurfing og seiling. Vannski er også populært her.

Les mer og bestill reise til Paleochora

Kastelli

I lille Kastelli på Kreta ferierer du i stemningsfulle omgivelser litt utenom de største turistområdene. Atmosfæren er ekte gresk og landsbyen kan by på sjarmerende kafeer og tavernaer, i tillegg til at den er et godt utgangspunkt for utflukter på vestkysten.

Les mer og bestill reise til Kastelli

Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips til Kreta, Les mer og bestill ferien din til Kreta eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Kreta

Her finner du våre beste reisetips om hva du kan oppleve på Kreta og hvor du finner de fineste strendene og koseligste restaurantene.

Se alle reisetips til Kreta

Kreta

  • Den største av de greske øyene
  • Naturopplevelser og fantastiske strender
  • Sommeren varer fra april til november

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.