Sitia – gresk på ekte

Covid-19 innreisekrav: Corona-sertifikat • Innreiseskjema

Sitia ligger i det nordøstre hjørnet av Kreta og er noe så uvanlig som en helt vanlig kystby dit de store turiststrømmene ennå ikke har funnet veien. Deilige turer i havnen og sene kvelder på tavernaen med det beste det kretiske kjøkkenet har å by på. Sandstranda med sitt klare vann ligger rett utenfor bykjernen, så her er det fullt mulig å blande sol og bad med turer i naturen samt småbypuls.

Spesialrabatt: Få rabatt på vårens reiser til Kreta

Bestill vårens reiser til Kreta i perioden 17/9 – 26/9 og få 500,- i rabatt per person på alle reiser til Kreta i perioden 9/4-12/6-2022. Gjelder ved bestilling av fly+hotell. Gjelder ikke gruppebestillinger. I prisen som vises er rabatten allerede trukket fra.

Fakta om Sitia

Transport t/r hotell

Fra flyplassen i Sitia til hotellene tar det cirka 15 minutter. Busstransporten foregår som regel uten våre reiseledere.

Strender

Sitia har en to kilometer lang sandstrand som har EUs Blått Flagg, som gis til strender med rent vann. Stranden ligger i en bukt og egner seg godt for bading. Solsenger og parasoller er gratis om du bestiller noe å drikke eller spise fra nærmeste strandcafé. Det finnes flere sandstrender i nærheten. Den berømte Vai-stranden, den eneste i Europa som har naturlige palmer, ligger ca. 2 mil fra Sitia (ca. 20 minutter med).

Strandområdene på Kreta eies av kommunen og plassen leies deretter av hotellene. Derfor tilkommer det en ekstra kostnad for solsenger og parasoller.

Mer fakta

Været

jan 14°c
feb 14°c
mar 15°c
apr 18°c
mai 21°c
jun 25°c
jul 27°c
aug 27°c
sep 25°c
okt 22°c
nov 19°c
des 16°c