Emiratene – ferieparadiset for livsnytere

Terracottafarget ørken, glitrende skyskrapere, knallturkist hav og sol hele vinteren. I Emiratene møter minaretene Manhattan.

Du har garantert hørt om Dubai, men visste du at du kan reise til tre andre solsikre emirater med direktefly fra Norge? De forente arabiske emirater består av syv ørkenstater der Abu Dhabi er hovedstad, og Dubai er den største byen. Hvert emirat har sin egen sheik og unike karakter, men alle tilbyr fantastiske strender, hotell i verdensklasse og garantert solskinn. Så hvilket emirat skal du velge?

Reiser du på ferie med barn? Her guider vi deg til de 10 beste familieopplevelsene i Dubai!

Umiskjennelige Dubai Umiskjennelige Dubai

Dubai – emiratet for alle

La oss begynne i Dubai, som alle har hørt om fra før takket være spektakulære skyskrapere, elleville temaparker, den palmeformede øya og kjøpesentre på størrelse med norske kommuner. Dubai har tatt i bruk alle superlativene for å tilfredsstille turister som liker å ha det ekstra behagelig på ferie, og byen briljerer på både attraksjoner, mat- og hotellfronten.

De siste årene har også en stor kunstscene vokst frem i stormetropolen, samtidig som den autentiske gamlebyen fortsatt er hjertet av byen og skaper en fascinerende kontrast til alt som glitrer.

 • Passer for: Takket være sitt fantastiske utvalg passer Dubai både for kjærestepar, vennegjenger, småbarnsfamilier og familier med tenåringer – og til ethvert reisebudsjett!
 • Må oppleves: Det autentiske Bastakia-kvartalet (old Dubai) tekstilsouken, jeepsafari i ørkenen, fredagsbrunsj, Dubai Mall, kunstdistriktet Alserkal, strendene – og selvfølgelig Burj Kalifa!
I Ras al Khaimah venter den perfekte kombinasjonen av naturopplevelser og strand.

Ras Al Khaimah – emiratet med fantastisk natur

Uberørte sandstrender, majestetiske fjelltopper, eventyrlig ørken, fantastiske turmuligheter og arkeologiske skatter. Ras al Khaimah er emiratet uten gull og glitter, og en drøm for alle som vil oppleve noe unikt.

Innta horisontalen ved havet, ta deg en klatretur i Midtøstens første Via Ferrata i de imponerende Hajarfjellene, kjenn adrenalinrushet i verdens lengste zipline – eller absolutt hvilepuls på stranden, eller i ørkenen. Brunfargen vil uansett sitte som et skudd i den tempererte vinteren der gjennomsnittstemperaturen ligger på 23 grader i januar. Mange søker seg til Ras Al Khaimah fordi de ønsker seg en roligere ramme rundt ferien enn Dubais grandiose omgivelser, eller fantastiske friluftsaktiviteter for enhver smak.

 • Passer for: Familier med småbarn og tenåringer, og par som ønsker en rolig og/eller sporty ferie med sandstranden som nærmeste nabo.
 • Avstand Dubai:  112 km, 1 time og 20 minutter med bil.
Sheikh Zayed-moskéen Den vakre Sheikh Zayed-moskéen i Abu Dhabi.

Abu Dhabi – emiratet med størst muskler og innestemme

Du trodde kanskje Dubai var det mest ekstravagante emiratet? Tro om igjen. Abu Dhabi er nasjonens hovedstad, og det rikeste emiratet som eier 9 % av verdens oljereserver. Det synes godt på gateplan, og sjelden vil du se så mange millioner på fire hjul som her. Men der Dubai nærmest roper «se på meg!», har Abu Dhabi lagt seg til en behageligere innestemme.

Forholdene er roligere og tempoet hakket lavere enn i Dubai, men samtidig har du det samme deilige strandlivet, shoppingen og flotte hotelltilbudet. I Abu Dhabi venter også store kulturelle opplevelser, som den vakre Sheikh Zayed-moskéen, Louvre Abu Dhabi, Heritage Village og markeder – samt elleville aktivitetsmuligheter som Ferrari World, som barna og tenåringene vil elske!

 • Passer for: Abu Dhabi har noe for enhver smak, og passer derfor for alle!
 • Avstand Dubai: 105 km, 1 time og 30 minutter med bil.
Strand i Ajman I lille Ajman kobler du helt av, og veien til Dubai er kort.

Ajman – emiratet for deilig strandliv og korte avstander

Ajman er det minste emiratet, og ligger bare drøye fire mil nord for Dubai. Her er den seksten kilometer lange sandstranden klar for å holde deg underholdt gjennom hele ferien, enten det er bading, vannsport eller kanskje en sheesha (vannpipe) i solnedgangen du ønsker deg. Ajman er på ingen måte så utviklet som Dubai, så her har du muligheten til å komme litt tettere på den arabiske gjestfriheten.

 • Passer for: Par som vil nyte av sol og bad i en luksuriøs hotellsetting med mulighet for hyppige dagsturer til Dubai.
 • Avstand Dubai: 47 km, 40 minutter med bil.

Tips & inspirasjon

Se alle våre reiser til De forente arabiske emirater, se andre eksotiske reisemål eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Emiratene

 • Mekka for solsultne strandløver
 • Ørkensafari og fantastiske strender
 • Spektakulære attraksjoner

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.