Spørsmål og svar

Spørsmål og svar om De forente arabiske emirater

Er det lov å drikke alkohol i De forente arabiske emirater? Er det dyrt å spise på restaurant i Dubai? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om Dubai og De forente arabiske emirater.

Kan man drikke alkohol i De forente arabiske emirater?

Det er en vanlig misforståelse at De forente arabiske emirater er en alkoholfri sone. Noe som ikke stemmer. Det er riktignok ikke tillatt å nyte alkohol offentlig,  svært tilgjengelig på hoteller, restauranter, barer og nattklubber. Nyt fantastiske drinker på UAEs mange trendy barer eller slå hæla i taket på nattklubber du ikke trodde eksisterte.

Det er forbudt å være beruset på offentlige plasser og aldersgrensen for å drikke alkohol er 21 år.

Er det dyrt å spise i Dubai?

I Dubai finnes det noe for absolutt alle lommepenger. Fra rimelig hurtigmat til luksusrestauranter som serverer retter med gullkant på maten.

Hva koster det å ta taxi i Dubai?

Å benytte seg av Taxi koster ikke særlig mye og er den enkleste måten å ta seg rundt til alle severdighetene. Det er et svært høyt antall taxier og de er lette å få tak i bybildet. Så ja, taxi er billig og bilene er garantert moderne og har alle luftkondisjonering.

Det finnes også metro, trikk og abra (taxibåt), og disse koster kun noen få kroner.

Hvordan kler man seg i Dubai?

Følg skikken der du reiser. Det er alltid en god tommelfingerregel å følge når du besøker De forente arabiske emirater. Samfunnet er gjennomsyret av muslimske skikker og regler som du som turist forventes å respektere. I bunn og grunn handler det om sunn fornuft, og er på ingen måte vanskelig å forholde seg til.

Utenfor strand- og bassengområder skal klær dekke kroppen fra knær til skuldre. Shorts og skjørt er greit, men lange bukser eller trekvart lange bukser foretrekkes. Unngå åletrange klær og dekk til skuldrene når du går i de arabiske kvartalene og når du besøker moskeer. Ved strender og bassenger kan du bruke ditt vanlige badetøy. Den eneste begrensningen å overholde er at kvinner ikke kan sole og svømme toppløse.

Hvilken atferd og samtaleemner bør jeg unngå offentlig?

Unngå å være for intim og vise åpen kjærlighet på offentlige steder. Kyssing og klem i offentlige omgivelser anses ikke som fin oppførsel. Å snakke stygt om landet, spøke på sjeikenes bekostning, diskutere politikk eller religion er heller ikke noe som settes pris på av emiratene.

Forventes det at jeg gir tips på restauranter?

Tipskulturen i De forente arabiske emirater minner om den norske. Det vil si at det ikke er noe du må gjøre, men det forventes likevel av deg dersom servicen har vært god. Noen ganger er tipsen allerede inkludert i regningen. Hvis ikke, legg til 10-15 % for å sikre at din spesielle servitør eller taxisjåfør tjener noen ekstra dirhams. Lønns- og arbeidssituasjonen for servicearbeidere i De forente arabiske emirater er ofte lavtlønnet, så pass på å respektere og gi tips til menneskene som forenkler reisen din.

Kan jeg prute på prisen i butikker og markeder?

Det er helt akseptabelt å forhandle om prisen i noen vanlige butikker. Hvis du vil unngå pinlige situasjoner, er det imidlertid best å spare prutingen til shoppingturene i UAEs lokale markeder – soukene. Her kan du uten skam forhandle hardt med selgerne uten at det blir opphetet miljø.


Tips og inspirasjon

Finn din neste vinterfavoritt.

Dubai

Dubai er metropolen som oppfyller alle drømmene dine! Her venter førsteklasses mat, perfekte strender og aktiviteter i det uendelige!

 • Slår rekorder i ”verdens største”, verdens lengste” eller ”verdens høyeste”
 • Spennende blanding av gammelt og nytt
 • Fantastisk shopping i luksuriøse gallerier, som Dubai Mall
 • Mange hotell med flotte strender
 • Barna elsker selvsagt Wild Wadi Water Park og badelandet Aquaventure.
Bestill reise til Dubai

Abu Dhabi

Kritthvite sandstrender, herlig luksus men et roligere tempo enn i Dubai. Den arabiske kulturen er alltid nærværende, i en heftig miks med moderne bygninger. Gå på shopping i tradisjonelle souker eller på store gallerier.

 • Her møtes luksus, kultur og tradisjon
 • Mange av fornøyelsesparker og badeland
 • Yas Island med underholdning for alle aldre
 • Mange historiske steder og severdigheter
 • Den lange sandstranda Corniche Beach
Bestill reise til Abu Dhabi

Ajman

Ajman er Det forente arabiske emiraters mest sjarmerende og nedskalerte emirat. Her er det enkelt å koble av, med milelange Ajman Beach som innbyr til deilige dager med sol og bading. Her bor du på eksklusive hoteller midt på den lange, hvite sandstranden. Når du lengter etter storbypuls ligger Dubai kun 45 minutter unna med alle sine attraksjoner.

 • Det minste emiratet med et rolig tempo
 • Lang sandstrand som strekker seg 1,6 mil langs Den persiske gulfen
 • Femsolige hoteller som oser luksus
 • City Centre Ajman med over 60 butikker, food courts og kinoer
 • Strandpromenade som omkranses av små butikker, restauranter og kaféer
 • Nære Dubais mange severdigheter
Bestill reise til Ajman

Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah er et barnevennlig og naturvakkert emirat. Her kombineres vakre sandstrender med mektige fjellpartier som reiser seg fra ørkenen. Res hit for å koble av i sola eller aktiver deg med alt fra klatring, sykling, vandring og golfbaner – til morsomme vannsporter!

Bestill reise til Ras Al Khaimah