Fakta – De Forente Arabiske Emirater

Lokal tid:

Norsk tid +3 timer vintertid, norsk tid +2 timer sommertid..

Språk:

Arabisk og engelsk.

Valuta:

AED = Emiratarabisk dirham

Pass og visum:

Visum kreves for norske statsborgere. Les mer om visum her.

Elektrisitet:

220/240 V. Adapter kreves.

Nyttig informasjon:

Avstander i De forente arabiske emirater
Dubai – Abu Dhabi ca. 142 kilometer
Dubai – Sharjah ca. 46 kilometer
Dubai – Ajman. ca. 48 kilometer
Dubai – Fujairah ca. 150 kilometer
Dubai – Ras al Khaimah ca. 117 kilometer

Medisiner på reise i De forente arabiske emirater
Det er strenge regler for hvilke medisiner du kan ta med inn til Emiratene. Følg linken til United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention for å se hva som gjelder.

Turistskatt
Ved utsjekking skal det betales en turistskatt direkte til hotellet. Skatten er på 10-20 AED pr. rom pr. natt, avhengig av hotellets klassifisering.

Depositum
De fleste hotellene krever et depositum ved innsjekking, vanligvis ca. 200 US$ pr. rom. Beløpet reserveres på kredittkortet og tilbakeføres ved utsjekking.

Alkohol
Prisene i barer og restauranter tilsvarer omtrent norske priser. Alkoholholdig drikke fås i de aller fleste tilfeller bare kjøpt i hotellene; aldersgrensen er 21 år. Tollfrie varer kan kjøpes på flyplassen i Dubai både ved ankomst- og avreise. (Dersom ett av våre hoteller ikke selger alkohol, vil det framgå av hotellbeskrivelsen.) I Sharjah er det forbudt å drikke alkohol. Noen dager i løpet av året er det forbudt å selge og servere alkohol.

Ramadan
Under Ramadan vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. Det er meget uvanlig at det serveres alkohol før solen går ned. På noen reisemål og hotell serveres ikke alkohol i det hele tatt under Ramadan, andre steder kun på utvalgte steder eller tillates kun på rommet. Det er ikke underholdning under Ramadan. Også Apollos utflukter kan bli påvirket.

Omtrentlige datoer for Ramadan
24. april 2020
13. april 2021
3. april 2022

Skikk og bruk
I Emiratene soler man seg ikke toppløs, og man går ikke utenfor strendene eller bassengområdet i badetøy. I utgangspunktet er det for øvrig ingen regler for klesdrakten, men man bør dekke til skuldre og knær.

For øvrig
Emiratene er i sterk vekst, og det foregår en kontinuerlig utbygging i byer og tettsteder. Det kan derfor pågå byggearbeider utenfor hotellene våre, noe som kan oppfattes som forstyrrende.

Vær oppmerksom på at personer under 21 år ikke får sjekke inn på hoteller i De forente arabiske emirater, som ikke reiser i følge med foreldre/foresatte. Har du ikke samme etternavn som foreldre/foresatte, må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser med en annen voksen person over 21 år, må du ha med kopi av pass til foreldre/foresatte, samt en fullmakt på engelsk. Ta kontakt med ambassaden for mer informasjon.