Dubai – den nye familiefavoritten

På jakt etter det det perfekte familiereisemålet? Tenk annerledes, tenk stort, tenk Dubai! Stormetropolen har nemlig vinterens saftigste skrytepotensiale for små globetrottere.

Bestill reise til Dubai

Flere reisetips til Dubai

Sandboard i Dubai

Dubai venter ikke bare alt som er størst, raskest, lengst og best – men også helt unike attraksjoner og opplevelser. For jo – selvfølgelig er det gøy å bade hele dagen. Men hvor mye kulere er det ikke å få prøvd seg som nyhetsanker, eller spion? Eller gå på skattejakt i ørkenen med kameler og beduiner? Jeg får hvert fall lyst til å bli barn igjen!

Det løpet er selvfølgelig kjørt, men heldigvis har jeg en nysgjerrig, rastløs og eventyrlysten syvåring jeg kan leve litt gjennom i blant. Det betyr også at jeg vet alt om å lete etter det perfekte reisemålet for familieferien – og hvor vanskelig det kan være når de har passert bleiestadiet.

For hva gjør man når fint vær og basseng ikke lenger er nok? Og når barneklubb plutselig er «såååå barnslig, mamma!» Hvor reiser man da?

 

Her er 10 overbevisende grunner til hvorfor svaret er Dubai!

Hotell i Dubai er ikke som andre hotell!

Hotell i særklasse

Det beste med Dubai er pakken. Her får du tilfredsstilt hele reisefølget, inkludert deg selv, takket være det enorme mangfoldet av aktivitetsmuligheter og opplevelser.

I tillegg er prisnivået på pakkereisene overraskende bra. Det koster faktisk ikke mer å reise hit enn til andre vinterdestinasjoner, men du får latterlig mye ferie av høy kvalitet for pengene. Hvor ellers får du for eksempel en førsteklasses flyreise og et lekkert firestjerners hotell til under 5000 kr?! I Dubai er nemlig ikke hotellene som andre hoteller. De er samfunnets lim, og det er her man finner de beste restaurantene, flotteste strendene, beste spaene og bassengområder som vil få barna til å måpe.

PS. Bestill altså all inclusive (for en gangs skyld)

Verdens største badeland finner du selvsagt i Dubai.

Badeland for alle penga!

Emiratene gjør ingenting halvveis. Så når Dubai bygger badeland, nøyer de seg ikke med en håndfull sklier – her går man all in. Atlantis Aquaventure og Wild Wadi Waterpark er de største og mest populære og ligger i tilknytning til to av byens aller flotteste hotell, Atlantis The Palm og Jumeirah Beach Hotel.

På Atlantis Aquaventure får spesielt de største barna kjørt seg i attraksjoner som Atlantean zipline, Poseidon’s Revenge og undersjøiske tunneler. Wild Wadi på sin side byr blant annet på sklier med tornadoeffekt, og ett vått adrenalinkick i 80 km/t!

De minste barna (og mindre vågale foreldrene) kan kose seg i lange elveløp og andre installasjoner som er tilpasset deres behov for stimuli, uten at det blir for skummelt. Vinn/vinn for alle!

Opplev ørkenen fra en firehjulstrekker, eller en luftballong.

Full fart på ørkensafari

Hvis barna er over tre år er ørkensafari på potente firhjulstrekkere et must i Dubai. For hvem vil vel ikke leke Aladdin eller Jasmin og gå på jakt etter magiske grotter?

Du begynner å ane alvoret når sjåføren stopper der asfalten slutter, og slipper ut halvparten av luften i dekkene. Så begynner en halvtimes adrenalinkick som kulminerer i den vakreste solnedgangen over de bølgende sanddynene. Bobler til de voksne, brus til barna. Og mens solen senker seg er det bare å lene seg tilbake, kjenne hvordan ørkenlandskapet forfører og nyte kamelenes majestetiske selskap.

Dubai Aquarium huser over 30.000 ulike dyrearter!

Imponerende Dubai Mall

Dette er ikke som å dra med barna på tvangsshopping på Oslo City en lørdags formiddag. Dubai Mall er nemlig latterlig mye mer enn klær. I tillegg til 1300 butikker huser nemlig kjøpesenteret over 200 spisesteder og en mengde attraksjoner for de små.

KidZania er min favoritt: Ett interaktivt lekerom der barna kan kle seg ut og prøve seg på 80 ulike yrkesroller! Kanskje det bor en liten kirurg i småen, eller mekaniker? Eller kanskje det frister aller mest å lære alle triksene til en baker? Jeg må innrømme at jeg håper litt på det siste.

På kjøpesenteret finner man også SEGA Republic – et mekka for alle som elsker spill og virtuelle opplevelser, en kino, fotballbane, skøytebane og ikke minst det berømte Dubai Aquarium, som huser hele 33.000 dyrearter!

Barna kan fort tilbringe en time på Candylicious

Verdens største godteributikk

Når man først befinner seg på verdens største kjøpesenter er det klart at de litt eldre i reisefølget får lyst til å shoppe litt. Vi snakker tross alt om 1300 butikker å velge i mellom. Det store spørsmålet er: Hvordan får du med barna? Ett ord: Candylicious!

Candylicious er et mekka for alle som liker sjokolade, smågodt, drops, bruspulver og kjærlighet på pinne. Butikken minner om Willy Wonkas elleville godteriunivers, og ligger selvfølgelig i hjertet av Dubai Mall. Lar du barna få en halvtime her, får du umiddelbart status som verdens kuleste mamma eller pappa – og sikrer deg garantert litt ekstra tid i prøverommet.

 

Dubai Parks and Resorts – tre fornøyelsesparker i én!

Det finnes fornøyelsesparker, og så finnes det fornøyelsesparker i Dubai. Her finner du tre ulike temaparker pluss en vannpark på et område som dekker hele 420 fotballbaner. Her kan dere boltre dere løs på både Legoland Dubai, Legoland vannland, Motiongate Dubai og Bollywood Parks. Det er mye moro på ett sted!

I Dubai finner du både Legoland og Legoland Waterpark

Innendørs adrenalinrush

IMG Worlds of Adventures er en splitter ny, innendørs fornøyelsespark (verdens største i sitt slag, så klart!) Her er temperaturen alltid behagelig, og du beveger deg mellom fire episke områder: Marvelsonen, Cartoon Networksonen, The Lost Valley og IMG Boulevard.

The Lost Valley er spesielt imponerende med 70 robotiserte dinosaurer og The Velociraptor, som er en berg og dalbane med fantastisk utsikt over ørkenen. De minste barna vil storkose seg med tegnefilmhelter fra Finn og Jake, LazyTown, Gumball og Ben10 i Cartoon Networksonen, og i Marvelsonen risikerer selv voksne menn å få en tåre i øyet når de opplever barndomsheltene Hulken, Spiderman, Captain America og Iron Man i et interaktivt miljø.

Barna går bananas i denne fargerike hagen!

Fargefest i Miracle Garden

Dubai Miracle Garden har siden innvielsen i 2013 blitt en favorittattraksjon for både familier, par og ivrige instagrammere som jakter på det perfekte bildet. Blomsterhagen er selvfølgelig den største av sitt slag, med hele 42 millioner blomster som strekker seg over 72 000 kvadratmeter.

Den rolige og fargerike hagen er et imponerende motstykke til byens skyskrapere og shopping, og er derfor den perfekte familieaktiviteten når man trenger en liten pause fra adrenalinrush og bading. Her trår man virkelig inn i en helt annen verden. Smellvakkert, og veldig gøy!

Flere av restaurantene i Souk Madinat har utsikt mot Burj Al Arab.

På skattejakt i souken

Til tross for at Dubai blir omtalt som en blomstrende moderne by, anses fortsatt de tradisjonelle arabiske markedene fortsatt som hjertet av byen. Det er her du får smaken av det autentiske Dubai – og hvor det er lettest å bli kjent med lokalbefolkningen. For de aller minste er det uten tvil krydder-, og tekstilsoukene som virkelig gjelder. Her er fargene like sterke som duftene er spennende, og man kan hamstre med seg alt fra dadler, krydder og nøtter til leker, skreddersydde antrekk og interiør.

Vil man ha en litt mer luksuriøs souk-opplevelse og unngå pruting er Souk Madinat stedet. Her spaserer man gjennom smale gater på jakt etter suvenirer, kunst, designerklær og førsteklasses restauranter.

Ras al Khaimah er en drøm for alle som elsker friluftsaktiviteter.

En uke, langhelg – eller dagstur!

Det beste med Dubai er den relativt korte reiseveien. Fra Oslo tar det under 7 timer å fly hit – like langt som til Gran Canaria, med andre ord. Derfor har stormetropolen også vokst frem som et populært alternativ for langhelger de siste årene, for både familier med litt større barn, par og vennegjenger.

Skulle man heller foretrekke å tilbringe ferien i ett av de roligere emiratene, er det også fult mulig å legge inn en dagstur eller to til Dubai i løpet av uken. Fra Ajman tar det nemlig bare 40 minutter å kjøre, og fra Ras al Khaimah er du fremme på under 1,5 time!


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips for Dubai, finn og bestill en reise til Dubai eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Dubai

Dubai er fullt av overraskelser og utfluktstilbudet er så å si ubegrenset. Les våre reisetips for å bl.a. finne spennende severdigheter, fantastiske strender og makeløs shopping.

Se alle reisetips til Dubai

Dubai

  • Direktefly med prisbelønte Emirates
  • Weekendturer til Dubai
  • Kombiner by og strandliv
Finn og bestill reise til Dubai

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.