Dubai, Emiraterne

Emiratene

– et ferieparadis for alle livsnytere

Gylden ørken, glitrende skyskrapere, turkisblått hav og sol hele vinteren.

Du har garantert hørt om Dubai, men visste du, at du kan reise til 3 andre emirater direkte fra Oslo? De Forenede Arabiske Emirater heter de, og de er i alt sju  – hvor Abu Dhabi er hovedstad, og Dubai er den største byen. Hvert emirat har sin egen sheik og unike karakter, men alle byr på fantastiske strender, hoteller i verdensklasse og konstant solskinn. Så, hvilken skal du velge?

Følg guiden vår her:

Souk Madinat Jumeirah, Dubai.

Dubai – et emirat for alle

La oss begynne i Dubai. Det har du sikkert hørt om takket være de enorme skyskraperne, morsomme temaparker, den palmeformede, kunstige øya og de gigantiske shoppingsentrene. Her er det garanti for max underholdning i verdensklasse, og byen briljerer på mat, attraksjoner og på hotellfronten.

De siste par årene er har det også tilkommet en interessant kunstscene, og den gamle bydelen i Dubai er fortsatt hjertet i byen – som nå er en fascinerende kontrast til alt det nye og moderne.

  • Passer til: Alle! Kjærester, småbarnsfamilier, vennegjenger, og familier med tenåringer – og til det reisebudsjettet du setter deg (her kan du faktisk spise til samme priser som i Skandinavia).
  • Dette bør du oppleve: Den gamle bydel i Dubai, jeepsafari i ørkenen, Dubai Mall, Burj Khalifa og de vakre strendene!
  • Her kan du for eksempel bo: JA Ocean ViewJA BeachGrand Hyatt eller Aloft Palm Jumeriah

Se også våre reisetips til Dubai.

Ras al Khaimah – emiratet med en fantastisk natur

Uberørte sandstrender, majestetiske fjell, eventyrlig ørken, fantastiske utfluktsmuligheter og arkeologiske skatter. Ras al Khaimah er et emirat uten gull og glitter – men en drøm for alle  som vil oppleve noe unikt.

Nyt den vakre utsikten ut over havet, dra på klatretur i Hajar-fjellene, opplev adrenalinkicket i verdens lengste zipline eller ta en avslappende dag ved stranden – du bestemmer. Mange velger Ras Al Khaimah, nettopp fordi de ønsker en mer rolig ramme for ferien deres – med en gjennomsnittstemperatur på 23 grader i januar og stort sett sol.

Abu Dhabi – et ekstravagant emirat

Du trodde kanskje, at Dubai var det mest ekstravagante emiratet? Tro om igjen. Abu Dhabi er nasjonens hovedstad i tillegg til å være det rikeste emiratet, som eier av 9% av verdens oljereservoarer. Det kan ses på byen, for du vil nok måpe over millionbilene som pryder gatene. Mens Dubai nærmest roper “SE MEG!”, så er Abu Dhabi langt mer behersket nonchalant.

Forholdene og tempoet er generelt mer rolig her. Fortsatt har du et herlig strandliv, fantastisk shopping og flotte hoteller. Det venter også kulturelle opplevelser i Abu Dhabi som for eksempel den majestetiske Sheikh Zayeed-moskéen, Louvre Abu Dhabi, Heritage Village og markeder – i tillegg til ville aktiviteter som Ferrari World og Warner Bros. World.

Ajman – et emirat med deilig strandliv og korte avstander

Ajman er det minste emiratet og ligger nære Dubai. Her ligger den 16 km lange sandstranden klar til å underholde deg i ferien – om du elsker å bade, vannsporter eller bare ligge på en solseng. Ajman er ikke så utviklet som Dubai, så her har du bedre mulighet for å komme tett innpå den arabiske kulturen og gjestfriheten.

Les mer og bestill reisen din til Ajman i dag »


Flere tilbud & tips

Se alle våre tilbud, sjekk våre nyheter eller meld deg på vårt nyhetsbrev.

Aktuelle tilbud

Her finner du alltid våre billigste reiser, beste tilbud og aktuelle kampanjer akkurat nå.

Restplasser

Gjør kupp på rimelige pakkereiser med hotell og fly. Bestill i dag – reis i morgen!

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.