Hellas' beste oliven
At noe så lite kan være så fantastisk godt. Syrlige, søte, fruktige eller salte – greske oliven kommer i de fleste former. Bli kjent med de mest populære olivenene!
Kalamataoliven og Kalamonooliven
Kalamonooliven blandes ofte sammen med Kalamataoliven. De ligner hverandre, men for at en olivensort skal kunne kalles Kalamataoliven må den komme fra Kalamata-distriktet. Kalamono- og Kalamataoliven er som regel mørkelilla, nesten svarte, og er formet som mandler. Sammen er de den mest kjente olivensorten i Hellas.
Hvordan smaker det da? Du kjenner igjen en Kalamono eller Kalamata på den fruktige og salte smaken. Olivenene håndteres varsomt når de høstes. For ikke å skade trærne høstes de ofte for hånd, hvilket tar tid. Den varsomme behandlingen av olivenene kan kjennes i hver bit.
Grønne Halkidikioliven
Får du et fat med grønne, store oliven i Hellas er det mest sannsynlig Halkidikioliven. Halkidikioliven er med sitt fyldige fruktkjøtt en syrlig og lett sprø oliven, men med mild smak. Denne kommer, som navnet avslører, fra Halkidiki-området. Olivenene høstes i september og oktober.