Porto Katsiki, Lefkas

Blått flagg-merkede strender i Hellas

Hellas har i løpet av 2022 havnet på toppen av lista over strender og marinaer som oppfyller kravene til det internasjonale miljømerket Blått flagg. Blått flagg er en av verdens mest anerkjente miljømerker som kan tildeles strender, småbåthavner og bærekraftig båtturismeoperatører. Denne utmerkelse deles ut hvert år av Foundation for Environmental Education (FEE) i samarbeid med nasjonale miljøorganisasjoner.

Megáli Ammos beach, Skiathos

Greske strender med Blått flagg 2022

581 strender, 15 småbåthavner og 8 turistbåter ble tildelt Blått Flagg i Hellas i 2022, hvilket igjen førte Hellas opp til en andre plass av totalt 48 land som ble tildelt utmerkelsen. Det området med flest blå flagg i år er Halkidiki med 96 flagg, etterfulgt av Attika, Kreta og Rhodos. Den internasjonale kommisjonen delte totalt ut det blå flagget til 4194 strender, 732 marinaer og 116 turistbåter rundt omkring i verden i år.

Hva er Blått flagg?

Utmerkelsen Blått flagg garanterer god vannkvalitet, god badesikkerhet, god miljømessig informasjon til de besøkende, en korrekt behandling av den lokale naturen samt andre miljø- og kvalitetsrelaterte kriterier, totalt 24 kriterier. Disse kontrolleres så gjennom hele året av FEE og en lokal samarbeidspartner – i dette tilfelle The Hellinistic Society for Protection of Nature (HSPN).

Opprinnelig et fransk prosjekt

Blått Flagg ble skapt i Frankrike i 1985, som et pilotprosjekt fra Office of Foundation for Environmental Education in Europe, der franske kystkommuner ble tildelt Blått Flagg på grunnlag av kriterier som avløpsrensing og badevannkvalitet. 1987 var «Det europeiske miljøåret» og Den europeiske kommisjonen hadde ansvaret for å utvikle EUs felles miljømål dette året. Stiftelsen for miljøopplæring i Europa (FEE) presenterte konseptet Blått Flagg for kommisjonen, og man ble enige om at den skulle lanseres et Blått Flagg-program som ett av flere tiltak under «Det europeiske miljøåret».

Her kan du lese mer om Blått flagg

 

Her har vi listet noen av de områdene i Hellas der strender/marinaer har blitt tildelt Blått flagg i 2022:

Falassarna beach, Kreta

Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.