Frukttre i Hellas

Bærekraftige reisemål i Hellas

Opplev det bærekraftige Hellas. Utforsk lille fornybare Tilos, som er selvforsynt på energi og dessuten er Hellas’ første zero waste-øy, eller hvorfor ikke oppdage fantastiske Paros som etterstreber å bli helt fri fra engangsartikler av plast! 

Koselige gater på Paros. Koselige gater på Paros.

Fornybare Tilos 

Den lille pittoreske øya Tilos er på vei å bli den aller første øya i Middelhavet som er 100% selvforsørget på energi ved bruk av sol- og vindkraft. Og ikke nok med det  - visste du at hele 80% av Tilos’ avfall gjenvinnes? Lille Tilos er et forbilde for andre øyer i Middelhavet og viser virkelig veien framover mot en grønnere og mer bærekraftig fremtid. Tilos er også Hellas’ første zero waste-øy!

Plastfrie Paros

Paros kommer snart til å bli den første øya i Middelhavet helt uten engangsartikler av plast og avfall. Dette takket være fremgangen med Clean Blue Paros-programmet sammen med Common Seas. En fantastisk bedrift som viser at alt er mulig når mennesker kommer sammen og hjelper til for å skape endring! 

"Pick the alien"

iSea-initiativet, som ble introdusert av The Cyclades Preservation Fund og Ionian Environmental Foundation, oppmuntrer lokale fiskemarkeder, restauranter og butikker på Korfu, Santorini, Naxos, Amorgos og Paxos til å selge og servere fremmede fiskeslag for å beskytte de dyrearter som naturlig hører hjemme i havet her. Ved å støtte dette initiativet på reisen din hjelper du til med å bevare de vakre og unike økosystemene i havet i Hellas for framtidige generasjoner.

Vakre Skiathos. Vakre Skiathos.

Alonissos

Alonissos er kjent som fristedet for Middelhavets munkesel, Monachus monachus. Alonissos er en del av et verdifullt økosystem i Middelhavet og hjem for mange unike arter. For å bevare habitatene har Alonissos’ kommune et program for å redusere bruken av plastposer på øya. Nå tilbys både innbyggere og besøkere papirposer i butikken samtidig som det også pågår en kampanje for å dele ut gratis gjenbruksposer til kundene.

Sykkelvennlige Skiathos

Skiathos har i flere år blitt sertifisert med miljømerket Bike Friendly Destination og i sommer kan du låne sykler og el sykler helt gratis! Ja, du leste riktig - turister og lokalbefolkningen kan suse rundt på Skiathos og Koukounaries på sykkel eller el sykkel helt gratis. Det vil være 10 stasjoner der du kan låne sykler - 9 i Skiathos by og en i Koukounaries. Bestillingssystemet kommer til å være automatisert og enkelt å bruke. Forhåpningen er at initiativet skal bidra til å redusere forurensninger, støy og trafikkork, samtidig som det vil øke miljøbevisstheten og også forbedre folkehelsen. Fordelen med å utforske øya på sykkel er at du selv bestemmer hva du vil se - dessuten i ditt eget tempo!


Mer om bærekraft

Les mer om vårt miljø- og bærekraftsarbeid, få tips om hva du kan gjøre i ferien for å bidra til en mer bærekraftig turisme.

Bærekraftige reiser

Sammen med dere som reiser med oss og våre samarbeidspartnere vil vi legge grunnlaget for et mer bærekraftig reiseliv. 

Hva som gjøres for å skape bærekraftige reiser?

Hva kan du gjøre?

Dette med miljøhensyn kan virke vanskelig, men vi kan alle bidra med noe. Les våre tips til hvordan du kan reise mer bærekraftig. 

Les våre tips til å reise med bærekraft

Miljøvennlige og bærekraftige hotell

Vil du bo på et hotell som tar hensyn til miljø og bærekraft? Velg et hotell som er bærekraftsertifisert av Travelife eller miljømerket av Green Key.

Se alle våre sertifiserte hotell