Øyhopping i Hellas

Reis på øyhopping i Hellas

Vi er eksperter på Hellas, og i sommer kan du reise på et skikkelig eventyr med oss – øyhopping blant de greske øyer! Det er en enestående måte å oppleve mye på én og samme reise, og du kommer garantert hjem med mange gode minner. Her har vi samlet tips og lenker og annet som er greit å vite, og som gjør det enkelt å bestille en herlig reise, enten om du reiser med venner eller familie.

Opplev øyene i Hellas

De greske øyer har virkelig mye å by på. Vi anbefaler øyhopping i Egeerhavet – her er det mange øyer, både små og store, innenfor noen få timers reise, og det er lett å ta seg rundt med båt. Det er masse å se og gjøre på de forskjellige stedene, så det er bare å glede seg. Ta en titt på vår guide om de greske øyer for å raskt og enkelt finne dine favoritter.

Øyhopping blant Hellas' øyer: en ferieklassiker som gjør comeback

Har du hørt om "retrocation"? Begrepet, som er relativt nytt, betyr å feriere på et sted, eller en måte, som var populært for flere år siden. Kanskje du har hørt noen i familien snakke om da de øyloffet i Hellas på 80-tallet – eller du var en av de som gjorde det selv – og nå drømmer om å loffe rundt og oppleve det ekte Hellas? Vi gjør det litt enklere for deg ved å legge til rette for at du selv kan sette sammen og bestille ferien din.

Øyhoppingsruter vi anbefaler

Ruteforslagene nedenfor gir tips om hvordan du skal få med deg det beste av øyriket i Egeerhavet. Du kan selvsagt også legge opp reiseruten akkurat slik du selv vil ha den. Gode utgangspunkter for en rundreise i den greske øyverdenen er Athen, Santorini, Rhodos, Kos og Kreta – dit har vi direktefly. Mulighetene er selvsagt flere, for du kan også fly med rutefly til flere steder.

Slik bestiller du:

Begynn med å finne fly. Det lønner seg å være tidlig ute, slik at du får de beste prisene. På ruteforslagene nedenfor begynner og slutter du på samme øy, og da kan det være fornuftig å bestille en tur/retur-billett. Vil du hjem fra en annen øy enn den du reiste til, må du gjøre to bestillinger: én for ut- og én for hjemreisen.

Bestill hotell. Det kan være en fordel å bestille hotell før du drar, så slipper du stresset når du ankommer. På noen av de små øyene kan det også være vanskelig å få tak i hotell i høysesong. Du kan bestille hotell og fly samtidig, eller du kan bestille det separat. Og: du kan ha opptil fire hoteller i samme bestilling!

 • Søk fly + hotell
  (Pakkereise: du flyr t/r og bor på ett sted hele oppholdet)
 • Søk kun fly 
  (Her har du også mulighet til å legge til opptil 4 hoteller)
 • Søk kun hotell
  (Du kan velge inntil 4 hotell samt også legge til flyreise)

Båtbilletter bestiller du hos rederiet, via DirectFerries eller Ferryto.

Bestiller du fly og hotell gjennom Apollo, har du bestilt en pakkereise. Da er du beskyttet av Pakkereiseloven og Alminnelige vilkår for pakkereiser som du kan lese mer om her.

Du er selv ansvarlig for å møte på flyplassen i riktig tid (vi anbefaler min. to timer før avreise). Kommer du med båt fra en annen øy, anbefaler vi deg at du legger inn minst én overnatting på slutten av reisen på stedet som flyet går fra. Da er du på den sikre siden hvis det skulle oppstå forsinkelser med transporten til avreiseøya/-reisemålet. Møter du ikke frem til oppsatt flyavgang, må du selv dekke eventuelle merkostnader som måtte påløpe for hjemreisen.Inspirasjon for deg som skal på øyhopping

Tips for øyhopping i Hellas

VÅRE BESTE ØYHOPPINGTIPS

På bloggen vår har vi samlet nyttige tips og sånt som er greit å vite når man skal på øyhopping. Les mer om hvordan du skal tenke når du bestiller fly, hotell og båtbilletter – og litt om den greske maten!

Se tips for øyhopping i Hellas 

Bloggpost om øyhopping i Hellas

ØYHOPPING MED BARN

Svenske Sara tok med seg familien på en herlig rundtur mellom de vakre øyene i Kykladene; Mykonos, Koufinissi og Naxos. Det ble mye god mat, sol og bad på turen – og mye interessant å se. Akkurat slik en ferie på greske øyer skal være.
 

Les hele innlegget (svensk)

Apollos reiseapp

LAST NED REISEAPP'EN VÅR

Vi gjør alt for at du skal få en fantastisk ferie. Med gratisapp'en vår for iPhone og Android får du:

 • Lokale tips fra reiselederne våre
 • Eksklusive rabattilbud
 • Praktisk kart og offlinemodus

Les mer og last ned app'en gratis