Finn frem til Hellas' skjulte skatter

– på egen hånd med leiebil
Se Kretas vakre natur

Kretas mange sider

Apollo har tilbudt reiselystne skandinaver reiser til Hellas i over 30 år. Det var også hit den aller første reisen til sol og varme for selskapet gikk. Når du reiser med oss kan du være sikker på at vi med vår erfaring har funnet frem til gullkorn som passer de flestes smak og behag.  

Kreta er og blir nok alltid vår største feriefavoritt. For Kreta er mangfold. Øya byr på så langt mye mer enn hoteller og fine strender, og uansett hvor du befinner deg er veien alltid kort til lokalbefolkningen og genuine småsteder.

Med egen bil kan du ta deg til Kretas relativt uberørte østkyst til autentiske feriesteder som Sitia. Til tross for at førstnevnte kun ligger et steinkast unna den berømte palmestranda Vai og selv byr på flotte hoteller og en koselig strandpromenade, har turiststrømmene ikke funnet veien hit ennå. Her både føler, smaker, lukter og ser du at du er på Kreta!

Bare 40 minutters kjøring opp i fjellene fra Platanias ligger en skjult matskatt: landsbyen Drakona og deres helt spesielle taverna og kunnskapsgård. Her tilberedes maten slik innbyggernes bestemødre ville ha gjort det i gamledager; uten oppskrift, over ild og basert på sesongens råvarer. En helt magisk opplevelse for både store og små!

Hvis du ikke er redd for et lite mageplask bør du prøve SUP padling i det krystallklare vannet ved Loutraki, cirka 16 kilometer fra Chania by. Listen av unike opplevelser og spennende steder er så lang at vårt beste råd er – legg ferien til Kreta og opplev øya med leiebil så snart du får mulighet!

 

Zagoria er stedet for en aktiv ferie i fredfull natur.

Naturbassengene i Zagoria

For de som foretrekker det greske fastlandet er Zagoria en skattekammer av naturopplevelser. Regionen er ligger i Pindusfjellene i den nordvestre delen av landet og kjennetegnes av sin tradisjonelle arkitektur omgitt av storslåtte, urørte fjell.

Bare det å kjøre bil i dette området er en helt spesiell opplevelse. Du kan gjøre hyggelige lunsjstopp i små greske fjellandsbyer eller kanskje et stopp for natten og tar en kveldstur blant de små koselige husene. Hit kommer man for å gå fotturer, ridning, sykling, klatring eller for å bade i bassenger som naturen selv har skapt.

Er du derimot mer lysten på kite- eller windsurfing er Prasonisi Beach på Rhodos et ekte paradis. Beliggende ute på en odde på øyas sørligste spiss der Egeerhavet møter Middelhavet skapes det fantastiske forutsetninger for surfing på alle nivåer når vinden står på.

Er du ikke allerede en ihuga surfer er det flere surfesenter og surfeskoler på stranda. For den som er mer lysten på bad og strand er den østre stranda et tips, som byr på roligere vann og vinder. Den fine sanden og det grunne vannet gjør at også barna trives her.

7 tips om hva du bør tenke på når du skal leie bil i Hellas

Når du bestilt reisen din med Apollo bestiller du enkelt leiebilen din ved å logge inn på Min reise på Apollos hjemmeside og gjør ditt valg. I bestillingen fremgår det mer spesifikt hvilke bilmodeller som finnes på ditt reisemål samt aktuelle priser. Her kan du også legge til bilbarnesete for eksempel.
Under ha vi listet opp sju tinge du bør tenke på når du bestiller leiebil.

1. Den laveste aldersgrensen for å leie bil i Hellas er 21 år. Avhengig av biltype kan aldersgrensen være høyere. 

2. Aksepter aldri en bil i dårlig stand. Velg helst ett av de større leiebilselskapene.

3. Tenk på at det er ulovlig å bruke mobiltelefon uten handsfree når du kjører bil i Hellas. Det ilegges høye bøter for den som bryter denne loven.

5. Kjører du i en rundkjøring gjelder høyreregelen. Den som kjører i rundkjøringen må altså vike for biler som er på vei inn i rundkjøringen.

6. De fleste leiebilmodellene har manuelt gir. Er du vant til å kjøre automatgir så vær oppmerksom på at det er veldig vanskelig å få tak i biler med automatgir, så det kan du ikke regne med. 

7. Bestill leiebilen senest 7 dager innen reisen din for å være sikker på å få den modellen du ønsker.

Finn den neste reisen din