Hellas' fineste strender

Her kommer en liste for deg som elsker lange, brede sandstrender med krystallklart vann, og som har problemer med å velge ett reisemål blant alle de greske øyene og steder. Hvilken blir din favoritt?


Kretas fineste strender

Falassarna Beach, Vestre Kreta

På Kretas vestkyst ligger den lange, vakre stranda Falassarna. Her er vannet krystallklart og solnedgangen farger hele himmelen rød – et spektakulært syn!

Bestill reise til Kreta

Matala Beach, Sørlige Kreta

Ga ikke glipp av å besøke stranda i Matala. Her kan du ta en tur opp til de heftige grottene og kanskje ta feriens beste bilder. Foruten krystallklart vann er det flere hyggelige barer og restauranter ved stranda.

Bestill reise til Kreta

Baloslagunen, Vestre Kreta

Her var prins Charles og lady Di innom på sin bryllupsreise. En fantastisk strand der du kan snorkle blant tusenvis av fargerike fisker. Apollo tilbyr utflukter hit.

Bestill reise til Kreta

Elafonissi Beach, Vestre Kreta

Denne vakre stranda kalles også for ”Den rosa stranda" fordi de finmalte sneglehusene gir sanden et rosa skimmer. Stranda ligger 7 mil sørøst for Chania by. Apollo har utflukter hit.

Bestill reise til Kreta

Vai Beach, Østre Kreta

Den vakre palmestranda Vai, øst for Hersonissos er stranda alle snakker om og som du helt klart skal besøke i ferien. Her står Kretas eneste naturlige palmer tett rundt den vakre stranda og her kan du koble av og nyte dager fylt med sol & bad.

Bestill reise til Kreta

Dodekanesenes fineste strender

Anthony Quinn Bay, Rhodos

Anthony Quinn Bay har fått sitt navn etter skuespilleren i filmklassikeren ”Kanonene på Navarone”, som ble spilt inn her. Bukta er et ypperlig utfluktsmål og byr på et rikt liv under havoverflaten.

Bestill reise til Rhodos

Tsambikistranda, Rhodos

Tsambikastranda anses av mange å være Rhodos’ beste sandstrand. Her er stranda bred, langgrunn og vannet klart. Her er det noen enkle serveringssteder og mulighet for vannsporter for den aktive.

Bestill reise til Rhodos

Apella Beach, Karpathos

I de vakre omgivelsene på Karpathos finner du en av øyas kanskje fineste strender, som lokker med sin hvite sand, krystallklare dypblå vann og skyggende pinjetrær. Som en ekstra bonus ligger det en taverna med enestående utsikt rett ovenfor stranda.

Bestill reise til Karpathos

Sporadenes fineste strender

Hovolo Beach, Skopelos

En skjult skatt blant Skopelos' mange vakre strender er Hovolo Beach, en nydelig strand med krystallklart vann og mange hevder at dette er den aller vakreste på øya. 

Bestill reise til Skopelos

Koukounaries Beach, Skiathos

Denne stranda anses være en av de beste i Europa og er drøyt 1 kilometer lang med finkornet sand. Navnet betyr ”pinjekjerne” og den populære stranda er omgitt av pinjetrær som gir deilig skygga på varme dager.

Bestill reise til Skiathos

Kykladenes fineste strender

Plaka Beach, Naxos

Naxos' kanskje absolutt fineste strand er Plaka Beach som lokker med herlig myk sand og krystallklart vann. På denne brede stranda er det god plass og langs stranda er det flere koselige tavernaer og mulighet for å teste ut forskjellige vannsporter.

Bestill reise til Naxos

Red Beach, Santorini

Er du på Santorini må du ikke gå glipp av et besøk til den røde vulkanske stranda, Red Beach. Stranda ligger på øyas sørvestre side og anses være en av de mest spektakulære strendene på hele Santorini.

Bestill reise til Santorini

Kolymbithres Beach, Paros

Med sine fløyelsmyke sandviker mellom finslipte klippeformasjoner høre stranda hjemme blant de vakreste på Paros. Her kan du se frem til dager fylt med sol & bad, stranda ligger nært byen Naoussa og fister med krystallklart vann. 

Bestill reise til Paros

Lefkas' & Epirusområdets fineste strender

Valtos Beach, Parga

Dette er en lang og bred stein-/sandstrand som ligger i frodige omgivelser. Den er forholdsvis langgrunn med sand-/steinbunn og er særlig populær hos barnefamilien.

Bestill reise til Parga

Porto Katsiki, Lefkas

Porto Katsiki er en vakker strand som ligger i en liten bukt på den sørvestre siden av Lefkas. Hit kommer du enklest med leiebil. På stranda er det solsenger, parasoller og en liten restaurant.

Bestill reise til Lefkas

Bella Vraka, Sivota

Bor du på treningshotellet Sivota Retreat - powered by Playitas kan du vasse over til den herlige stranda Bella Vraka. Her er det oftest vindstille – perfekt for SUP-brett og kano. 

Bestill reise til Sivota

Tips & Inspirasjon

Få inspirasjon til din Hellasferie

Våre hotell i Hellas

Vårt utvalg av hotell i Hellas er like raust og variert som landet selv. Bruk listen til å finne det hotellet som passer akkurat deg. 

Liste over alle våre hotell i Hellas

Hvordan blir du inspirert?

Feriestemning, gode tips om utflukter, restauranter og mye mer. Les og finn inspirasjon til reisen din!

Les mer

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.