La deg sjarmere av Lisboa
Reiserute Porto - Salamanca

Reiserute

Lisboa - Porto – Régua (Vila Real) – Vega de Teron – Barca d’Alva (Salamanca) – Ferradosa – Pinhâo (Lamegos) – Porto


Dag 1: Norge – Lisboa

Flyreise til Lisboa og deretter transport til hotellet som ligger i sentrum av Lisboa. På kvelden møtes vi for en hyggelig middag på ekte portugisisk vis (inkl. ½ karaffel vin, øl eller mineralvann).
 

Dag 2 - 4: Severdigheter og Shopping i Lisboa

Etter frokost skal vi oppleve byen på byrundtur med buss (inkl. lunsj). Vi avslutter med besøk på São Jorge-borgen, og du får en praktfull utsikt over Lisboa. Bydelen nedenfor borgen, Alfama-kvartalene, er stemningsfull med smale gater som snirkler seg ned mot byens hjerte: Rossio-torget, og bydelen Baixa. Resten av tiden er lagt opp slik at du kan velge hva du har lyst til å oppleve. Apollos reiseleder er med og arrangerer aktiviteter og tips. På kvelden møtes alle som har lyst til felles middag og hygge. (Ikke inkl.)

Bli kjent med sjarmerende Lisboa

Det er lett å trekke likheter til en rekke andre storbyer rundt om i verden når man ser på Lisboa. Slik som Roma ligger også Lisboa på sju høyder, og broen og trikkene får en til å tenke på San Francisco, mens Kristus-statuen gir assosiasjoner til Rio de Janeiro. Og som stolt sjøfartsnasjon har Portugal satt sine spor rundt om i verden også. Tenk bare på at ved Hieronymusklosteret og Torre de Belém var Vasco da Gama og hans besetning samlet til bønn før de satte seil mot Kapp det gode håp og India. I Belémområdet kan du besøke Sjøfartsmonumentet fra moderne tid. Herfra har du en flott utsikt over den store broen og Kristus-statuen som troner over havnen og byen.

Bydelen Bairro Alto er velkjent for sine mange fado-restauranter, og her finner du også portvinsinstituttet Solar do Vinho do Porto, hvor du kan prøvesmake og handle vin. Avenida de Liberdade er en elegant gate som strekker seg nordover mot parken Eduardo VII. Langs denne gaten ligger noen av de største motebutikkene med kjente merkenavn. I området finner du også shoppingstrøket Chiado, samt de to store kjøpesentrene Amoreiras og Columbus, med flere hundre butikker.
 

Dag 4: Lisboa - Porto

Etter opplevelsesrike dager i Lisboa, står nye eventyr for tur. Etter frokost setter vi kursen mot Porto med buss. På veien gjør vi et stopp for å spise lunsj (inkl.) i Coimbra, en romantisk by som har inspirert mange poeter, men som også er kjent for sitt universitet. Om ettermiddagen ankommer vi Porto, hvor vi sjekker inn på båten som skal være vårt hjem den neste uken. Deretter blir det velkomstcocktail og den første av mange velsmakende middager i løpet av cruiset. Etter middag kan du følge med på Porto by Night med buss.

Elvecruiset starter i havnebyen Porto

Dag 5: Porto

Porto, en av Europas eldste byer, er kjent for sin godt bevarte gamleby, for sin labyrint av smale og bratte brosteinsgater og sine vakre kirker. Så står den da også på Unescos liste over verdens verneverdige byer. Men for de fleste av oss er Porto synonymt med portvin – og det blir besøk ett av de gamle portvinshusene i bydelen Vila Nova de Gaia. På kvelden blir det musikalsk aften med fado om bord.
 

Dag 6: Porto – Régua

Båten har begynt reisen mot Spania. På formiddagen kan man bli med på en utflukt med buss til Braga – kjent for sine vakre kirkebygg. Turen avsluttes i Leverinho ved lunsjtid. Ettermiddagen tilbringes best på dekk for å nyte det enestående landskapet og oppstigningen i den første slusen ved Carrapatelo; Europas høyeste med sine 36 meter. Båten legger til kai i Régua på kvelden. Etter middag så vil det være anledning til å bli med på en liten spasertur, eller en svingom på dansegulvet i salongen.

Dourodalen

Dag 7: Régua – Vega de Terron

I dag er det utflukt til Vila Réal. Byen er kjent for sine kirker og klostre fra ulike epoker, men først tar vi en spasertur i hagene på Solar de Mateus – godset som er avbildet på de karakteristiske vinflaskene med Mateus. Slottskapellet regnes for å være ett av Portugals vakreste kirkebygg fra barokken. Vi går om bord igjen i Pinhão, og er nå på vei inn i hjertet av Douros vindistrikt – forbi enestående åssider der vinranker i rad og rekke stuper fra 700 meter ned mot elva. To nye sluser denne dagen, ved Valeira og Pochino, før vi ankrer opp i Vega de Terron. Etter middag kan du glede deg til et forrykende flamencoshow.
 

Dag 8: Barca d'Alva (Salamanca)

Dagen er satt av til en heldagstur til vakre Salamanca i Spania. Byen, som står på verdensarvlisten, er kjent for sine usedvanlig vakre bygninger fra så vel romersk, som arabisk og kristen tid. Lunsj i Salamanca. Retur til båten for middag og underholdning om bord.

Salamanca i Spania

Dag 9: Barca d'Alva – Ferradosa – Pinhâo

Tidlig om morgenen settes kursen mot vest igjen. Vi passerer slusene i Pocinho og Valeria og spiser lunsj, før vi legger til kai i Ferradosa. Ettermiddagen er viet til en utflukt blant vinmarkene, med besøk på en ”quinta” for prøvesmaking av produktene. Utflukten ender i Pinhâo i 18-tiden. Den som vil, rekker en titt på byens jernbanestasjon, som er utsmykket med de vakre keramikkflisene, ”azulejos”, som er typisk for Portugal. Denne kvelden må du for øvrig gjerne pynte deg litt ekstra – det er avskjedsmiddag!
 

Dag 10: Pinhâo – Porto

I dag er det formiddagstur til sjarmerende Lamego med valfartskirken Nossa Senhora Dos Remedios og katedralen. Vi går om bord igjen i Régua og spiser lunsj mens seilasen fortsetter mot Porto. Folkloreshow om bord.
 

Dag 11: Porto – Norge

Utsjekking og flyreise tilbake til Norge.


Merk! Utfluktene som er beskrevet i programmet er mot tillegg. Reiseruten er preliminær og tilpasses underveis ut fra vannstanden i elven. Noen ganger kan utfluktene medføre en lengre bussreise om båten må legge til et annet sted. Det tas forbehold om endringer som følge av uforutsigbare hendelser underveis; som værforhold/vannstand, streik, flyforsinkelser, endringer i åpningstider eller andre lokale forhold. Dette kan skje kort tid før anløp, og er sikkerhetsmessig og operative avgjørelser tatt av kaptein og rederi utenfor Apollos kontroll.