Reiser til Sverige – vår hyggelige nabo i øst

Sverige

  • • Vår alltid kjære nabo
  • • Perfekt for familieferie
  • • Mye å oppleve for hele familien

Sverige – vårt nærmeste ferieland og med det kjærlige klengenavnet "Söta bror", er fortsatt et rimelig land å feriere i. I og rundt Sveriges tre storbyer Stockholm, Göteborg og Malmö fins det mange spennende fornøyelsesparker, dyreparker og museer som engasjerer både barn og voksne. Hovedstaden Stockholm er vakker og innholdsrik – og vel verdt en storbyweekend. Gøteborg på vestkysten er passende for både familien, vennegjengen og kjærestepar, mens Malmø i sør er en by i utvikling det er verdt å legge merke til.Fakta om Sverige

Lokal tid

Ingen tidsforskjell

Valuta

SEK = Svenske kroner

Mer fakta

Velg ferie i Norden og deretter Sverige for å velge feriested.

Alle Land

Litauen

Reis til Litauen – Baltikums største land! Litauen er en uoppdaget perle sammenlignet med de andre baltiske lendene, og blir ofte oversett. Her finner du arkitektoniske severdigheter, rik historie og et godt kulturelt tilbud du kan dra nytte av. Opplev Litauens hovedstad, Vilnius, eller gjør noe helt annerledes og reis til Palanga – kurbyen. Bestill fly og hoteller med Apollo!

Slovenia

Vakre naturopplevelser, fascinerende grotter og pittoreske byer - en reise til Slovenia byr på noe helt annerledes. I Slovenia venter hovedstaden Ljubljana, en av verdens mest frodige hovedsteder, og Bled med sin vakre innsjø. Bestill fly og hotell til Slovenia med Apollo!

Norge

I sommer kan du bestille hotellovernattinger i Norge med Apollo! Opplev Bryggen i Bergen, Oslo med alt det nye byen har å by på. Ønsker du fjell og natur kan vi friste med herlige Norefjell Ski & Spa eller superhyggelige Beitostølen for hele familien eller bestevennen.

Portugal

Portugal frister fantastisk natur, spektakulære strender og utsøkte fiskeretter på Algarvekysten og flotte golfbaner. Kanskje en reise til storbyen Lisboa eller til den grønne og vakre øya Madeira lokker?

Spania

Spania har flere spennende reisemål å by på. Mallorca og Kanariøyene er paradis for barnefamiliene, Barcelona er perfekt for vennegjengen – enten det er fotballtur eller shoppingweekend, Madrid gir deg en herlig miks av mat, vin og kultur mens Malaga og Marbella har en perfekt kombinasjon av byliv og avslappende strender. I Spania finnes noe for alle!

Danmark

"Det er deilig å være norsk i Danmark" er tilbake for fullt! Og det stemmer – Danmark er og blir ett de av landene vi reiser oftest til, enten det er en storbyferie i København, familieferie i de populære fornøyelsesparkene eller ved en av de fantastiske strendene.

Hellas

De greske øyene og fastlandet har så mange fristende byer, strender og opplevelser at det kan være vanskelig å velge. Heldigvis kan du enkelt kombinere flere reisemål i løpet av ferien. Og kanskje finner du din favoritt som du bare vil reise tilbake til om og om igjen. Santorini sies å være en av de vakreste øyene i Hellas, Skopelos har den karakteristiske greske sjarmen og Zakynthos byr på mange sjarmerende, små strandbukter.

Tyrkia

En reise til Tyrkia er en reise til sola og det gode liv – late dager på stranden, smaksrike matopplevelser, fargerike basarer, imponerende severdigheter og endeløse netter. Med Apollo kan du reise på enkleste måte med charterfly til ett av våre utvalgte hotell i Alanya eller Side. Ønsker du å besøke andre steder i Tyrkia kan du selvsagt gjøre det med oss og du pakker reisen selv. Du flyr med rutefly og velger hotell fra et stort sortiment! Da kan du være mer fleksibel på avreisedager og lengde på oppholdet. Du kan f. eks. bestille en langweekend til Istanbul, legge sol- og badeferien til legendariske Marmaris eller den tyrkiske rivieraens hovedstad Antalya . For luksus og golf er Belek det ideelle reisemålet. Både par og barnefamilien trives i Içmeler og for flere opplevelser kan du legge turen til Kemer.

Italia

Italia er landet som har alt - nydelige strender, god mat og interessante severdigheter. Du finner også alt fra alpetopper til bølgende åser i Toscana, fra kanaler i Venezia og fine sandstrender langs den vakre Adriaterhavskysten. Ikke rart mange har forelsket seg i Italia!

Kypros

En reise til Kypros passer både barnefamilier og par – med mer enn 300 soldager i året er dette reisemålet for den som er glad i sol, sjø og vakre strender. Gode restauranter og mange severdigheter gjør øya til et komplett reisemål for de fleste.

Malta

Midt i Middelhavet ligger landet og øya Malta med mildt klima året rundt og mengder av severdigheter. Her kobler du av i en av øyas herlige feriebyer – hver med sin egen stil og karakter.

Bulgaria

En ferie til Bulgaria gir deg mulighet til å oppleve gamle tradisjoner og moderne livsstil, fantastiske strender og vakker natur, god mat og gode viner. Her er det plass både for barnefamilien og vennegjengen! Og uansett hvilken ferieby du velger, så kan du være sikker på at du får mye for pengene.

Kroatia

Å reise til Kroatia blir mer og mer populært for hvert år, og det er virkelig et reisemål det er lett å forelske seg i. Landet har det meste man kan ønske seg for en innholdsrik og avkoblende ferie. Her er det krystallklart vann, interessante severdigheter og god mat – dessuten er Kroatia meget prisgunstig! Leter du etter en kortere ferie kan du også bestille en weekendreise til Dubrovnik.

Montenegro

Montenegro kan skilte med storslått natur. Høye fjell som hever seg bak den vakre kysten og det herlige, turkisblå vannet. Prisnivået er fremdeles behagelig lavt, og de gjestfrie montenegrinerne tar hånd om deg på beste måte.

Frankrike

Frankrike har vakker og variert natur, kulturell og gastronomisk rikdom i overflod. Gjør deg kjent med det franske kjøkken på ett av de mange brasseriene, slipp deg løs i Paris-shoppingen eller dra til noen av de klassiske badebyene på Rivieraen. Velg blant er stort utvalg hotellpakker med rutefly – bestill Frankrike-reisen her.

Østerrike

Østerrike har en enestående natur – høye, snødekte fjell, tette skoger og frodige sletter preger store deler av landskapet. Hovedstaden, elegante Wien, er viden kjent blant annet for sin vakre arkitektur og sine parker, for sitt musikkliv og Den spanske rideskolen.

Tsjekkia

En reise til Tsjekkia byr på interessante opplevelser i omgivelser rike på middelalderhistorie. Hovedstaden Praha er en av Europas vakreste, med sin godt bevarte gamleby.

Storbritannia

Storbritannia med verdensbyen London er ett av våre mest populære reisemål. Den korte flytiden og det store utvalget av både fly og hoteller gjør den til et perfekt reisemål for en helg. Mens storbyene frister med kultur og shopping, er den vakre landsbygda med sine mange idylliske landsbyer stedet for den som foretrekker et roligere tempo, som er glad i å gå på tur eller besøke store og små hager og parker.

Irland

Irland er Europas tredje største øy som ofte kalles "Den grønne øya". Takket være Golfstrømmen skapes det et lunt klima der gress, busker og trær trives særdeles godt. Irland har en spektakulær kyststrekning hvor du finner dramatiske klippevegger, bukter og fjorder. På UNESCOs liste over naturområder ligger Cliffs of Moher - klippevegger som styrter 200 meter ned i vannet og strekker seg over hele 8 kilometer. Et fantastisk syn!

Nederland

Nederland er mer enn tulipaner, vindmøller, tresko og ost. Hovedstaden Amsterdam er en moderne storby med småbyens sjarme – perfekt for en langhelg!

Sveits

I Sveits venter snødekte alper, stille sjøer og idylliske fjellandsbyer. Unn deg en luksuriøs skiuke i St Moritz eller besøk en av de mange andre populære skistedene i landet. I Genève, Zürich og Bern kan du kjenne på bypulsen uten å gi avkall på de mektige naturopplevelsene – perfekt for en variert langhelg!

Estland

Reis til Estland og besøk den minste av de tre republikkene som utgjør Baltikum. Det lille landet har en brokete fortid og derfor en meget interessant historie. Hovedstaden Tallinn er en vakker by med store kontraster og en herlig blanding av ulike kulturer fra øst og vest.

Ungarn

Ungarn er så mye mer enn gulasj og paprika. Vel nok skal man spandere en tur ut på pusztaen om tiden tillater, ellers har storbyen Budapest mer enn nok å by på for den som har noen dager til overs.

Albania

I dette spennende landet, som først ble åpnet for omverden for kort tid siden, venter en fasinerende historie, vakkert kystlandskap og lave priser. Våre første reiser til Albania gikk til Saranda og det ble en stor suksess. Programmet er blitt utvidet med stranddrømmen Durres Riviera og det mer trendy Dhermi. Reisemagasinet Vagabond kåret Albania til det hotteste landet å besøke i 2018. Så det er kanskje din tur i år?

Thailand

Thailand er smilets og gjestfrihetens land. Her finnes alt som skal til for en vellykket ferie. Havet er turkisblått, strendene kritthvite og maten svært god. For ikke å snakke om shoppingen, som er i absolutt verdensklasse. På en reise til Thailand kan du stoppe i Bangkok noen dager på hjemveien for å fylle kofferten, eller – om du bare har noen dager fri – ta en langhelg i shoppingparadiset. Benytt muligheten til å besøke andre steder og øyer som Krabi, Khao Lak, Koh Chang eller Hua Hin.

India

Med sin herlige miks av eksotiske dufter, sprakende farger og en vennlig nysgjerrighet og gjestfrihet er India et spennende reisemål. Når du bestiller din neste reise til India får du en herlig blanding av kultur og strandliv!

Vietnam

Det er mye ved Vietnam som gjør at man blir fascinert. Det er blitt et mer og mer populært reisemål og kulturen vitner om en interessant fortid der kontrasten mellom gammelt og nytt stadig er nærværende. Her opplever du alt fra kritthvite strender og genuine små kystbyer til mylderet i storbyen der tempoet aldri ser ut til å ro seg.

Sri Lanka

En reise til Sri Lanka lokker med opplevelser som brede, finkornede sandstrender, jungellandskap, safari og buddhistiske tempel. Her kan du pløye gjennom ferielitteraturen i solstolen, bestige høye fjell eller kjøre tog gjennom det magiske landskap. Velg blant herlige feriesteder som Hikkaduwa, Bentota og Negombo.

Indonesia

De indonesiske øyene har gjennom tidene lokket både misjonærer, pirater og ryggsekkturister. Her finnes alt fra paradisiske strender, Balis innbydende livsstil, fjellkjeder og vulkaner til et fantastisk, varmt og deilig hav.

Kina

Å komme til Kina kan til å begynne med kjennes overveldende. Mye i dette landet er annerledes, men du venner deg fort til det nye miljøet. I Kina møter du en helt ny verden - full av urgammel historie og en fascinerende kultur, og med innbyggere som er både varme, gjestfrie og nysgjerrige.

Singapore

Singapore er ikke bare en by, men også en øy og en selvstendig stat. Noen sier at Singapore er som et Asia i miniatyr, mens andre mener byen er en av de mest europeiske du finner i Asia. En ting er i alle fall sikkert, og det er at på en reise til Singapore finner du alt fra høye skyskrapere, vakre, historiske bygninger til frodige parker og myldrende gater. Beliggenheten rett nord for ekvator gir dessuten et tropisk klima året rundt.

De forente arabiske emirater

De forente arabiske emirater – kontrastenes land med flere verdensrekorder når det kommer til høye bygninger og spektakulære attraksjoner. Og, ikke minst, lekre hoteller. Du kan velge blant reisemålene Dubai, Abu Dhabi, Ras Al Khaimah og Ajman. Etter drøyt seks timers reise med det prisvinnende flyselskapet Emirates befinner du deg i en helt ny verden.

Maldivene

Maldivene – paradisøyer med vaiende palmer, kritthvite sandstrender, turkist vann og en fargesprakende verden under havoverflaten. En reise til Maldivene passer perfekt for deg som vil ha avslapping i form av sol og bad og samtidig oppdage den fantastiske undervannsverden.

Russland

Bli kjent med Russland – verdens største land! Her venter et mangfold av kultur, staselige severdigheter, spennende matopplevelser og variert natur og landskap.

Malaysia

En reise til Malaysia tilbyr et spennende møte med fantastisk natur, regnskog og paradisøyer – i tillegg til en moderne storbykultur og et fantastisk kjøkken. Malaysia er et kulturelt lappeteppe vevd sammen av indisk fargespill, kinesisk ærverdighet og malaysisk sjarme. Her møter du hjertelige smil, respekt, naturlig skjønnhet og et utvalg av det aller beste fra det asiatiske kjøkken. Bestill en pakkereise til Malaysia med Apollo, og velg mellom populære steder, som for eksempel Penang, Langkawi og Kuala Lumpur. Du bestemmer selv hvor lenge du vil være borte, og velger fly og hoteller etter eget ønske.

Israel

Israel er et kontrastenes land og fantastisk vakkert. Her blandes det moderne samfunnet med mange tusen år gammel historie. Få steder kan tilby Israels kombinasjon av deilig strandliv, fantastiske dykkemuligheter og spennende utfluktsmål.

Jordan

Å feriere i vakre og gjestfrie Jordan blir utvilsomt et minne for livet. Her kan du kombinere deilig badeferie ved Rødehavet med utflukter til spennende og myteomspunne severdigheter.

Japan

I hvilket annet land, vil alt føles så trygt og så kjent, men allikevel oppleves så annerledes og fascinerende som Japan? I soloppgangens land ligger store opplevelser og venter på deg. Japan er en fantastisk blanding av det tradisjonsrike og det fremtidsrettede. Gjestfrie og høflige Japan rommer alt fra gamle landsbyer med stråtekte bygninger og tradisjonelle te-seremonier til neonbelyste og trendy byer hvor du kan finne alt det nyeste innen teknologi.

Marokko

Fargesterke Marokko har en spennende kultur, morsom shopping og en herlig blanding av gammelt og nytt. Ettersom landet i sin tid var fransk koloni, preges hverdagen både av orientalske og vestlige innslag – orientalsk mystikk med fransk touch gir en svært spesiell atmosfære. Med en vakker natur, en gjestfri befolkning og et lavt prisnivå, så får du mye ferie for pengene.

Kenya

Kenya er et eksotisk reisemål for deg som lengter etter sol og varme strender. Flyreisen er ikke noe særlig lenger enn til Thailand, og den lille tidsforskjellen gjør at du ikke blir plaget av jetlag. Opplev Kenyas ville natur og rike dyreliv.

Sør-Afrika

Opplev Afrika på sitt beste med skiftende natur og et rikt dyre- og planteliv. Med vakre Cape Town som utgangspunkt kan du ta deg til vinmarkene i Stellenbosch, eller du kan leie en bil og kjøre den vakre Garden Route østover mot Durban.

Mauritius

"Tanken slår en at Mauritius ble skapt først; deretter ble himmelriket skapt som en kopi av Mauritius" – et vakkert sitat av Mark Twain, og det er ikke vanskelig å skjønne hva han mente. Øya er full av vakre paradisstrender med myk hvit sand, turkist vann og vaiende palmer. Vil du oppleve herlig strandliv, god mat og ypperlig service, så bør du reise til Mauritius neste gang du skal på ferie.

Tanzania

I Tanzania er mye av det opprinnelige Afrika bevart. Landskapet er dramatisk, med store innsjøer, brede elver, mektige fjell, dype vulkankratre og en vakker kystlinje mot Det indiske hav.

Seychellene

Å reise til Seychellene er en drøm for mange, for Seychellene fremstår som et komplett ferieparadis: vaiende kokospalmer, lange kritthvite strender og et fantastisk hav, et klima som gjør at badetøy og flipflops nesten er alt hva du trenger. Her går livet i et makelig tempo. Sett sammen reisen din til Seychellene selv, og se frem til hvilepuls og minner for livet!

Den dominikanske republikk

Drømmer du om å reise til Vest-India? Da kan en reise til Den dominikanske republikk være løsningen – det er en reise til et karibisk ferieparadis med eventyrlige strender og asurblått hav.

Cuba

En reise til Cuba byr på noe helt eget. Varaderos hvite strender eller Havannas særegne atmosfære – hva du enn velger, så vil du oppdage at en reise til Cuba er noe du ikke har opplevd tidligere. Her lever man livet i salsatakt, og smilet og latteren ligger alltid på lur.

Mexico

En reise til Mexico er en reise til sol og bad mot et bakteppe av urgammel indiansk kultur. Du møter fargerike mennesker og kulinariske opplevelser, kritthvite strender og dypblått hav, herlige dykkeforhold og enestående naturopplevelser.

USA

Å reise til USA er populært, og det er forståelig: landet har så utrolig mye å by på. Her kan de fleste, uansett alder og interesser, finne et reisemål som passer for seg. Heftige fornøyelsesparker, livlige storbyer og imponerende natur, og store variasjoner i både kultur og natur fra stat til stat er bare noen av grunnene til hvorfor mange velger å ta ferie i USA gang på gang.

Trinidad og Tobago

Dersom man kan beskrive et land som et paradis, er det Trinidad og Tobago. De lange kritthvite strendene omkranses av et turkisblått hav og befolkningen er vennlig og imøtekommende. På den lille øya Tobago venter en genuin karibisk atmosfære og et bredt utvalg av aktiviteter og dykking i verdensklasse.

Australia

Australia er populært for backpackere, men det herlige klimaet, den spennende naturen og den vennlige befolkningen gjør at dette kontinentet har noe å tilby alle. Severdigheter som Great Barrier Reef, De tolv apostler og Ayers Rock, samt storbyer som Sydney og Melbourne lokker tilreisende fra hele verden. De enorme avstandene til tross, er det lett å reise rundt i Australia, og aussiene er alltid hjelpsomme og imøtekommende. Folkesjela «Down under» er ikke så ulik vår egen.

Brasil

En reise til Brasil blir garantert et minne for livet. Den imponerende naturen, de fantastiske strendene, det pulserende bylivet og ikke minst den imøtekommende befolkningen gjør Brasil til et eksotisk og storslagent reisemål.

Peru

Peru er et vakkert land med en fascinerende kultur og historie.

Argentina

Argentina... Smak på navnet! Mange av oss har flust med positive assosiasjoner til landet. Det være seg vinen, fotballen, biffkjøttet eller tangoen. Eller hva med selveste Evita a.k.a Eva Peron? Endelig er Buenos Aires og Argentina nærmere og mer tilgjengelig enn noen gang. La den argentinske drømmen bli virkelighet!

Ecuador

Dette fantastiske landet har fått sitt navn etter sin beliggenhet midt på ekvator. Landet strekker seg fra Stillehavskysten i vest, over Andesfjellenes snøkledde topper frem til den frodige regnskogen i øst.

Tyskland

Mange har fått øynene opp for Tyskland som et flott ferieland – og ikke bare et land man reiser igjennom. Berlin, Hamburg og Munchen – byene har utviklet seg enormt over årene og har blitt populære reisemål. En storbyferie er også perfekt for en langhelg!

Curaçao

En unik undervannsverden og strandliv i særklasse. Legg til spennende historie og en vennlig atmosfære, så får du et riktig bilde av alt du kan oppleve på din reise til Curaçao – Karibiens hjerte!

Kambodsja

En ferie i Kambodsja er fylt av enestående severdigheter som bare venter på å bli oppdaget. Den vennlige befolkningen og det fredfulle landskapet blir et kjært og uforglemmelig møte. I tillegg byr en reise i Kambodsja på fantastiske strender, spesielt flotte er de i Sihanoukville med sitt krystallklare vann.

Island

Drømmer du om å reise til eventyrøya Island? I så fall er du ikke alene. Stadig flere har oppdaget denne vakre vulkanske øya, og mange nye har meldt sin ankomst.

Latvia

Latvia er den største av de Baltiske statene, der den ligger mellom Estland og Litauen. Landet har en lang og rik historie, noe som kommer til syne blant annet på arkitekturen og i den gamle bydelen i Riga.

Oman

Utvid horisonten og bli kjent med Oman – det lille sultanatet på Den arabiske halvøy med verdens mest solsikre klima. Praktfulle palasser og vidstrakte kystlandskap der det klarblå havet står i spennende kontrast til høye fjell og hvite sandstrender gjør Oman til et eksotisk reisemål, som hentet fra Tusen og en natt....

Qatar

Benytt muligheten til å oppdage et av de aller heteste reisemålene i vinter – Qatar! Qatar ligger på Den arabiske halvøyas nord-østre kyst og har noe for enhver smak og behag. Her kan du nyte late dager på stranden, shopping i heftige miljøer og inspirerende besøk på et av de mange kunstmuseene. Qatar er en noe så sjeldent som en hybrid av ørkenlandskap og multikulturell storbypuls.

Kapp Verde

En reise til Kapp Verde er perfekt for deg som er ute etter en sol- og strandferie – og ikke minst en avslappende ferie. Strendene er uendelige og med hele 350 soldager i året er du garantert en behagelig året-rundt-temperatur.

Polen

Som ferieland er Polen ganske ferskt for mange. Landet tiltrekker seg flere tilreisende de senere år, og det er ikke så rart: du kan reise til Polen både på storbyferie, badeferie og aktiv ferie, og det er et av de billigste landene å feriere i.

Ile de la Réunion

Midt i Det indiske hav, som et fjell – 800 km øst for Madagaskar, 175 km sydvest for Mauritius ligger Île de la Réunion, som en liten fransk hemmelighet. Den aktive vulkanen, Piton de la Fournaise, våkner til liv av og til – og byr på storslått underholdning. Det er kun de seneste årene at turister fra andre land enn Frankrike har begynt å oppdage denne lille magiske øya, hvor 50% er regulert gjennom UNESCOs verdensarv liste.

Aruba

Deilige Aruba i Karibien er et drømmereisemål. Kritthvite strender, turkist hav, fønvind og svaiende palmer. Karnevalet på Aruba er en av de store hendelsene på øya og som engasjerer alle innbyggerne. Musikk, sang, dans og underholdning i fantasifulle karnevals kostymer skaper en fest som pågår i flere uker. Bestill en reise til Aruba med Apollo, og velg mellom fly og hotell i ulike prisklasser.

Egypt

Egypt byr på deilige badedager, snorkling i verdensklasse og flotte hoteller der hele familien vil trives. I Egypt får du også en prisgunstig ferie; her rekker reisekassen lenger enn de fleste steder og du får oppleve mer for pengene.