Premiumreiser Lanzarote – skreddersydde fellesreiser

Dette er premium:

 • • Sosial fellesreise med reiseleder
 • • Flyreise, hotell og halvpensjon
 • • Håndplukkede opplevelser

Apollo service

Her jobber Apollos dyktige reiseledere som alltid er tilgjengelige for å gi deg informasjon, tips, og evt. hjelp ved behov. Du møter reiselederne på flyplassen og de kan nås døgnet rundt på servicetelefonen. Du kan også besøke de på kontoret.

Lanzarote kalles den elegante Kanariøya, med sine karakteristiske lave bygninger og vakker design, inspirert av arkitekten og kunstneren César Manrique. Som de andre øyene i øygruppen er Lanzarote en vulkanøy og landskapet her er typisk med lava og kaktus. På øya dyrkes vin i groper av lavagrus og den aktive vulkanen Timanfaya er et naturlig utfluktsmål. I tillegg finner du de kjente strendene Playa Papagayos, Playa Blanca og Puerto del Carmen. Det er enkelt å reise rundt på øya siden der er korte avstander mellom de små sjarmerende landsbyene. 

Premiumreisene til Lanzarote innebærer at vi reiser en del rundt på øya, men du bor fast på et hotell hele uken. Du kan velge mellom to bosteder i Puerto del Carmen, på den solsikre sørkysten. Fredelige Costa Sal i bydelen Matagorda, litt tilbaketrukket fra byen eller Fariones Suites som ligger på stranden i Puerto del Carmen, et steinkast fra strandpromenaden og gamlebyen. Fra begge hotellene kan du gå deilige turer på strandpromenaden, sette seg på en fortausrestaurant, se på folkelivet og nyte en Cortado, som er spanjolenes egen kaffevariant med litt melk. Uansett hvilket alternativ som føles riktig for deg, har vi som alltid på våre premiumreiser inkludert sosiale og opplevelsesrike utflukter og måltider.

Populære hoteller – Premiumreiser Lanzarote

Dette er inkludert i reisen:

 • Direktefly fra Oslo.
 • Transport mellom flyplass og hotell.
 • 7 netter i delt rom/leilighet på hyggelig hotell.
 • Reiser du alene? Ikke noe problem, vi tilbyr enkeltrom mot tillegg.
 • 7 frokoster, 1 lunsj og 7 middager.
 • Drikkevarer til måltidene (halv flaske vin, øl, mineralvann).
 • Nøye utvalgt program med 3 utflukter.
 • Skandinavisktalende guider og reiseledere.
 • Lokalguider*.

*Lokalguidene er engelskspråklige på utfluktene. En Apollo-guide følger med og kan ev. oversette ved behov. Vi tar forbehold om endringer i utfluktsprogrammet frem til ankomst. Større endringer meddeles normalt i god tid før avreise.

Karakteristisk arkitektur, aktiv vulkan, genuine småbyer & spansk mat og vin.

Arkitekturen på Lanzarote kjennetegnes av pittoreske hvite hus med karakteristiske brune, grønne eller blå vindusskodder og pene hager, ryddige og velholdte. Dette er takket være innsatsen til den lokale kunstneren og arkitekten César Manrique, som kjempet hardt for at den opprinnelige arkitekturen skulle beholdes når nye bygg skulle oppføres.

En av hovedattraksjonene på Lanzarote er nasjonalparken Timanfaya med vulkaner og fantastisk natur. Det er fremdeles liv i vulkanen og på utflukten «Lanzarotes Mesterverk» får vi mer kjennskap til hvordan lokalbefolkningen kan bruke varmen fra vulkanen. Vi besøker flere av Manriques turist sentre bl.a. «Jameos del Agua» som er en del av lavastrømmene som stammer fra utbruddet fra den største vulkanen. Vi får også et nærmere bekjentskap med Aloe Vera planten, og hva vi kan bruke denne til.

Vi reiser selvsagt også inn til den gamle hovedstaden Teguise som ble grunnlagt på 1400-tallet. Her skal vi besøke det lokale markedet og vi får igjen muligheten til å se mer av César Manriques arbeider.

Den kanariske tapasen er velsmakende og innholdsrik og på ettermiddagsutflutkten vår til Arrecife som er dagens hovedstad på øya, går vi til fots gjennom byens hyggelige områder og ser Charco San Gines lagunen med saltvann i sentrum. Deretter går vi gjennom de populære møteplassene med kafeer og butikker på vei til en av de beste Tapasrestaurantene i byen. Hva med fritert ost med syltetøy, blekksprut, eggerøre med sopp og reker og deilig spansk vin etterfulgt av en velsmakende dessert?