Lanzarotes landskap er uten sidestykke

Her kommer en guide for deg som vil besøke noen av Lanzarotes aller vakreste steder. La deg inspirere av Lanzarotes vakre naturfenomen som blant annet består av imponerende nasjonalparker og grottesjøer.

El Golfo El Golfo

Kratersjø

Ved El Golfo er det en smaragdgrønn kratersjø som heter Charco de los Clicos og er skilt fra havet av en lavasandbank. Orker du å ta turen opp bakken får du en storslått utsikt og nok en opplevelse å legge til ferieminnene. 

Olivinsteiner

De små grønne steinene som dannes ved vulkanutbrudd kalles olivinsteiner eller krysolitter, som på gresk betyr gullstein. Det er mange steder der du selv kan lete etter de vakre grønne skattene, for eksempel ved El Golfo eller i utkanten av La Geria i retning mot Teguise. Vi hjelper deg gjerne med å peke ut stedene på kartet.

Blomsterprakt

I februar, mars og april, når det er vår på øya, kan du oppleve Blomsterfjellet. Det er en fjellvegg som etter regnperioden blomstrer og veggen dekkes av fargerike blomster. Kjører du mot Haria så ser du blomsterprakten. 

Los Hervideros 

Grottene Los Hervideros er ett av Lanzarotes mest imponerende naturfenomen. Lanzarotes klippekyst ble skapt ved at enorme masser av lava størknet da de møtte det kalde sjøvannet. Atlanterhavets mektige bølger som slo opp mot de svarte lavaklippene dannet så grottene Los Hervideros. som består av to grotter adskilt av en naturlig påle. Navnet betyr sverm og betegner det skummende vannet som oppstår når bølgene slår mot klippeveggene. 

Cueva de los Verdes Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes

En spennende grotte som ligger i samme område som Jameos del Agua. Følger du veien mot Orzolaer det skiltet til grotta. Der kan du bli med på en kilometerlang tur guidet på engelsk og spansk. Med litt fantasi kan du se hvordan lavaen har presset seg ned mot havet under Monte de la Coronas utbrudd. Det er mørkt der inne og trangt og romslig om hverandre å gå på de fantastiske lavasteinene som endrer utseende hele veien gjennom grotta.

Mirador del Rio

Herfra har du den mest strålende utsikten på hele Lanzarote. Med sine 479 meter over havet byr Mirador del Rio på øyas nordspiss på en panoramautsikt over øya La Graciosa.

 

Timanfaya Timanfaya

Nasjonalparken Timanfaya

Timanfaya dekker en fjerdedel av Lanzarotes areal og er den nest mest populære severdigheten på Kanariøyene. Lanzarote ble til etter et vulkanutbrudd for 25 millioner år siden og de vulkanske aktivitetene har faktiske pågått siden da. I nasjonalparken er det flere aktive vulkaner og du får oppleve et unikt landskap med dype krater, vakre fargenyanser og kanaler der lavaen en gang fløt. Bli med på en av våre turer eller lei bil og kjør hit på egen hånd eller ta en taxi. 

Jameos del Agua

En annen interessant grotte på Lanzarote går under navnet Jameos del Agua og ble skapt av Monte de La Coronas vulkanutbrudd. Når du kommer inn i grotta vil du bli fascinert av det fantastiske dyrelivet som har oppstått som følge av solstrålene som slipper inn på noen steder. Blant annet har den sjeldne skapningen albinokrabben tilhold i grottesjøen. Jameos del Agua ligger på nordsiden av Lanzarote, rett ovenfor byen Arrieta.


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Lanzarote.

Våre reisetips til Lanzarote

Lanzarote er en fantastisk øy med magisk lavalandskap og vakre strender med utmerkede muligheter for surfing og andre eventyr. Her gir vi deg våre beste tips!

Les våre reisetips for Lanzarote

Våre hotell på Lanzarote

Lanzarote har forbud mot nybygg av høyhus og større anlegg. Derfor fremstår Lanzarote i dag med hyggelige hotell og nesten en totalt mangel på gigantiske hotellkompleks.

Se Lanzarotes hotell

Langtidsferie på Lanzarote

Gjør vinteren kortere med et lengre opphold på Lanzarote i vinter. Vi tilbyr lengre opphold for deg som har lyst til å bli litt lenger på denne herlige ferieøya. 

Les om langtidsferie på Lanzarote.