Bærekraft på Malama Beach Holiday Village

Bærekraft

på Malama Beach Holiday Village

Malama Beach Holiday VillageKypros gjør allerede mye for å fremme arbeidet med bærekraftig turisme og har en hel del ambisiøse mål på agendaen i tiden som kommer. Fokus i Malama Beach Holiday Villages bærekraftstrategi er samarbeidet med lokalbefolkningen, besparelse av miljøet og det biologiske mangfoldet. 

Veldedighetsarrangement på Malama Beach Holiday Village

Betydningen av lokalsamfunnet

Malama Beach Holiday Village gjør mye for lokalsamfunnet og samarbeider med mange lokale aktører. I 2022 arrangerte hotellet e innsamlingsaksjon i samarbeid med Alkinoos Artemiou Foundation til inntekt for kreftsyke barn. Samme år donerte også hotellet mat, håndklær og sengetøy til ΚΕΠΑ Charity Institution.

Ta vare på miljøet

I juni 2022 arrangerte hotellet en "plastic free"-arrangement sammen med lokale kommuner, hotell og turistdepartementet i den hensikt å oppmuntre lokale aktører til å redusere bruken av plast, særlig nært strendene, for å unngå at plastavfallet havner i havet. 

Arrangementet "Plastic Free" på Malama Beach Holiday Village

Energisparing og sirkulærøkonomi

Siden 2021 har hotellet ikke benyttet engangsartikler i plast, men erstattet disse med mer miljøvennlige alternativ. Hotellet har også satset på vann- og energibesparing, med solpanel på alle bygninger der målet er å hente all energi som benyttes på hotellet fra fornybare energikilder. Maten har også vært en prioritet, og kjøkkenet har eksperimentert med å kjøpe inn ferdig tillagde grønnsaker fra lokale leverandører for å redusere matsvinnet. Det er også vannstasjoner tilgjengelig for gjester og personale der man kan fylle sine egne vannflasker. 

Malama Beach Holiday Village er også med i et sirkulærøkonomi prosjekt, "Promotion of the Circular Economy in Hotel Facilities", som har til hensikt å styrke hotellenes konkurransekraft med bærekraftige forretningsmodeller.

Stranda Skoutarospilioi er belønnet med miljømerket Blått Flagg.

Den fantastiske sandstranda Skoutarospilioi

Malama Beach Holiday Village ligger ved den fantastiske sandstranda Skoutarospilioi, som er blitt tildelt den prestisjefylte miljømerket Blått Flagg. Miljømerket garanterer høy vannkvalitet, trygge svømmeforhold, omfattende retningslinjer for besøkende, korrekt håndtering av naturen samt andre miljø- og kvalitetskriterier. På Kypros er det hele 76 Blått Flagg-strender (2022), hvorav 25 ligger i nærheten av hotellet, noe som gjør at dagene på stranda blir en ren fornøyelse!

 


Mer om bærekraft

Les mer om vårt miljø- og bærekraftsarbeid, få tips om hva du kan gjøre i ferien for å bidra til en mer bærekraftig turisme.

Bærekraftige reiser

Sammen med dere som reiser med oss og våre samarbeidspartnere vil vi legge grunnlaget for et mer bærekraftig reiseliv. 

Hva som gjøres for å skape bærekraftige reiser?

Hva kan du gjøre?

Dette med miljøhensyn kan virke vanskelig, men vi kan alle bidra med noe. Les våre tips til hvordan du kan reise mer bærekraftig. 

Les våre tips til å reise med bærekraft

Miljøvennlige og bærekraftige hotell

Vil du bo på et hotell som tar hensyn til miljø og bærekraft? Velg et hotell som er bærekraftsertifisert av Travelife eller miljømerket av Green Key.

Se alle våre sertifiserte hotell