Lanzarote – kanariøya med x-factor

Du vil kanskje bli overrasket, men Lanzarote er en rålekker øy som begynner å appellere mer og mer til de kravstore eventyrerne. Øya er helt unik med skarpe kontraster, fascinerende ørkenlandskap, stilfull bebyggelse og nydelig turkist hav.

Her kan du gjøre som du ellers gjør på ferie på Kanariøyene: surfe, dykke, sykle, bade, spise tapas, hike og koble av. Men i tillegg får du overraskende opplevelser i helt eksepsjonelle omgivelser som du bare ikke kan gå glipp av. Her er 6 x-faktorer som plasserer Lanzarote på bucket-lista di.

Vi anbefaler et besøk til det som var César Manriques hjem på øya.

Ingen hus er høyere enn palmene

Takket være øyas store kunstnersønn César Manrique, har Lanzarote fått beholde sin opprinnelige arkitektur. Her skulle det verken bygges høyhus eller digre hotellanlegg, men ønske var å gjenskape øyas lokale sjarme. Ingen bygg skulle være høyere enn palmene. Øya er derfor utsmykket med lave, hvitmalte hus med blå og grønne vinduskarmer, skulpturer, kunstneriske vindmøller og vakre installasjoner som bryter med det spektakulære og ville ørkenlandskapet.

Arven etter César finner du jevnt over hele øya, men i den fortryllende byen Haría i «De tusen palmers dal», kan du ta skrittet helt inn i hans tidligere hjem. Huset er nå omgjort til museum og er kreativt utformet på en lavastrøm i Kanariøyenes vakreste palmelund. Her vil du få et innblikk bak kulissene til mannen som gjorde Lanzarote til det det er i dag.

La Geria, vinmarker i askejord.

Vulkangrillet mat på månen

En av de mest populære attraksjonene på øya er nasjonalparken Timanfaya. Landskapet her er fortryllende med sterke farger, dype krater og vulkanstein. Det føles som om du er på månen. Her kan du bli med på en guidet busstur gjennom det unike landskapet og se vulkanutbruddenes tidslinje der lavaen har stivnet lagvis oppå hverandre i forskjellige farger – en veldig spesiell opplevelse. Du får også demonstrert en spektakulær geysir, når guiden heller kaldt vann ned i den glovarme lavasteinen og det spruter tilbake en flere meter høy vanndamp.

Og hvor ofte får du muligheten til å spise vulkangrillet mat, egentlig? Midt i nasjonalparken ligger restauranten El Diablo som serverer mat tilberedt på varme lavasteiner. Her kan du kjenne heten under føttene mens du nyter vulkangrillet kylling, kanaripoteter og utsikten over det unike vulkanlandskapet.

Vinsmaking på Asketeppe

I vindistriktet La Geria, ikke langt fra Timanfaya, finner du den nydelige, familiedrevne vingården Bodega la Geria. Her kan du smake deg frem blant lokale kvalitetsviner, få servert kjempegod tapas og nyte utsikten over nasjonalparken og det kullsorte asketeppet som velter seg under vinrankene. Vingården er åpen året rundt og tilbyr også guidede vinturer på bestilling.

Les mer om Lanzarotes unike landskap >>

Grottemiddag! En unik opplevelse.

Matopplevelse med klang

Nord på Lanzarote finnes en helt spesiell severdighet – Jameos del Agua. Her har César Manrique lekt med sitt mantra «kunst i naturen» og sømløst komplimentert de vulkanske steinformasjonene med arkitekttegnede hager, eventyrstier, lekre bassenger og laguner.

Den 6 kilometer lange underjordiske tunellen leder frem til Manriques mest spektakulære attraksjon – to store lavagrotter (jameos). Trykket fra vulkanske gasser har revet hull i taket på grottene så lyset fra solen stråler ned og gir hulene et nærmest høytidelig preg. I den ene grotten glitrer en blågrønn lagune og i den andre holdes det både klassiske konserter og filmvisninger. Spis middag på en av restaurantene i de unike omgivelsene, ta en dukkert i det lekre bassenget og få med deg både dj, dans og fest på kvelden.

Les mer om Lanzarotes beste restauranter >>

El Golfo og Laguna verde.

Papagayostrendene

Papagayostrendene er de vakreste og mest populære strendene på Lanzarote og ligger sør på øya. Disse herlige sandstrendene er langgrunne og bukter seg som muslinger. Strendenes spesielle utforming gjør vannet her helt rolig og smaragdgrønt – veldig billedskjønt og perfekt for snorkling. Det er verken solsenger eller parasoller her, så husk å ta med deg det du trenger for en dag på beachen. I området rundt finner du flere fine strender, små badebukter og et par nudiststrender.

Les mer om Papagayostrendene >> 

Grønne laguner og sorte strender

Sist men ikke  minst – sør på øya finner du den lille landsbyen og grønne lagunen El Golfo. Når du kommer hit er det som å tre rett inn i et maleri. Sanden er kullsort, vannet asurblått, klippene rødglødene og algene har farget lagunen smaragdgrønn. En skulle tro César Manrique har sølt ut hele fargepaletten sin her, men dette er naturens eget kunstverk. Bølgene slår mot klippene, det bruser, spruter og buldrer – en perfekt stemningsmusikk for friske fotturer i de vakre omgivelsene.

Les om Lanzarotes flotte strender >>


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Lanzarote.

Våre reisetips til Lanzarote

Lanzarote er en fantastisk øy med magisk lavalandskap og vakre strender med utmerkede muligheter for surfing og andre eventyr. Her gir vi deg våre beste tips!

Les våre reisetips for Lanzarote

Våre hotell på Lanzarote

Lanzarote har forbud mot nybygg av høyhus og større anlegg. Derfor fremstår Lanzarote i dag med hyggelige hotell og nesten en totalt mangel på gigantiske hotellkompleks.

Se Lanzarotes hotell

Langtidsferie på Lanzarote

Gjør vinteren kortere med et lengre opphold på Lanzarote i vinter. Vi tilbyr lengre opphold for deg som har lyst til å bli litt lenger på denne herlige ferieøya. 

Les om langtidsferie på Lanzarote.