Reisetips Kroatia

Kroatia – reisetips

Kroatia er kjent for sitt vakre, frodig landskap, fine strender og severdigheter som bymuren i Dubrovnik og Diocletianus palasset i Split. Her deler vi noen av våre beste reisetips og artikler om Kroatia med deg.

Bestille reise til Kroatia »

Kroatias strender

Zlatni Rat er en av Europas fineste strender. Den ligger på øya Brač utenfor Split og ser ut som et gyllent horn som strekker seg ut i Adriaterhavet. Den er en av våre favorittstrender på Makarskas Riviera. Les om alle våre favoritter!

Les om våre favorittstrender

Fantastisk natur i Kroatia

Vakre sjøer, dramatiske fjelltopper og grønne daler – naturen i Kroatia er ofte nydelig, også i innlandet. Her gir vi deg tips fem herlige naturopplevelser, så pass på å se mer av Kroatia i ferien!

Se vår tips om naturopplevelser

Ditt Kroatia

Koselige badebyer og små fiskehavner. Kilometerlange strender, hemmelige badeviker og krystallklart vann. Fine storbyer og søvnige fjellandsbyer. Velkommen til Kroatia og Makarskas Riviera, en av Europas vakreste kyststriper.

Vi hjelper deg til å velge ditt Kroatia

Severdigheter på Brač og Hvar

En ferie på en av øyene Brač eller Hvar byr på sol og herlige bad i krystallklart vann. Vil du gjøre mer enn å sole deg på de fine strendene er det nok å gjøre og se både på Brač og Hvar.

Les mer om Brač og Hvar

Restauranter på Makarskas riviera

Små tradisjonelle konobas og moderne restauranter som er omtalte i Guide Michelin – langs Makarskas riviera er det et bredt tilbud av gode restauranter. Her tipser vi om noen av våre favoritter!

Les mer om Makarskas restauranter

Restauranter på Brač og Hvar

Om du har valgt å tilbringe ferien på en av øyene Brač eller Hvar har du mange gode restauranter å velge mellom. Vi forslår fem av de beste restaurantene på øyene som setter en kulinarisk spiss på ferien.

Les våre restauranttips for Brač og Hvar

Mat og vin i Kroatia

Gå på matmarked og ta en kaffe i Split, smak lokal vin i Makarska og fiskegryte i Hvar – Kroatia formelig flyter over av matsensasjoner. Her kommer fire tips for reisen til Kroatia for deg som er interessert  kulinariske opplevelser.

Les våre tips for mat- og vinopplevelser i Kroatia

Sport i Kroatia

Kroatia har mye for deg som ønsker å være aktiv i ferien. Her er det fantastisk dykking og mange turstier. Fotball, tennis og det litt mer spesielle vannpolo er også populære sporter i Kroatia.

Les våre tips om aktiviteter i Kroatia

Severdige steder

Det er mange vakre steder og byer å utforske på ferien i Kroatia. Mange av stedene har historiske aner og godt bevarte bykjerner fra middelalderen som er en fryd å oppleve. Vi tipser om noen høydepunkter!

Se våre tips om severdige steder

Oppdag Istria

Bølgende grønne åser, vingårder, et romersk amfiteater og vakre middelalderbyer – Istria i nordre Kroatia minner mye om nabolandet Italia, men med lavere priser og færre turister.

Se våre tips om Istria

Opplev Bosnia

Se to land i løpet av ferien i Kroatia – pass på å ta turen til nabolandet Bosnia og noen av landets fremste severdigheter. Ferierer du på du på Makarskas Riviera eller i Dubrovnik er det bare noen få mil til grensen mot Bosnia.

Les mer om nabolandet Bosnia