Zlatni Rat

Kroatias strender

Kroatias har flere vakre strender – mange av dem er rullesteinstrender med krystallklart vann. Her har vi samlet våre beste tips på de beste strendene i Kroatia.

Zlatni rat på Brač

Zlatni Rat – Det gylne hornet – er en av Europas fineste strender. Den ligger på øya Brač utenfor Split og ser ut som akkurat det: et gyllent horn – som strekker seg ut i Adriaterhavet. Stranda består av hvite, varme og runde småsteiner, omgitt av verdens klareste vann. Formen bestemmes av vær og vind – og kommer man til rett tid, kan man bade i et naturlig formet basseng ytterst på odden. Dette er bare en av flere favorittstrender langs Den makarske rivieraen. 

Tučepi på Makarskas riviera

Kilometerlang klappersteinsstrand i badebyen Tučepi. Her finnes det brygger, solsenger og flere restauranter, isbarer og kaféer å velge mellom. Her er det også lett å finne naturlig skygge under pinjetrærne.

Bacvice Beach – bystranda i Split

Splits fine bystrand er det perfekte pustehullet etter en dag med sightseeing. Stranda passer like bra til en oppkvikkende morgendukkert som til et herlig kveldsbad eller aftenens første drink.

Snorkling i Kroatia
Podgora

Osejava i Makarska

Liten og koselig steinstrand rett bak hotell Osejava ved den ene enden av havnepromenaden i Makarska. Her finnes det naturlige solsenger i form av klippeavsatser og en bar som er sprengt inn i fjellet. På nattestid forvandles den til en av byens heteste nattklubber.

Podgora

I badebyen Podgora venter en kilometerlang steinstrand med en spektakulær beliggenhet ved foten av Biokovofjellene. Her er Adriaterhavet krystallklart og langs stranda går det en fin, palmekledde strandpromenade.