Kroatias fineste strender

Fra bortgjemte, langstrakte, vakre – til livlige, røffe og urbane strender. I Kroatia kan du velge og vrake fra godterihyllen – og her er noen av de beste godbitene!

Zlatni Rat på Brač Zlatni Rat på Brač

Kroatia er badeløvenes feriefavoritt! Landet byr på så utallig mange flotte strender i alle former og farger – og når fellesnevneren for alle er krystallklart, turkist vann er det nærmest umulig å velge seg noen få favoritter. Etter mye om og men og mange interne diskusjoner blant ivrige Kroatia-entusiaster har vi derimot endelig klart å lande seks. Kanskje en av dem er din favoritt allerede?

Zlatni Rat på Brač – den berømte

Zlatni Rat – Det gylne hornet – er en av Europas fineste strender. Den ligger på øya Brač utenfor Split og ser ut som akkurat det: et gyllent horn – som strekker seg ut i Adriaterhavet. Stranda består av hvite, varme og runde småsteiner, omgitt av verdens klareste vann. Formen bestemmes av vær og vind – og kommer man til rett tid, kan man bade i et naturlig formet basseng ytterst på odden. Dette er bare en av flere favorittstrender langs Makarskas riviera.

Podgora på Makarskas Riviera Podgora på Makarskas Riviera

Makarskas Riviera – stranddrømmen 

Makarskas Riviera strekker seg nesten 65 kilometer mellom byen Split og Makarska, og er badenymfenes favorittsted i Kroatia. De svevende Biokovofjellene skaper en majestetisk kontrast til byens hovedstrand, hvor vannet er så klart at enhver skatt er synlig.

Stranda rammes inn av en sjarmerende og livlig promenade, som bugner over av spisesteder, markedsboder og lekeplasser for de minste. For de rastløse finnes det også hoppeslått i vannet og muligheter for å leie både vannski og pedalbåter.

Podgora – den sjarmerende

I badebyen Podgora venter en kilometerlang steinstrand med en spektakulær beliggenhet ved foten av Biokovofjellene. Her er Adriaterhavet krystallklart og langs stranda går det en fin, palmekledde strandpromenade.

Snorkling i Tučepi på Makarskas Riviera Snorkling i Tučepi på Makarskas Riviera

Tučepi på Makarskas Riviera – den populære

Denne populære rullesteinstranda er en kilometer lang og ligger i den koselige badebyen Tučepi. Her er det badebrygger, solsenger og mange restauranter, isbarer og kaféer å velge blant. Her er det også lett å finne naturlig skygge under de rause pinjetrærne som omgir området.

Osejava i Makarska – den koselige

Dette er en liten og koselig steinstrand som ligger rett bak hotell Osejava i den ene enden av havnepromenaden i Makarska. Her fines det naturlige solsenger i form av klippeavsatser og en bar som er sprengt inn i fjellet. Når mørket faller på forvandles den til en av byens heteste nattklubber.

Banja Beach i Dubrovnik Banja Beach i Dubrovnik

Banja Beach – Adriaterhavets diva

Dubrovnik er en av Kroatias mest berømte byer, og Banja er den glamorøse divaen blant byens mange strender. Stranda ligger øst for gamlebyen, omringet av flotte hoteller og utstyrt med både solsenger, parasoller, omkledningsrom og spisesteder. Stranda er også uhyrlig populær blant kjendisene og for adrenalinsøkeren vil aktivitetsmulighetene som vannski og paragliding innfri ethvert behov!

Bacvice Beach – den urbane

Den fine bystranda i Split er det perfekte pustehullet etter en dag med sightseeing. Stranda passer like bra til en oppkvikkende morgendukkert som til et herlig kveldsbad eller aftenens første drink. En rask gåtur fra sentrum, og du finner både lunsjbarer og restauranter i området.


Tips & inspirasjon

Finn inspirasjon av våre reisetips for Kroatia..

Ditt Kroatia

Med koselige badebyer, små fiskelandsbyer, kilometerlange strender og bortgjemte badeviker – kan det være litt vrient å velge ditt Kroatia. Les våre tips og finn din ferieoase.

Les våre tips

De fineste strendene i Kroatia

Kroatia er kjent for sin vakre skjærgård hvor man bader fra klipper og svaberg. Men visste du at det også finnes mange fine strender? Les vår blogg om strendene i Kroatia. 

Se våre favorittstrender i Kroatia

De beste tipsene fra lokalbefolkningen

Marija Babić er fra Makarska og jobber som lokalguide. Dette er hennes beste tips til det beste Kroatia har å by på med alt fra matopplevelser til strender og mindre kjente steder.

Les mer