Aktiv ferie i Kroatia

Kroatia har mye å tilby for deg som vil være aktiv i ferien. Det krystallklare vannet byr på fantastisk dykking og i fjellene er det mengder av turstier og klatremuligheter. Fotball, tennis og det litt mer spesielle vannpolo er også populære aktiviteter i Kroatia.

Windsurfing i Kroatia Windsurfing i Kroatia

Turstier og fjellklatring

Fotturer i de kroatiske fjellene er et høydepunkt, og det er mange fine turstier. Kom gjerne innom Apollos kontor eller gå til turistinformasjonen for å få kart og gode råd. Biokovofjellene bak Makarskas Riviera har et rikt plante- og dyreliv og utsikten herfra er helt fantastisk.

Fjellklatring er en populær sport i Kroatia og det var faktisk her et av de første fjellklatringsforbundene i verden ble dannet for drøyt 130 år siden. Husk å følge oppmerkede løyper og klatreruter når du legger ut på tur. Også øyene Brač og Hvar byr på flotte turstier.

Flott dykkesteder og et hav fullt av fisk

Adriaterhavet har noen av Europas beste dykkesteder og langs hele kysten er det godt bevarte vrak, grotter og heftige undervannsmiljøer. Det skal være mer enn 300 arkeologiske steder ute ved kysten. På Makarskas riviera samarbeider Apollo med det velkjente dykkefirmaet Butterfly Diving, som tilbyr både dykke- og snorkelutflukter. Pass på å ta dykkersertifikatet i ferien!

Adriaterhavet er ett av de mest fiskerike i Europa og å fiske her er morsomt. For å fiske må du ha et fiskekort, som du kjøper på turistkontoret, autoriserte byråer eller dykkefirmaer. Prisen for et fiskekort varierer og avhenger blant annet av hvor lenge du vil fiske. 

 

Sandvolleyball Sandvolleyball

Spill tennis og prøv vannpolo

I tillegg til fotball er tennis en av Kroatias mest populære idretter og de fleste byer har flere tennisbaner. Idretten fikk et stort løft da Goran Ivaniševic vant Wimbledon i 2001. Da han kom hjem til sin fødeby Split ble han hyllet som en seirende krigshelt. Hvert år spilles Ladies Open i Bol på Brač.

Kroatias nasjonalsport er vannpolo og landet er stolt vinner av flere VM. I alle havner langs kysten og på øyene er det steder som er satt av til vannpolo. Spør de lokale utøverne om du får være med!


Tips & inspirasjon

Finn inspirasjon av våre reisetips for Kroatia..

Ditt Kroatia

Med koselige badebyer, små fiskelandsbyer, kilometerlange strender og bortgjemte badeviker – kan det være litt vrient å velge ditt Kroatia. Les våre tips og finn din ferieoase.

Les våre tips

De fineste strendene i Kroatia

Kroatia er kjent for sin vakre skjærgård hvor man bader fra klipper og svaberg. Men visste du at det også finnes mange fine strender? Les vår blogg om strendene i Kroatia. 

Se våre favorittstrender i Kroatia

De beste tipsene fra lokalbefolkningen

Marija Babić er fra Makarska og jobber som lokalguide. Dette er hennes beste tips til det beste Kroatia har å by på med alt fra matopplevelser til strender og mindre kjente steder.

Les mer