Sykling i Kroatia

Aktiviteter i Kroatia

Kroatia har mye å tilby for deg som vil være aktiv i ferien. Det krystallklare vannet byr på fantastisk dykking og i fjellene er det mengder av turstier og klatremuligheter. Fotball, tennis og det litt mer spesielle vannpolo er også populære aktiviteter i Kroatia.

Bestill reise til Kroatia >>

Flere reisetips til Kroatia

Windsurfing i Kroatia Windsurfing i Kroatia

Flott dykkesteder og et hav fullt av fisk

Adriaterhavet har noen av Europas beste dykkesteder og langs hele kysten er det godt bevarte vrak, grotter og heftige undervannsmiljøer. Det skal være mer enn 300 arkeologiske steder ute ved kysten. På Makarskas riviera samarbeider Apollo med det velkjente dykkefirmaet Butterfly Diving, som tilbyr både dykke- og snorkelutflukter. Pass på å ta dykkersertifikatet i ferien!

Adriaterhavet er ett av de mest fiskerike i Europa og å fiske her er morsomt. For å fiske må du ha et fiskekort, som du kjøper på turistkontoret, autoriserte byråer eller dykkefirmaer. Prisen for et fiskekort varierer og avhenger blant annet av hvor lenge du vil fiske. 

Turstier og fjellklatring

Fotturer i de kroatiske fjellene er et høydepunkt, og det er mange fine turstier. Kom gjerne innom Apollos kontor eller gå til turistinformasjonen for å få kart og gode råd. Biokovofjellene bak Makarskas Riviera har et rikt plante- og dyreliv og utsikten herfra er helt fantastisk.

Fjellklatring er en populær sport i Kroatia og det var faktisk her et av de første fjellklatringsforbundene i verden ble dannet for drøyt 130 år siden. Husk å følge oppmerkede løyper og klatreruter når du legger ut på tur. Også øyene Brač og Hvar byr på flotte turstier.

Sandvolleyball Sandvolleyball

Spill tennis og prøv vannpolo

I tillegg til fotball er tennis en av Kroatias mest populære idretter og de fleste byer har flere tennisbaner. Idretten fikk et stort løft da Goran Ivaniševic vant Wimbledon i 2001. Da han kom hjem til sin fødeby Split ble han hyllet som en seirende krigshelt. Hvert år spilles Ladies Open i Bol på Brač.

Kroatias nasjonalsport er vannpolo og landet er stolt vinner av flere VM. I alle havner langs kysten og på øyene er det steder som er satt av til vannpolo. Spør de lokale utøverne om du får være med!


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Reiseguider – våre beste reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her