Severdigheter på Brač og Hvar

En ferie på en av øyene Brač eller Hvar betyr sol og herlige bad i krystallklart vann. Vil du gjøre mer enn å tilbringe dagene på de fine strendene er det nok av ting å gjøre og severdigheter å se både på Brač og Hvar. Øyene er populære utfluktsmål fra feriebyene på Makarskas riviera.

Vis Vis

Brač

De blå grottene på Biševo

De vakre øyene Biševo og Vis ligger bare en båttur fra både Hvar og Brac og er en herlig dagstur. Utenfor Biševo kan du besøke naturfenomenet Modra špilja, Den blå grotta, som har sitt navn etter den vakre fargen som oppstår når sola lyser inn gjennom grottetaket. Naboøya Vis har den senere tiden blitt ekstra populær siden filmen Mamma Mia - here we go again delvis ble spilt inn her. Gå rundt i byen Komiža og drøm deg bort i filmen, eller dra til en av de nærliggende rullesteinstrendene med krystallklart vann for å bade. Avslutt med fersk fisk og skalldyr til middag på en hyggelig restaurant i havna.

Kalksteinsbruddet

Begi deg til det berømte kalksteinsbruddet i den lille byen Pucišca som ligger på Brač. Her ser du hvordan man i dag fremdeles bryter kalkstein og hvordan håndverkerne tar håndterer den på den på tradisjonelt vis. Det er en hyggelig utflukt for hele familien.


 

Hvar Hvar

Hvar

Sveta Nedjelja

Denne lille byen ligger på sørkysten av øya Hvar – hit kommer det ikke mange turister. Man kan komme hit med bil eller båt. Området ved Sveta Nedjelja er kjent for sine fine viner og vi kan absolutt anbefale et besøk ned i vinkjelleren på restauranten som ligger i havna.

Napoleons fort

Er du i form så kan ta turen opp til Napoleons fort fra begynnelsen av 1800-tallet. Du belønnes med en fantastisk utsikt over Hvar by og øyene utenfor. Det er en god idé å ha med seg en guidebok og lese byens fascinerende historie mens du speider ut over øya.

Vakre Hvar

Hvar er en av Kroatias vakreste øyer, bølgende lavendelfelt og vakre byer preger landskapet. Stari Grad er en av de eldste byene på øya og ble grunnlagt av grekerne allerede på 300-tallet f.Kr. og byen het da Pharos.

En annen by som er verd et besøk er den lille byen Vrboska. Byens kirke St. Lawrence har en fin samling av renessansekunst.


Tips & inspirasjon

Finn inspirasjon av våre reisetips for Kroatia..

Ditt Kroatia

Med koselige badebyer, små fiskelandsbyer, kilometerlange strender og bortgjemte badeviker – kan det være litt vrient å velge ditt Kroatia. Les våre tips og finn din ferieoase.

Les våre tips

De fineste strendene i Kroatia

Kroatia er kjent for sin vakre skjærgård hvor man bader fra klipper og svaberg. Men visste du at det også finnes mange fine strender? Les vår blogg om strendene i Kroatia. 

Se våre favorittstrender i Kroatia

De beste tipsene fra lokalbefolkningen

Marija Babić er fra Makarska og jobber som lokalguide. Dette er hennes beste tips til det beste Kroatia har å by på med alt fra matopplevelser til strender og mindre kjente steder.

Les mer