Kroatias fantastiske natur

Vakre sjøer, dramatiske fjelltopper og grønne daler – naturen i Kroatia er underbart også i innlandet. Vi tipser om fem herlige naturopplevelser, så pass på å se mer av det naturskjønne Kroatia i ferien! 

Plitvice-sjøene nasjonalpark Plitvice-sjøene nasjonalpark

Vakre nasjonalparker

Nasjonalparken Plitvicesjøene, Plitvicka Jezera, består av 16 sammenhengende sjøer og ligger mellom fjellene Mala Kapela og Plješevica. Takket være sin skjønnhet ble sjøene, med de omkringliggende skogene, nasjonalpark i 1949, og parken er beskyttet av Unesco som et av verdens kulturarv. Bestill utflukten til nasjonalparken her.

Bacina-sjøene

Rett sør for Makarskas riviera, på veien mot Dubrovnik, ligger Bacina-sjøene. Her er naturen fantastisk vakker og vannet svalt og deilig. Når du engang er her bør du prøvesmake områdets kulinariske spesialitet – frosk!

Biokovofjellene

Den høyeste toppen i Biokovo-fjellene heter Sveti Jure og troner stolt med sine 1 762 meter over havet. Du kan kjøre bil hel opp til toppen der du far en enestående utsikt over skjærgården og nabolandet Bosnia. Tar du turen opp i april eller mai kan det godt hende at det fremdeles ligger snø her.

Den botaniske hagen i Trsteno

Den botaniske hagen i Trsteno ble anlagt av en sjømann som tok med seg vekster hit fra hele verden. Her er det trær som er over 500 år gamle og det største er elva meter i omkrets. Dessverre har en del av hagen brent ned men det er allikevel vel verdt et besøk.

Neretva-deltaet

Området ved Neretva-elven har en interessant og fasinerende historie som strekker seg helt tilbake til romertiden. Her ligger det et helt nytt museum om den betydningsfulle romerske byen Narona. Du kan også ta en båttur i deltaet og oppleve den flotte naturen med mange ulike fuglearter.


Tips & inspirasjon

Finn inspirasjon av våre reisetips for Kroatia..

Ditt Kroatia

Med koselige badebyer, små fiskelandsbyer, kilometerlange strender og bortgjemte badeviker – kan det være litt vrient å velge ditt Kroatia. Les våre tips og finn din ferieoase.

Les våre tips

De fineste strendene i Kroatia

Kroatia er kjent for sin vakre skjærgård hvor man bader fra klipper og svaberg. Men visste du at det også finnes mange fine strender? Les vår blogg om strendene i Kroatia. 

Se våre favorittstrender i Kroatia

De beste tipsene fra lokalbefolkningen

Marija Babić er fra Makarska og jobber som lokalguide. Dette er hennes beste tips til det beste Kroatia har å by på med alt fra matopplevelser til strender og mindre kjente steder.

Les mer