Severdige byer i Kroatia

Det er mange vakre steder og byer å se mens du er på ferie i Kroatia. Mange av dem har lang historie, godt bevarte bykjerner fra middelalderen og byr på fine opplevelser og inntrykk. Her tipser vi om noen høydepunkter av det landet har å by på!

Dubrovnik Dubrovnik

Klis

Et stykke utenfor Split ligger den lille byen Klis, som har omtrent 2 500 innbyggere. Her kan du gå rundt blant ruinene i det gamle fortet som ligger innebygd i fjellet. Ta med deg nistekurven og tilbring en deilig ettermiddag med piknik her. Du kan også besøke Stella Croatica, som blant annet organiserer matlagingskurs.

Ston

Den hyggelige byen Ston på halvøya Pelješac er kjent for muren fra 1400-tallet som minner om den kinesiske muren. Muren var i fra starten av seks kilometer lang og hadde 40 forsvarstårn. Her kan du også se hvordan man fremstiller salt på tradisjonelt vis og besøke en vingård. 

Dubrovnik

Denne listen er selvsagt ikke komplett uten å nevne Dubrovnik med den flotte ringmuren og gamlebyen. Å bare gå omkring i de gamle smugene er en opplevelse i seg selv, men vil du få bedre oversikt kan du ta taubanen opp til toppen av fjellet Srdj for den desidert beste utsikten over Dubrovnik med omegn. Vil du heller se byen fra sjøsiden kan du bli  med en av de mange utfluktsbåtene. De fleste turene tar omtrent en time og byr på mange flotte bilder til fotoalbumet. 

Šibenik Šibenik

Trogir

Byen Trogir, som kan dateres tilbake til antikken, ligger på en liten øy nord for Split. Allerede år 380 f. Kr. ble de første husene her oppført og takket være de mange historiske bygningene er byen å finne på Unescos verdensarvliste.

Šibenik

Šibenik er en av Kroatias mange vakre kystbyer med en koselig havn og en fin gammel by-kjerne. Den mektige St. James-katedralen er et av byens landemerker. 

Omiš

Denne lille sjarmerende byen, som ligger ved kysten halvveis mellom Split og Makarska, er et interessant sted som bør ses. Ta turen opp til den gamle sjørøverborgen eller gå en tur på det lokale markedet. Herfra kan du også ta båten et stykke opp langs den naturskjønne Cetinaelven eller bade ved en av kystens få sandstrender. I Omiš er det et lite tivoli der barna kan more seg en stund. I august arrangeres en piratfestival i Omiš.


Tips & inspirasjon

Finn inspirasjon av våre reisetips for Kroatia..

Ditt Kroatia

Med koselige badebyer, små fiskelandsbyer, kilometerlange strender og bortgjemte badeviker – kan det være litt vrient å velge ditt Kroatia. Les våre tips og finn din ferieoase.

Les våre tips

De fineste strendene i Kroatia

Kroatia er kjent for sin vakre skjærgård hvor man bader fra klipper og svaberg. Men visste du at det også finnes mange fine strender? Les vår blogg om strendene i Kroatia. 

Se våre favorittstrender i Kroatia

De beste tipsene fra lokalbefolkningen

Marija Babić er fra Makarska og jobber som lokalguide. Dette er hennes beste tips til det beste Kroatia har å by på med alt fra matopplevelser til strender og mindre kjente steder.

Les mer