Bli med til Bosnia-Herzegovina

Bli med til Bosnia-Herzegovina

Se to land mens du er i Kroatia – pass på å ta turen til nabolandet Bosnia-Herzegovina og se noen av de fremste severdighetene. Ferierer du på Makarskas Riviera eller i Dubrovnik ligger grensen til Bosnia bare noen få mil inn i landet. Med Apollo kan du bli med på flere spennende utflukter til Bosnia-Herzegovina, eller leie bil og utforske det vakre landskapet på egen hand.

Mostar, Sarajevo Mostar, Sarajevo

Lei en bil eller ta toget

Lei en bil og se et helt nytt land i ferien. Landskapet er veldig vakkert og du merker snart på byene og tettstedene at det er et annet land. Vi anbefaler at du stopper opp ved de vakre fossene i Buna, og hvorfor ikke kombinere det med et besøk i vakre Mostar. Det naturskjønne området ligger ikke langt fra grensen, på vei til Mostar. Du kan spise lunsj ved fossefallene.

I det tidligere Jugoslavia var jernbanen den beste måten å reise på fra kysten og inn til Sarajevo. Det er en opplevelse utover det vanlige å ta et av de gamle togene fra Ploce til Mostar og Sarajevo.

Medugorje 

Omtrent 2 timer fra Makarskas riviera ligger byen Medugorje. I 1981 åpenbarte, i følge de troende, jomfru Maria seg her. Siden den gang har millioner av kristne valfartet til stedet for å oppleve den hellige styrken som man kan kjenne der. 

Sarajevo

Tar du turen til Bosnias hovedstad Sarajevo, må du ikke gå glipp av Tunnelmuseet. Det er en sterk opplevelse å besøke tunnelen som innbyggerne i Sarajevo bygde under krigen på 90-tallet. Tunnelen var byens eneste forbindelse med omverden under den flerårige beleiringen, og gjennom denne ble innbyggerne forsynt med mat og vann.


Tips & inspirasjon

Finn inspirasjon av våre reisetips for Kroatia..

Ditt Kroatia

Med koselige badebyer, små fiskelandsbyer, kilometerlange strender og bortgjemte badeviker – kan det være litt vrient å velge ditt Kroatia. Les våre tips og finn din ferieoase.

Les våre tips

De fineste strendene i Kroatia

Kroatia er kjent for sin vakre skjærgård hvor man bader fra klipper og svaberg. Men visste du at det også finnes mange fine strender? Les vår blogg om strendene i Kroatia. 

Se våre favorittstrender i Kroatia

De beste tipsene fra lokalbefolkningen

Marija Babić er fra Makarska og jobber som lokalguide. Dette er hennes beste tips til det beste Kroatia har å by på med alt fra matopplevelser til strender og mindre kjente steder.

Les mer