Nyfisket på Hvar
Er du på Hvar må du prøve øyas gastronomiske spesialitet – Gregada, en fiskegryte som blitt servert i flere hundre år. Du får retten på nesten alle øyas restauranter, og hver restaurant har sin egen versjon av oppskriften. Basis er dog alltid dagsfersk fisk som kokes med poteter, svart pepper, selleri og løk. Gregada er enkelt, godt og billig. Det er viktig å merke seg at det tar nesten 40 minutter å tilberede retten, så kom ikke kjempesulten til restauranten!
Selvsagt har de også andre gode fiskeretter på menyen i Kroatia, med nyfisket fisk og lokalproduserte grønnsaker.
Tradisjonell Peka
Peka er en tradisjonell dalmatisk rett som kan varieres i det uendelige, men som oftest består retten av kjøtt og grønnsaker som godgjør seg i flere timer i en gryte plassert på glødende kull. Den lange tiden det tar å tilberede gjør kjøttet utrolig mørt. Tenk bare på at retten ofte må forhåndsbestilles.