Reisetips Koh Samui Vakre Koh Samui

Reisetips til Koh Samui

Sol og bad på lange herlige strender står i fokus på Koh Samui. Her har vi samlet våre beste reisetips og ting å gjøre på denne trivelige øya med alt fra utflukter, shopping og spabehandlinger til gode restauranter.

Bestill reise til Koh Samui >>

Les flere reisetips

Tempel Koh Samui Tempel Koh Samui

Vakker soloppgang

Ettersom de fleste strendene ligger på østsiden av øya venter en nydelig soloppgang over Koh Samui. Ta en spasertur på stranda en tidlig morgen. Du vil sikkert møte flere av de lokale på Koh Samui på stranda i morgentimene, noe du mest sannsynlig ikke gjør på dagtid siden de fleste da unngår varmen.

Fishermans Village

Dette skal være et av de best bevarte områdene på Koh Samui. En fin blanding av gamle kinesiske butikker og mer moderne bygninger. Mange besøkere merker seg også den  distinkte likheten med Middelhavslandene – hvilket har sin forklaring i det mangeårige franske nærværet. Hver fredag er Fishermans Village en bil- og motorsykkelfri sone. En fin mulighet til å gå blant de mange hyggelige butikkene og restaurantene på stranda.

Severdigheter

Big Buddha er et av Koh Samuis mest kjente monument og et must om du er her for første gang. Du finner statuen på nordkysten ved Bangrak.  

Golfvarianter

En av de mest interessante golfbanene på Koh Samui er Santiburi Samui Country Club. Hvert hull har sin egen unike karakter – fra bratte stigninger til utformingen av fairways som smyger seg inn mellom kokospalmene for å unnvike klippene, fjell og vassdrag.

Fotballgolf er en morsom aktivitet for den som har lyst til å gjøre noe annet en å være på  stranda. Med større hull og fotballer i stedet for golfballer kan dere ta en runde på denne banen som passer for alle. Samui Football Golf ligger på Samuis nordøstre side, ti minutter med bil fra Chaweng.

Natur på Koh Samui Natur på Koh Samui

Vakre fossefall

På en utflukt til en av de fineste delene av Koh Samui, Baan Thurian, som ligger omtrent en mil sør for Nathon kan du se vakre fossefall. Det er to vakre vannfall – Namuang 1 er omtrent 18 meter høyt og kan nås med bil. Namuang 2 når du bare ved å ta noen ekstra skritt opp til 80 meters høyde og det er fantastisk vakkert!

Koh Samuis luksuriøse spa

I et område med en fantastisk havutsikt har Erandra bygd små og store luksuriøse hytter der de tilbyr thai-massasje, hot stone-massasje, detox-behandlinger med mer. Dykk ned under overflaten i Erandras naturlige basseng for å kjøle deg ned etter en stund i tørrbadstua eller dampbadstua. Mer luksuriøst blir det knapt. Adresse: 9/37 Moo 2 Chaweng North.

Shopping

Den beste shoppingen på Koh Samui finner du på Chaweng Beach Road. Syv kilometer med butikker og gateselgere som har alt fra fine vesker, saronger, klokker, badetøy til bilder og fargeglade bordlamper. Glem ikke å prute på prisen!

Forfriskende kokosnøtt

Kokosnøttenes øy, som Koh Samui kalles, burde være det beste stedet å nyte en fersk kokosnøtt. Nøtta kjøper du hos en av gateselger. Toppen på kokosnøtta åpnes opp slik at du kan drikke den ferske juicen og med den medfølgende skjea spiser du så det herlige fruktkjøttet. Kokosvann sies å være bra for helsen og en måte å drikke den på er som Coconut shake.

Forfriskende kokosvann på Koh Samui Forfriskende kokosvann på Koh Samui

Dinner with a view

I tillegg til å være en av de beste restaurantene på Koh Samui kan ”The Cliff Restaurant” skilte med en herlig utsikt over Chawengstranda. Maten er meget god og det er et stort utvalg av prisgunstige viner. Bestill bord for sikkerhets skyld. Adresse: The Cliff Development Co., Ltd 124/2 Tambon Maret, Lamai Beach.

Ark Bar er det perfekte stedet når dere ikke kan bli enige om det skal bli thai eller internasjonal mat til middag. Du kan velge å sitte på stranden mens dere nyter måltidet. Hver kveld forvandles stedet til en stor strandfest. De pynter da med vakre fargede lamper i papir og det er underholdning i form av ”fire shows”. For å få en bra plass på stranda skal dere helst være her rundt kl. 20.00. Adresse: 159/75 Moo 2 Boput Chaweng, Koh Samui.

Hva sier du til en panoramautsikt på 270 grader over Siambukta og de nærliggende øyene? Velkommen til Evason Hideaway i Bophut og restauranten ”Dining on the Rocks” som består av ni terrasser i teak og bambus. Bestill bord på den øverste terrassen. Adresse: 9/10 Moo 5, Baan Plai Leam.


Tips & Inspirasjon

Finn ditt drømmehotell og opplevelser for reisen til Thailand.

Hvordan vil du bo i Thailand?

I Thailand har vi en rekke herlige hoteller for familieturen eller voksenferien. Se listen over alle våre hoteller.   

Liste over alle våre hoteller i Thailand

Opplevelser i Thailand

Vi tilbyr en rekke spennende utflukter på våre reisemål i Thailand. Ta enn titt på hva du kan oppleve med oss. 

Se alle våre utflukter i Thailand

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Mauritius, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise