Phuket – kjent og kjært reisemål i Thailand

Phuket

  • • Phuket har noe for alle
  • • Vakre strender med mange aktiviteter

Phuket er et av de mest kjente og populære reisemålene i det sørlige Thailand, og hit kommer besøkende fra hele verden for å oppleve et paradisisk feriested. Øya passer for de aller fleste, enten du søker et pulserende uteliv, eller fred og ro på en stille strand.Fakta om Phuket

Transport t/r hotell

  • Til Bangtao Beach, Kamala Beach og Surin Beach tar det cirka 45 minutter.
  • Til Karon Beach, Kata Beach, Kata Noi Beach tar det cirka 1-1,5 timer.
  • Til Nai Harn Beach tar det cirka 2 timer.

Strender

Fantastiske strender med finkornet, lys sand. Noen strender er langgrunne. Sterke undervannsstrømmer kan forekomme. Stor forskjell på flo og fjære.

For å bevare Thailands natur og strender tillater myndighetene kun en begrenset kommersiell virksomhet på strendene. Utleie av solsenger og parasoller foregår derfor kun i liten skala på noen strender. Flere av filmene og bildene fra reisemålene er tatt for en stund siden og viser hvordan det så ut før loven trådte i kraft, men strendene er like vakre som før – med herlig sand og vidunderlig badevann.

Mange strender i Thailand er røykfrie og det er ikke lov å røyke på Phuket Beach.

Mer fakta

Været

jan 30°c
feb 30°c
mar 30°c
apr 30°c
mai 30°c
jun 30°c
jul 30°c
aug 30°c
sep 29°c
okt 29°c
nov 29°c
des 29°c
7,4 av 10 Phuket
Våre gjesters vurdering, Basert på 44 vurderinger
Thanyapura Sport & Health Resort
Prisen gjelder pr. person når min. to reiser sammen i Dobbeltrom, 6 netter, 31/10 2024, Oslo Lufthavn
fra
13 776 NOK
Bestill

Orchidacea Resort
Prisen gjelder pr. person når min. to reiser sammen i Superiorrom, 6 netter, 1/9 2024, Oslo Lufthavn
fra
12 146 NOK
Bestill

Dusit Thani Laguna Phuket
Prisen gjelder pr. person når min. to reiser sammen i Deluxerom, 6 netter, 31/3 2025, Oslo Lufthavn
fra
16 098 NOK
Bestill

Reisetips til Thailand

Les våre beste reisetips til Thailand. 

Gå til reisetips til Thailand

Alle reisemål Thailand

Bangkok

En reise til Bangkok er en opplevelse! He3r møter du en myldrende storby der gamle templer, luksushoteller, moderne shoppingsentre og religiøse symboler møtes i en herlig blanding. Severdighetene er mange, og shoppingmulighetene nærmest ubegrenset.

Hua Hin

Hua Hin er en livlig ferieby 18 mil sør for Bangkok. Byen ligger på en odde med en flere kilometer lang sandstrand som strekker seg sørover. Her finner du mye av det tradisjonelle Thailand.

Krabi

Provinsen Krabi har alt en herlig Thailandsferie kan friste med – eventyrlige paradisøyer, strender med kritthvit sand og fantastisk natur. Krabi er et utmerket utgang hvis du vil se og oppleve mer enn sol & bad i ferien. Her er det aktiviteter som fjellklatring, snorkling og båtutflukter i den spektakulære skjærgården Phra Nang Bay.

Koh Lanta

På Koh Lanta er tempoet herlig tilbakelent og på de lange strendene trives den som ikke er ute etter futt og fart ekstra godt. I havet svømmer fargerike, eksotiske fisker blant vakre koraller.

Khao Lak

Khao Lak er en fantastisk nasjonalpark som ligger på fastlandet, nord for Phuket og bare en drøy times reise fra flyplassen. Du tilbringer herlige og avslappende dager ved stranda og spiser godt på de lokale restaurantene. Hvis du vil oppleve litt mer begir du deg ut i jungelen eller på en dykke- eller snorkletur og skaffer deg minner for livet!