Været – Thailand

 

Været i Thailand er fuktig og tropisk året rundt med gode temperaturer. Man kan derfor reise til Thailand når som helst på året. Men Thailand er et langstrakt land, så det forekommer variasjoner i været fra nord til sør, og vest til øst.

Klima

Regntid i Thailand:

Generelt sett sier man at regntiden i Thailand varer fra juli til oktober. I denne perioden kan man oppleve mer regn og høyere fuktighet enn ellers på året.

Nordlige Thailand:

Den nordlige delen av Thailand er tørrest mellom november-mai, hvor temperaturen stiger i siste delen av perioden. Fra mai til november er det regntid i dette området, hvor kraftige regnskyll kan forventes.

Sentrale delen av Thailand:

I den sentrale delen av Thailand opplever man mest regn i månedene september og oktober. Regnskyllet kommer ofte på ettermiddagene og på kveldstid. De kan være kraftige, men kan også være kortvarige. I denne delen av Thailand finner du blant annet Bangkok og Hua Hin

Sørlige Thailand:

Den sørlige delen av Thailand kan deles inn i to, vest og øst. På den vestlige siden er det regntid fra april-oktober. Her finner man de populære feriestedene Phuket og Krabi. Mens på den østlige siden er det regntid fra september-desember. Her er det spesielt øyene Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao som er mest populære.

Se detaljert værinformasjon under de respektive reisemålene i Thailand.