Koh Samui – en reise til sol og strand

En reise til Koh Samui er en reise til sol og sjø. Øya kantes av kilometerlange strender og atmosfæren preges av stille strandliv og avkobling. Er du ute etter natteliv og fornøyelser, har Chaweng et tilbud som passer de fleste.

Fakta om Koh Samui

Mat og drikke

Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag uten drikke på en lokal restaurant er cirka 100 kroner/person.

Transport t/r hotell

Innenriksfly fra Phuket eller Bangkok. Fra flyplassen på Koh Samui til hotellene i Chaweng tar det cirka 10-20 minutter. Angitte tider gjelder effektiv reisetid, lang ventetid kan forekomme ved venting på andre fly.

De som ankommer Phuket skal gå gjennom passkontrollen, hente ut bagasjen og forlate ankomsthallen. Innsjekking for innenlandsflyet er i etasjen over ankomsthallen.

Strender

Herlige strender med finkornet sand ved øyas lengste strand, Chaweng Beach, som er hele 7 kilometer lang. Lamai Beach, Boh Phut og mange andre strender på øya har noe grovere sand. I sommermånedene er det langgrunt på strendene pga. tidevannet, spesielt i nordlige Chaweng. Undervannsstrømmer forekommer.

For å bevare Thailands natur og strender har myndighetene forbudt all kommersiell virksomhet på strendene, som for eksempel strandbarer og utleie av solsenger og parasoller. Flere av filmene og bildene våre fra reisemålene er tatt for en stund siden og viser hvordan det så ut før loven trådte i kraft, men strendene er like vakre som før – med herlig sand og vidunderlig badevann.

Mange strender i Thailand er røykfrie og på Koh Samui er det forbudt å røyke på Boh Phut Beach.

Mer fakta

Været

jan 29°c
feb 30°c
mar 31°c
apr 32°c
mai 31°c
jun 31°c
jul 30°c
aug 30°c
sep 30°c
okt 29°c
nov 29°c
des 29°c