Valldemossa, Mallorca

Severdigheter på Mallorca

Vi har skreddersydd en liste over Mallorcas topp 10 severdigheter for deg som planlegger en reise til denne elskede øya, og som ikke vil gå glipp av høydepunktene. For hvem vil vel forlate Mallorca uten å ha sett La Seu, Dragegrottene og Chopin-muséet.

Bestill reise til Mallorca >>

Se flere reisetips til Mallorca

Fjellbyen Valldemossa på Mallorca! Fjellbyen Valldemossa

Valldemossa

Valldemossa er en av Mallorcas aller vakreste byer der den troner høyt oppe i fjellet, omgitt av grønnskimrende oliven- og mandeltrær. Brosteinsgater som smyger seg rundt de lave, velstelte husene og små hyggelige kaféer og bakerier – koseligere enn dette blir det ikke. Byen er kanskje mest kjent for klosteret, dit den lungesyke Chopin og hans elskede George Sand holdt til en vinter midt på 1800-tall. Dessverre ble ikke Valldemossa det kurstedet man hadde håpet på denne kalde og fuktige vinteren, men vi har allikevel Valldemossa å takke for verk som Regndråpepreludiet. Reise ikke herfra uten å ha sett klosteret og Chopin-muséet!

Cala Millor 

Populære Cala Millor, på Mallorcas østkyst, er en kombinasjon av ekte spansk småbyidyll og fartsfylt ferieby. Langs det turkise vannet løper promenaden med palmer og pinjetrær. Et kvartal opp fra sjøen ligger gågaten med iskrembarer, restauranter og musikkbarer vegg i vegg. Mange anser at stranden her er den beste på hele øya– vi er helt klart enige i at den er vel verdt et besøk, spesielt om du allikevel er på vei ril en av de nærliggende severdighetene, som Porto Cristo og Dragegrottene.

La Seu Den gotiske katedralen La Seu

La Seu 

Palmas, og hele Mallorcas fremste landemerke er nok La Seu – den gotiske katedralen som reiser seg i hele sin majestet ved havnepromenaden i Palma. Katedralen ble oppført på 1200-tallet på en moské. Noe symbolsk kan man vel synes, siden hele skryte-bygget egentlig ble til for å vise hvor rike og mektige øyas kristne erobrere var. Allikevel sett i retrospektiv kan man virkelig sette pris på at de la ned omtrent 400 år på å ferdigstille denne 44 meter høye og 121 meter lange katedralen – den er virkelig et imponerende syn! La Seu er åpen mellom 10.30 og 17.00 hver dag.

Cuevas del Drach

Cuevas del Drach, eller Dragegrottene som de heter på norsk, er en av Mallorcas mest klassiske severdigheter. De fire sammenhengende dryppsteinsgrottene har flere tusen år på nakken, men slutter aldri å imponere sine besøkere.  I den indre grotten ligger en av verdens største underjordiske sjøer, Lago Martel. Inntil sjøen ligger et amfiteater der du kan bivåne et lysshow til klassisk musikk. De vakre tonene kommer fra et flytende kammerorkester som sakte glir frem på sjøen – en fantastisk opplevelse! Det går flere guidede turer om dagen, her kan du se priser og tider.

Deía Idylliske Deía er vel verdt et besøk!

Serra de Tramuntana

Tramuntanafjellene er et skattekammer for alle naturelskere. I den verdensarvlistede fjellkjeden i nordvest kryr det av turstier og sykkelveier, appelsinlunder, bortgjemte strender og pittoreske små byer som Deía, Esporles og Valldemossa. Den høyeste fjelltoppen heter Puig Major og rager hele 1445 meter over havet. Se også Mallorcas fineste fotturer.

Es Trenc

Vil du oppleve et snev av Karibia når du er på Mallorca? Da kan du alltids pakke piknikkurven og begi deg til Es Trenc-stranda, som ligger så langt sørøst du kan komme på øya. Stranden, som er en naturstrand, er ikke mindre enn et magisk syn med kritthvit sand som står i skarp kontrast til det klare, turkisglitrende vannet. 

Cap de Formentor Mallorcas nordligste odde, Cap de Formentor

Castell de Bellver 

Oppe ved det flotte gotiske slottet Castell de Bellver kan du kjenne historiens vingeslag, der det troner på en høyde ovenfor Palma. Slottet har voktet byens innløp i 700 år – og meget riktig er utsikten over Palmabukta her oppe fra minst sagt henførende. Her ligger det et lite historisk museum som gir oss et innblikk i livet her før i tiden. Om du ikke er begeistret for bratte bakker kan du ta en taxi opp. Det er også mulig å komme hit opp med en hop-on-hop-off-buss.

Cap de Formentor

Fra sør til nord – Cap de Formentor er Mallorcas nordligste odde. Naturen er dramatisk med bratte klipper som stuper rett ned i havet. Fyrtårnet, som også rommer en bar og en liten butikk, er endemålet. Rundt omkring på fyrtårnet er det mange utkikksposter – på en klar dag kan du se helt til Menorca! Kjører du bil fra Puerto Pollensa kan du også stoppe ved den hvite, pinjeprydede Formentor-stranden og ta et bad i det krystallklare vannet.

Palma de Mallorca Fargerike deler av Palma de Mallorca.

Palma

Uavhengig av hvilket av Mallorcas alle herlige steder som blir din base er det aldri langt til Palma. Den summende lille storbyen har den siste tiden seilet opp som en av Europas mest trendy byer med designbarer, restauranter i toppklasse og et sydende fornøyelsesliv. Ved siden av det moderne Palma byr byen på flere historiske severdigheter, som den mektige gotiske katedralen La Seu og L' Almudaina-palasset. Tar du utgangspunkt i katedralen og går nedover gaten får du med deg flere av de fremste attraksjonene underveis. Gamlebyen med trange brosteinsgater og vakre torg prydet med fontener og kaféer strekker seg fra katedralen i sør til Placa Cort i nord. 

I bydelen Santa Catalina (også kalt Palmas Soho) finner du små interiørbutikker, secondhandbutikker, trendy barer, kaféer og restauranter. Vil du ta pulsen på det nye Mallorca kan du alltid starte der. Palma er også perfekt for weekendreiser. Nærheten til buktas myke sandstrender gjør at du kan kombinere shopping, byvandringer og utekvelder med sol og avkjølende bad i Middelhavet.

Cala Bona ​

Skal du ha en rolig ferie er Cala Bona stedet. Her er det ikke noe stress og jag, her tar du dagen som den kommer. Det meste kretser rundt den lille stranden og i fiskehavna dupper de fargerike fiskebåtene i solen. I havna deler et tyvetalls restauranter plassen med koselige kaféer og en håndfull barer.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.