Fakta – Mallorca

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen til våre hoteller i Palma og Ca'n Pastilla cirka 15 minutter, Illetas cirka 20 minutter; Palma Nova, Torrenova, Puerto Sollér og Magaluf cirka 30 minutter, og til Cala d'Or og Alcudia/Playa de Muro ca. 1 time. Til våre hotell i Cala Ratjade tar det cirka 1,5 timer. Transporten går vanligvis uten våre reiseledere.

Ekstra bagasje som sykkel, golfbag og surfebrett koster cirka 30 euro tur/retur å ta med på transferbussen (man må bestille tur/retur). Avgiften betales direkte på flyplassen til våre agenter. Da det er begrenset bagasjekapasitet på bussen, må du kontakte vårt personale på reisemålet en uke på forhånd. Telefonnummer står på billetten.

Strender:

Alcudia har en 14 kilometer lang finkornet og langgrunn sandstrand som strekker seg fra Alcudia til Ca'n Picafort. Palma Nova, Torrenova og Magaluf har fire finkornede sandstrender. Puerto de Sóller har to sandstrender, og Puerto de Pollensa har en fin sandstrand som er en halv kilometer lang. Lang, hvit og barnevennlig sandstrand i Ca'n Pastilla, med gode muligheter for vannsport. I Cala d'Or er det små badeviker som ikke er langgrunne. Det finnet gode muligheter for ulike vannsportsaktiviteter.

Uteliv:

Palma Nova, Torrenova og Magaluf er fornøyelsesmetropolene på Mallorca. Bredt utvalg av restauranter, nattklubber, diskotek, barer m.m. Våre øvrige reisemål er noe roligere, men også her er det et stort antall restauranter og et nokså hektisk fornøyelsestilbud for de som ønsker det. Også Alcudia og Ca'n Pastilla kan by på et godt fornøyelsesliv med barer, diskotek og restauranter. I Cala d'Or er det elegante gågater med mange butikker. Her finnes det barer og restauranter, samt et fåtall diskotek. Fornøyelseslivet er konsentrert rundt marinaen. I Formentor foregår det meste av fornøyelseslivet på hotellene.

Offentlig kommunikasjon:

Velutviklet bussnett over hele øya. Stort tilbud av taxier og leiebil.

Aktiviteter:

Mallorca har mye å tilby den sportsinteresserte. Stort tilbud av vannsportsaktiviteter som windsurfing, paragliding, vannski og dykking. Tennis, golf, ridning, sykling og vandring.

Nyttig informasjon:

På Mallorca er det ikke tillatt å drikke alkohol på åpen gate. Bryter du dette forbudet kan det medføre store bøter. Forbudet omfatter ikke steder som uteserveringer eller balkongen/terrassen på hotellet.

Turistskatt
Man må betale miljøskatt på hotellovernattinger på Mallorca. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort. Les mer om turistskatten på Mallorca.

Ironman
Hvert år i første halvdel av mai arrangeres Ironman på nordlige delen av Mallorca – en spennende triatlon-konkurranse som har utviklet seg til litt av en folkefest.

Enkelte gater blir avstengt i forbindelse med arrangementet; det kan påvirke fremkommeligheten generelt mellom kl. 8.00 og 18.00. I noen tilfeller må gjestene selv bære bagasjen den siste biten fram til hotellene.