Fotturer Mallorca

Fotturer på Mallorca

Mallorca er en svært populær øy for fotturer og her finnes det mange flotte turløyper i fantastisk landskap. Takket være den frodige naturen og majestetiske fjelltopper kan en fottur her bli et minne for livet.

Velg mellom korte og lengre turløyper med ulik vanskelighetsnivå. Noen av de fineste turløypene finnes i Valldemossa og Sóller - blant olivenlunder og byer med små stenhus. Her har vi samlet noen av de fineste turløypene!

Bestill reise til Mallorca >>

Se flere reisetips til Mallorca

Fotturer i Puerto de Sóller

Fotturer i Puerto de Sóller

Koselige Puerto de Sóller har mange fine turløyper. I løpet av turen kan du ta stopp i små byer eller se kjente severdigheter. 

Puerto de Sóller til Deia - Camino de Castello

En koselig fottur er den som går fra Puerto de Sóller til kunstnerbyen Deia. Den begynner fra fyret i Puerto de Sóller og slutter ved bukta i Cala de Deia. Den totale lengden på fotturen er cirka 10 kilometer, som tar rundt 3 og en halv time. Terrenget er relativt enkelt å gå i, med gode veier. Her passerer du gamle gårder, eikeskog og olivenlunder med oliventrær som er flere hundre år gamle. Vel fremme i Deia venter en koselig liten strand, noen restauranter og en romantisk stemning. Her finner du kart over turløypen. 

Fottur fra Puerto de Sóller til Fornalutx

En kortere fottur, på drøye tre kilometer går fra Puerto de Sóller til Fornalutx, en by som ofte sies å være Spanias vakreste by. Fornalutx ligger innklemt i en fjellkjede og karakteriseres av brostensgater, stenhus og små, koselige restauranter. Start fotturen fra Sóllers hovedtorg, Plaça Constitució. Her finner du kart over turløypen. 

Kort fottur til fantastisk utsiktsplass i Sóller

For den beste utsikten over Puerto de Sóller kan du gå opp til tårnet Torre Picada. Denne korte fotturen tar bare en time, tur/retur, men du går i bratt oppoverbakke hele veien opp. Begynn ved Carrer de Belgica og hold utkikk etter en steintrapp hvor det står "Torre" som er veien du skal følge oppover. 

Fotturer i Valldemossa

Fotturer i Valldemossa

I vakre Valldemossa finnes det turløyper med ulike vanskelighetsgrader. 

La Communca de Valldemossa

En av de beste turløypene i Valldemossa heter La Communca de Valldemossa. Turløypen er seks kilometer lang og tar ca. 2 timer. La Communca de Valldemossa starter fra slottet Cartoixa de Valldemosa, som ligger sentralt i byen.

Puig des Teix 

Vil du høyere opp på fjellene er en fottur til El Teix å anbefale. El Teix er det høyeste fjellet i Valldemossa med 1053 meter over havet. Fotturen er middelsvanskelig og har noen steder vanskelig terreng. Beregnet turvarighet er rundt 3-4 timer. Du kan starte turen fra busstasjonen i Valldemossa, og derfra til Carrer de les Oliveres, noen kvartaler bortenfor. Følg gaten til den tar slutt og opp stigningen til du ser en tretrapp og tunnel - så er du i gang!

På toppen venter en fantastisk utover over Valldemossa!

Valldemossa til Port de S’Estaca

En av de lettere turløypene i Valldemossa er den som går til fiskebyen S'Estaca. Byen i seg selv er verdt fotturen. Her finnes det kun et tyvetalls hus, plassert ved klippen mot Middelhavet. Den totale distansen er 14 kilometer og høydeforskjellen blir ikke høyere enn 400 meter. Følg gaten mot Marina de Valldemossa, til du kommer frem til en treport som leder deg til turløypen. Å gå til S'Estaca tar drøyt en time. 

Greit å vite om fotturer på Mallorca

Greit å vite

Når er den beste tiden for fotturer?

Den beste tiden å reise til Mallorca for fine fotturer er i løpet av våren, høsten eller vinteren. I løpet av sommermånedene kan nemlig temperaturen bli veldig høy. Det er en finere opplevelse å ta en høsttur i frisk luft eller i løpet av den blomstrende våren. Da er det i tillegg også billigere med både fly og hotell. 

Hvor på Mallorca bør man bo?

Mallorca er en relativt liten øy, så det er lett å ta seg rundt med enten kollektivtransport eller bil.

I Palma kan du kombinere storby med shopping, kultur og god mat, med fine fotturer. 

Valldemossa, byen i nord-vest, er som tatt ut av et postkort. Her ligger Mallorcas mest kjente fjellkjede Sierra de Tramuntana, og er kjent for sine beige, antikke stenhus som til og med er på UNESCOs verdensarvliste. Du kan også velge å bo i Palma, og enkelt ta turen til Valldemossa derfra.

Nede i en vakker dal ligger den lille byen Sóller, ca. 30 kilometer fra Palma. Dette er en sjarmerende by med mange turløyper. Puerto de Sóller ligger tre kilometer fra Sóller og er et utmerket utgangspunkt for flere fotturer i området. Her kan du bestille pakkereise til Puerto de Sóller.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.