Bli kjent med Rhodos by

Rhodos by har all – en gamleby som står på verdensarvlisten og nye, moderne områder som byr på bra shopping og trendy restauranter. Og rundt hjørnet ligger stranda. Så uansett om du er en shoppingsugen fashionista, kresen gourmet, kunnskapsrik historiker eller bedagelig sol- og strandløve, vil du kunne forelske deg i Rhodos by. Den ligger på nordspissen av øya og har en av Middelhavets hyggeligste bykjerner. Her møter den gamle greske roen den moderne storbypulsen og en klassisk strandferie kan kombineres med litt luksushopping og gourmetmat.

Gamlebyen i Rhodos by Gamlebyen i Rhodos by

Monte Smith

Ta gjerne turen opp på utsiktspunktet Monte Smith – Rhodos beste utsikt får du herfra. Her oppe, omgitt av antikke templer har du den beste utsikten over Gamlebyen og strendene: steinstranda Windy Beach og østkystens populære sandstrand Elli Beach, der turistene nyter sola mens lokalbefolkningen utfordrer hverandre i strandtennis. Det unike med byen er at du på en og samme spasertur kan se historisk arkitektur i langs brosteinsgatene i Gamlebyen og luksushopping og kafébesøk i den nye bydelen. Grekerne selv elsker det moderne storbylivet i den nyere delen av byen, der eksklusive motebutikker som Boss, Armani og Escada og kule kaféer ligger tett i tett. Les mer om shopping på Rhodos her.

Kaféer og restauranter

Når du trenger en pause fra shoppingen kan du slå deg ned med en frappé – iskaffen som grekerne langsomt nyter på byen utekaféer. Byen har også et pulserende restaurantliv – gresk salat all ære med hvorfor ikke komplettere med noen av de fantastiske smårettene man finner i det greske kjøkkenet. Middagen kan innledes med deilige mezeretter, som grillet småfisk eller grillet blekksprut som serveres med litt salt og sitron, artisjokker og erter i en dill- og sitronsaus. Eller bestill squashblomster fylt med enten ris, tomat og urter eller med ost som gjør at du er mett før hovedretten kommer på bordet. Rund av kvelden med et glass ouzo på en genuin gresk familie kro i Gamlebyen, eller slå deg løs på byens bargate der stemningen er høy. Resten av øya utforsker du best med leiebil og du får med deg de fantastiske strendene på østsiden, det genuine landskapet i vest, opp til fjellandsbyene der innbyggerens liv går i samme takt som det har gjort siden før turismen kom til øya. 


Tips & Inspirasjon

Finn hotell og feriesteder på Rhodos

Alle reisetips til Rhodos

Rhodos er en tidløs klassiker! Noen av de fineste strendene i Hellas, vakker natur, trendy uteliv og mange kulturelle minnesmerker.

Se alle våre reisetips til Rhodos

Rhodos

  • Unik historie
  • Vakre strender og pittoreske landsbyer
  • Mange aktiviteter

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.