Strender på Milos

Milos er en ganske stor øy med mange strender å oppdage. Her kan du velge mellom strender omgitt av vakre klipper, grotter, steinstrender eller gylden sand. Her er noen av våre favorittstrender på Milos! 

Sarakiniko Beach Fascinerende Sarakiniko Beach på Milos.

1. Sarakiniko Beach

Milos' mest kjente strand er egentlig fremst et klippeområde, og det heter Sarakiniko Beach. Sarakiniko Beach består av hvite klipper i ulike formasjoner, og minner litt om hvordan man tenker seg at månen ser ut. Vannet i viken er så klart som det kan bli. Det er en liten strand for den som heller hopper i havet på den måten. Glem ikke solkremen – det hvite fjellet reflekterer sola å her blir det mye sol! Sarakiniko ligger omtrent 10-15 minutter fra Adamas.

2. Firiplaka Beach

Firiplaka er en ganske langgrunn strand med gylden sand, rolig og klart vann. Takket være sin beliggenhet er Friplaka Beach på Milos en strand der vinden ikke kommer til, noe som kan være deilig når det blåser. På stranda er det en rustikk beachbar, solsenger og parasoll til leie. Rundt 15 minutter fra Adamas.

3. Alogomandra Beach

Alogomandra Beach er som en ørkenstrand som ligger litt øde til. Her er det klipper, strand og turkisblått vann.

4. Tsigrado Beach 

Tsigrado Beach må være Kykladenes minste strand. I årenes løp har den krympet til bare å ha plass til færre enn ti personer, men den er enestående vakker. Stranda ligger inneklemt mellom to fjell og har turkisblått vann. Du kommer ned til stranda via stiger og når du vel er nede er det verken parasoller eller solsenger – bare et rent strandparadis.

5. Agia Kyriaki

Agia Kyriaki er en nydelig steinstrand med små steiner. Vannet blir ikke klarere enn som så og du trenger ikke kjempe om plassen med for mange andre. Som så mange andre strender på Milos er det ikke solsenger eller parasoller, men det ligger en taverna på stranda som tilbyr en stund i skyggen.

6. Paliochori Beach 

Paliochori Beach er en av de mest organiserte strendene på Milos. Her er det flere restauranter, parasoller og solsenger.