Ting å gjøre på Milos

Milos er en velbevart hemmelig øy i Kykladene. På øya er det både antikke fornminner, vakre byer og fantastiske naturfenomen å sjekke ut i ferien.

Sarakiniko Beach på Milos

Sarakiniko Beach, Milos

Dette er Milos’ mest spektakulære strand med fantastiske klipper som glitrer som snø. I en vik mellom klippene ligger en liten sandstrand. Dog er det ikke på grunn av sandstranda du kommer hit, men for de vakre klippene.

Katakombene i Milos

Milos’ underjordiske katakomber finner du utenfor byen Tripiti og de er blant verdens største og ble gjenoppdaget i 1840. De er datert til mellom første og femte århundre og ble brukt som tilfluktssteder og gravplass for den kristne befolkningen. Ved utgravningene har man funnet flere tusen skjelett av mennesker som er begravet her. Totalt strekker katakombene seg cirka 183 meter, men det er kun en liten del som er åpen for allmenheten.

Båtutflukt på Milos

Vil du utforske den utilgjengelige vestsiden av Milos, så gjør du det enklest med båt. Fra Adamas går det hver dag båter som kjører turer rundt øya. De fleste turene går også forbi Kleftiko, et sted der pirater pleide å gjemme seg. En annen severdig by er fiskelandsbyen Klima, der husene er bygd ut mot vannet som et litt mini-Venezia.

Besøk et romersk teater

På Milos ligger flere antikke fornminner. En av de heftigste er den romerske amfiteateret, som tros være fra 100-tallet f. Kr. Få en opplevelse av hvordan kulturlivet artet seg i Romertiden, men også de senere årne. Her ble det nemlig spilt teater helt frem til 90-tallet. Amfiteateret på Milos ligger i byen Tripiti. I nærheten av teateret ligger Milos’ katakomber, som du kan lese mer om nedenfor.

Old Sulfur Mines  

Milos har vært kjent for sin gruveindustri i flere hundre år, og er det er den også i dag til en viss grad. En av de gamle gruvene som ikke lenger benyttes er en svovelgruve på stranda Paleorema på Milos. Den forlatte arbeidsplassen er en populær turistattraksjon på Milos.