Bilde av: Gresk salat

Kulinariske Kefalonia

På Kefalonia møter du gresk matkultur på sitt beste. Smak deg gjennom øyas godsaker og den herlige atmosfæren på restaurantene her.

Bestill reise til Kefalonia >>

Les flere reisetips til Kefalonia

Bilde av: Middag med havutsikt Middag med havutsikt

Kalafatis Taverna

Denne koselige familiedrevne restauranten ligger ved sjøen i Argostoli, ganske nært busstasjonen. Maten er kjempegod og personalet er alltid imøtekommende. Be servitøren komme med dagens ferske fisk så griller de den til deg! Prøv gjerne også deres Courgette balls – friterte squashboller som serveres med en nydelig yoghurt- og dillsaus. Er du der ved lunsjtid er du kanskje så heldig at du får se en skilpadde som svømmer forbi! Tel: +30 267 102 2627. 

Premier Café

Denne caféen ligger på torget i Argostoli. Her tilbys hjemmelaget iskrem og fristende bakverk. Det er umulig å gå inn uten å kjøpe noe – den deilige duften er hypnotiserende! Tel: +30 267 102 7222.

Bakverk i Argostoli

Hvorfor ikke stoppe ved et av Argostolis mange bakerier? Her venter ikke bare en fryd for øyet men også et paradis for smaksløkene. Unn deg et deilig bakverk eller kanskje litt frisk egenprodusert italiensk iskrem.

Deilig mat og utsikt på Amethyst Hippocampus

Restauranten Amethyst Hippocampus har kanskje Skalas beste utsikt. Her kan du kose deg med deilig mat mens du ser ut over Det joniske havet. Og den stemningsfulle atmosfæren gjør besøket bare enda bedre. Kokken bruker bare de beste råvarene og utvalget er stort. Bon appetitt! Restauranten ligger i hotell Regina Dell Acqua, ved vannet i Skala. Vi anbefaler at du reserverer bord om du vil sitte ute. Tel: +30 267 108 3390. 

Romantisk middag

Old Village er en typisk gresk restaurant med romantisk atmosfære. Her serveres det gode viner og lekker mat – hver rett er som et lite kunstverk. Her benytter de kun de beste råvarene og det kjenner du på resultatet. Bartenderen shaker dessuten frem de beste drinkene du kan tenke deg. Du finner Old Village på hovedgaten i Skala. Tel: +30 267 108 3513.

 

Bilde av: Ett glass vin

Robola Wine Factory

Her produseres den oppfriskende hvite vinen Robola. Vinen har de siste årene blitt mer og mer populær og fått flere utmerkelser. Robola produserer også Brillante, som er navnet både dessertvinen og rosévinen. Den søte vinen Mavrodaphne, med smak av kirsebær er himmelsk å helle over vaniljeisen, og vi anbefaler at du prøver. 

Hyggelig i hagen

Til restauranten Sirtaki i Lassi hører en frodig hage med en herlig atmosfære. Her kan du ta en drink eller spise en god lunsj. I hagen kan man også se på TV og kanskje se favorittlaget spille. Det er dessuten et populært sted for bryllupsfester, så bli ikke overrasket om du plutselig befinner deg midt i feiringen. Tel: +30 267 102 3852.

Gresk kaffekultur

En selvsagt drikk i Hellas er iskaffe – frappé. Nå for tiden for man den i alle mulige varianter og smaker. Selvsagt kan du også bestille den tradisjonelle, smaksrike greske kokekaffen, som lages i en spesiell kanne og serveres i små kopper. 

Bilde av: Grillet blekksprut Grillet blekksprut

Meze

Å bestille inn blandet meze er både hyggelig og godt. Noen av våre favoritter er saganaki (fritert ost), tzatziki, grillet aubergine, dolmades (vinbladruletter), hvitløksrøren haydari, krydret tomatsaus med hvitløk, oster, sopp, blåskjell og diverse grønnsaker.

Fruktmarked i havnen

Nede i havnen i Argostoli er det to markeder med frukt der du kan kjøpe nyplukket frukt til gode priser. Her finner du vannmelon, appelsin, fersken, jordbær – kort sagt alt du trenger til en herlig fruktsalat. Om formiddagen kommer lokalbefolkningen hit for å kjøpe frukt og grønnsaker til husholdningen.

Torget i Argostoli

På torget i Argostoli er det i høysesong små boder hvor du kan kjøpe ulike lokale produkter. Det er dessuten mange restauranter og barer som blant annet tilbyr gresk og italiensk mat. Om kvelden er det et herlig folkeliv her med mange familier som samles, og barn som leker i den sommerkvelden. 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

Les mer og bestill ferien din til Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her