Bilde av: Petania stranden

Kefalonias 7 deilige strender

På tide med et avkjølende bad! Sjekk våre tips på de fineste, livligste og roligste strendene på Kefalonia, så du havner på den stranden som passer deg best.

Bilde av: Lassi-stranden

1. Strandliv i Lassi

Midt i Lassi ligger den herlig lange og brede sandstranden Makris Gialos. Her trives barnefamilien og det er dessuten et stort utvalg av vannsport som bananbåt, tube, vannski og paragliding. Det er kort vei til både supermarked og spisesteder og det er solsenger til leie. En liten bakke fører ned til stranden.

2. Stranden Antisamos

Ta turen til den idylliske stranden Antisamos, som også kalles Kaptein Corelli-stranden. Her bader man i det klareste vannet i en vik omgitt av herlig grønnkledde fjell. Stranden er dekket av små hvite steiner som skaper en vakker kontrast til det blå havet og de grønne fjellene. Det kan vara bra å ta med badesko. Det tar omtrent 45 minutter å kjøre til stranden, som ligger nordøst for Argostoli.

3. Platia Amos

Vest for Lixouri ligger Platia Amos-stranden. Her parkerer du bilen oppe i fjellet og går ned for den lange trappen som fører ned til stranden. Vannet er krystallklart og ofte er du så og si alene på stranden. Her er det ikke noe å få kjøpt så glem ikke å ta med matpakke og kanskje en parasoll.

4. Fly-spotting

Rundt flyplassen i Svoronata er det mange hyggelige sandstrender å velge mellom. Her kan du sole deg og bade, og dessuten egne deg til fly-spotting på nært hold.

5. Postkortvakre Myrthos

Myrthosstranden er en vakker eventyrstrand som er en av Hellas mest fotografert. Det er heftig å stå høyt oppe og se ut over den storslagne hvite stranden og havet samtidig som du trekker inn duften av vill timian. Husk på at det kan være en del undervannsstrømmer. Myrthosstranden ligger omtrent 3 mil fra Argostoli. 

6. Ai Helis-stranden

For å komme til denne stranden må du parkere et stykke unna og gå den siste biten. Her er vannet krystallklart og for de som ikke liker å ligger rett på sanden er det solsenger og parasoller til leie. Noen ganger i løpet av sommeren avholdes det store fester på strandens beach bar.

7. Petanistranden

En annen strand med fantastisk utsikt med herlige bølger er Petani-stranden. Den ligger ute på halvøya nord for Lixouri og det ligger en hyggelig taverna her om sulten skulle melde seg. Husk på at det tidvis kan være store bølger. Petani ligger omtrent 40 minutter med bil fra Argostoli.

Bilde av: Myrthos Beach