Severdigheter i Nice, reisetips på Apollo.no

Severdigheter i Nice

Vil du oppdage noe nytt i Nice? Vandre opp på de store høyder til La Colline du Château, rusle i gigantiske Parc Phœnix eller besøk en fin katedral!

Bestill reise til Nice og Den franske riviera >>

Les flere reisetips

Foruten Nice' kjente avenyer og torg, gamlebyen og fine strender så finnes det mye mer å oppdage i løpet av ferien!

Parc Phœnix 

Parc Phœnix er Nice' mektigste park. På 7 hektar finnes 2500 planter og 2000 dyr. I parken finnes det i tillegg ett av de største veksthusene i hele Europa – 25 meter høyt og 7000 kvadratmeter stort. Det er hjem for sju ulike tropiske klimaer. Kronen på verket er fossefallene i parken, helt tydelig inspirert av Middelhavet. Parken, som åpnet i februar 1990 og ligger langs Promenade des Anglais.

Åpningstider for Parc Phœnix

Under sommerhalvåret holder parken åpent mellom 09.30 – 19.30 daglig, om vinteren 09.30 – 18.00. Det koster 5 euro å gå inn for voksne, mens barn opptil 12 år kommer inn gratis.

Slottshøyden i Nice, fossefall Fossefall ved Slottshøyden i Nice

Slottshøyden – La Colline du Château

Slottshøyden La Colline du Château vil du ikke gå glipp av under oppholdet i Nice, av flere grunner; utsikten er storslått, platten bærer en rik historie, og det kjente fossefallet er en fryd for  øyet. Toppen ligger på en høyde 93 meter over havet.

Du kan starte din vandring opp mot Slottshøyden i Nice fra den østre enden av Promenade des Anglais eller fra havnen. Langs veien venter det flere rasteplasser, i tilfelle du trenger en pust i bakken innimellom. Det finnes også en heis som kan ta deg opp, fra Quai Rauba Capeu, som har åpnet under de varme månedene i løpet av året. Det finnes to caféer på Slottshøyden, i tilfelle sulten melder seg.

Slottshøydens historie

Det sies å ha vært på toppen av Slottshøyden at Nice ble til som by. En gang rundt 350 f.Kr. het stedet Nikaïa, og var en koloni som var eid av grekerne. Senere ble en festning bygd på plassen, som en beskyttelse mot inntrengere. Festningen ble revet i 1706, av den franske kongen Louis XIV. Den første delen av festningen tror man ble bygget på 1100-tallet. Fra disse fordums tider finnes det noen ruiner igjen og en kirkegård som er flere hundre år gammel. Her kan du virkelig kjenne historiens vingeslag når du vandrer omkring.

Katedralen Saint-Nicolas de Nice Katedralen Saint-Nicolas de Nice

Cathédrale Orthodoxe Saint-Nicolas de Nice

En mye fotografert og verdsatt severdighet i Nice er den russisk-ortodokse katedralen Sankt Nikolaj, eller som den heter på fransk Cathédrale Orthodoxe Saint-Nicolas de Nice.

Katedralen er den største russisk-ortodokse katedralen utenfor Russland og ble gitt i gave til Nice fra tsaren Nikolaj II i begynnelsen av 1900-tallet. Idag har den blitt et ikon for byen og er et slags landemerke. Med sine kuppelformede tårn er Sankt Nikolaj-katedralen veldig lik Vasilijkatedralen i Moskva.

Å Ta seg til Saint-Nicolas de Nice

Katedralen ligger på Avenue Nicolas-II, og hit tar du deg enkelt til fots. Det koster 10 euro for voksne i entréavgift, mens barn under 14 år har fri entré. Kirken holder åpent formiddager og ettermiddager, med en lengre pause ved lunsjtid. Ønsker du mer informasjon om kirken så finner du mye på deres hjemmeside.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.