steder å besøke i Nice

Kjente steder i Nice

Nice er en veldig imøtekommende by – takket være byens lange, godt planlagte gågater og veier, torg og åpne parker.

Promenade des Anglais er den mest kjente promenaden i byen, og går langs stranden i Nice. Ut fra denne starter en annen vei, Promenade du Paillon, som kan beskrives som en smal, frodig park. Parc Phœnix er en kombinert park, botanisk hage og dyrehage. Midt i byen venter også Place Massena, det viktigste torget i Nice.

Bestill reise til Nice og Den franske riviera >>

Les flere reisetips

Promenade de Paillon Nice Promenade de Paillon Nice

Gågater og torg

Promenade de Paillon

Promenade de Paillon er et nyere tilskudd til byen. I 2013 ble den nye gågaten åpnet i Nice, som tidligere var stedet for en bussgarasje og busstasjon. Promenade de Paillon er 12 mål og 1,2 kilometer lang, og kan beskrives som en stor park i stedet for en turvei. Den er mest kjent for sin 3000 m2 store fontene som har speileffekt.

Place Massena

Place Massena er det mest sentrale og viktige torget i Nice. Presset innimellom den gamle bydelen og de nyere delene av Nice, er Place Massena et klassisk møtested. Place Massena er preget av de svarte- og hvitrutete gatene, de røde husene som grenser til torget og fontenen med en syv meter høy statue av den greske guden Apollo. I gatene i nærheten, som Rue Massena, er det gode shoppingmuligheter, og melder sulten seg, er det mange restauranter og kafeer i krokene. Om kvelden lyses syv statuer opp på torget, i forskjellige farger. De er designet av den spanske kunstneren Jaume Plensa og representerer de syv kontinenter.

Parc Phœnix

Parc Phœnix er Nice mektigste park. På 7 dekar er det 2500 planter og 2000 dyr. Parken huser også et av de største drivhusene i Europa - 25 meter høyt og 7000 kvadratmeter, og det er syv forskjellige tropiske klima. Kronen på verket er fossene i parken, tydelig inspirert av Middelhavet. Parken, som åpnet i februar 1990, ligger langs Promenade des Anglais.

 

Åpningstider for Parc Phœnix

Om sommeren er parken åpen hver dag fra 09.30 - 19.30, om vinteren fra 09.30 - 18.00. Det koster 5 euro å gå inn for voksne, mens barn opp til 12 år går gratis.

Promenade des Anglais Promenade des Anglais, Nice

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais betyr "den engelske vandringen" på fransk, er syv kilometer lang og går langs kysten av Nice, med en fantastisk utsikt over Middelhavet. Faktisk har bukten kallenavnet Angel Bay (La Baie des Anges).

Historien om hvordan Promenade des Anglais ble til er interessant. På slutten av 1700- og begynnelsen av 1800-tallet var det vanlig at engelskmenn kom til Nice for å få noen varmere vintre. Akkurat i 1820 var det en spesielt kald vinter i Storbritannia, hvorpå et par engelskmenn fikk ideen: de kunne bygge en vandrevei for å tjene penger. Slik fikk gangveien navnet Promenade des Anglais, på den franske "English Walk". Den strekker seg fra flyplassen i Nice til den amerikanske kaia, også kjent som Quai des États-Unis. Langs turen er det små butikker, nydelige uteserveringer og selvfølgelig det alltid glitrende og nære Middelhavet.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.