Slottshøyden i Nice

Slottshøyden - La Colline du Château

Slottshøyden må du ikke gå glipp av under ferien i Nice, av mange grunner; utsikten er vanskelig å slå, stedet har en enorm historie, og den berømte fossen er en fryd for øyet. Toppen av høyden måler 93 meter over havet.

Du kan starte turen opp til slottsbakken i Nice fra østenden av Promenade des Anglais eller fra havnen. Underveis finnes det flere hvileplasser, i tilfelle du trenger å stoppe å trekke pusten av og til. Det er også en heis som kan ta deg opp fra Quai Rauba Capeu, som er åpen i løpet av de varmere månedene av året. Det er to kafeer på Slottshøyden, i tilfelle sulten melder seg.

Slottshøydens historie

Det må ha vært oppe på Slottshøyden at Nice først ble en by. En gang rundt 350 f.Kr. kalte stedet Nikaïa, og var en koloni som eides av grekerne. Senere kom det en festning på stedet, som beskyttelse mot inntrengere. Festningen ble til slutt revet i 1706, av den franske kongen Louis XIV. Den første delen av festningen antas å ha blitt bygget på 1100-tallet. Fra sin tidligere storhetstid er det noen ruiner og en kirkegård som er flere hundre år gammel. Her kan du virkelig føle historiens vinger når du går rundt.